Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

VIDEO: Heidi komt helemaal uit Australië voor de Tilburgse Kermis

Door Rowie van der Vliet 24 juli 2019

Heidi Smulders woont al 25 jaar aan de andere kant van de wereld. Toch is ze haar roots niet vergeten. Met haar man reisde ze meer dan 16.000 kilometer vanuit Australië om de Tilburgse Kermis weer eens mee te maken.

“Het was 28 uur vliegen”, zegt Heidi. Tja, je moet er wat voor over hebben. En dat heeft de Tilburgse zeker. Twaalf dagen lang (met de opbouw meegerekend) geniet ze van het spektakel in haar oude stad Tilburg. “We hebben wel kermis in Australië, maar dat is niet zoals hier. Het is anders.”

Van Australië naar de Tilburgse Kermis

Heidi dompelt zich elke dag onder in de ultieme kermiservaring. Ze spendeert tijd met familie, proeft eten dat ze al lang niet meer gehad heeft en probeert attracties uit. Om 16.00 uur gaat ze ook nog ‘even aan het werk’. Heidi werkt namelijk mee aan het programma Zwieren en Zwaaien van Langstraat TV. “Ik ben daar al jaren fan van. Ik keek het via YouTube. John (van Langstraat TV, red.) ken ik zelfs nog van school. Daar kwamen we een paar jaar geleden achter.”

Winter in Australië

En het warme weer? Heidi vindt dat stiekem wel fijn. In Australië is het nu winter. Maar de Tilburgse geeft toe dat 37 graden celcius daar anders aanvoelt.

Nog een tripje naar de kermis

Na de Tilburgse Kermis gaat Heidi vier weken in Nederland rondreizen. Misschien zit er in de toekomst zelfs nóg een tripje naar de kermis in. “Als mensen het willen sponsoren dan kom ik weer”, zegt ze lachend.

Lees ook:

Joey van Vugt

Joey is groot fan van de Tilburgse Kermis: ‘Ik heb mijn vriendin leren kennen in de Breakdance’

Joey van Vugt ademt de Tilburgse Kermis. Als menneke van drie had hij het kermisvirus te pakken en d...
Emiel Tilburgse Kermis

VIDEO: Emiel heeft thuis de Tilburgse Kermis in het klein

Bij de echte kermisfans begint het weken voor De Tilburgse Kermis al te kriebelen. Bij Emiel gaan de...
type mensen kermis

Mysterie: hoe is de Tilburgse Kermis eigenlijk ontstaan?

De Tilburgse Kermis is de grootste van de Benelux en trekt per jaar gemiddeld een miljoen bezoekers....

adv.