Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

VIDEO: We namen een kijkje bij het opbouwen van de Tilburgse Kermis 2020

Door Rowie van der Vliet 16 juli 2020

Heel Tilburg staat weer op z’n kop, want onverwachts krijgen we toch een kermis. Eigenlijk moeten we het Vakantiekermis noemen, want het is een stukje kleiner dan we gewend zijn. Maar op het Besterdplein, het Koningsplein, Stadhuisplein en aan de Paleisring gieren de kermiskriebels door onze buik. We namen een kijkje bij het opbouwen van de Tilburgse Kermis 2020!

Voorbijgangers kijken extra veel om zich heen. Soms met mobieltje in de hand. Ook de bekende kermiskijkers, vaak in scootmobiel, zijn weer van de partij. De exploitanten zijn bezig met de laatste loodjes. Sommige attracties krijgen al een proefrit. We spreken een bewoner van de flats aan de Paleisring, die al dagenlang op de eerste rij zit. “Ja, wij blijven er wel voor thuis.” Soms zit hij met zijn vrouw van ’s ochtends tot ’s avonds te genieten op het balkon. Wat een gezelligheid!

Tilburgse Kermis 2020 opbouwen

Op de kermis keren veel favorieten terug. Zo staan de kamelenrace, het poffertjescafé, de Spinning Coasters achtbaan en het spookhuis op het Koningsplein. Op het Besterdplein vinden we het Boobytraphotel XXL en de schiettent staat dit jaar aan de Paleisring. Wie de Paleisring verlaat en naar het Piusplein loopt, komt van een koude kermis thuis. Het dringt ineens door: o ja, de Tilburgse Kermis is er dit jaar in aangepaste vorm onder de noemer Vakantiekermis. Zonder Amstel Bierhal, Tirolerplein, Desperados Roadshow, Lunalunaluna of officiële Roze Maandag. Van de 200 attracties staan er 55 op de Vakantiekermis.

Lees ook:

Omrijden: deze wegen zijn nu afgesloten door de kermis

Opgelet, fietsers en automobilisten! Wie weet moet je deze week toch omrijden door de Tilburgse Kerm...

JAAA! De Tilburgse Kermis gaat door en zo komt het eruit te zien

Wie, wat, waar?! Het beste nieuws van 2020 tot nu toe: de Tilburgse Kermis gaat door in kleinere vor...

Tilburgse Kermis gaat door: zo zit het met Roze Maandag 2020

De Tilburgse Kermis gaat door in aangepaste vorm. Op drie pleinen vinden we straks zo'n vijftig attr...

adv.