Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terugkijken: ‘Luchtbuks Ria’ schiet voor de 83e (!) keer raak op de Tilburgse Kermis

Door Rowie van der Vliet 26 juli 2019

Wenne topper met dit weer! ‘Luchtbuks Ria’ (99) schoot voor de 83ste keer raak op de Tilburgse Kermis. Dit keer bij de schiettent van Reijnders Schimmelpennink op de Heuvel.

Het was niet zeker of Ria dit jaar kon schieten. Ze had namelijk een longontsteking, zo meldt Brabants Dagblad. Tijdens het uitje rust ze (heel verstandig) een paar keer uit in haar rolstoel. Toch komt ze iedere keer weer overeind. “Ja, het moet hè”, zegt ze vastberaden.

Luchtbuks Ria

Een heel mediacircus is op haar 83ste keer afgekomen. Of is het nou de 84ste keer? Ria is de tel kwijt. Ria van Dijk wordt omringd met film- en fotocamera’s. Het is dan ook niet niks: ‘luchtbuks Ria’ die met zo’n 35 graden celcius op haar 99ste nog een buks vastpakt. Maar ja hoor, ze schiet raak!

Oorkonde

De mannen van de kraam willen met haar op de foto. Ze krijgt zelfs een oorkonde van Reijnders Schimmelpennink. Ria is ermee in haar nopjes. “O, die gaat bij de tv”, zegt ze trots. ‘Luchtbuks Ria’ krijgt nog een foto mee. Sinds haar 16de wordt er al een foto van gemaakt bij de schiettent op de kermis. Alleen tijdens de oorlog sloeg ze over, toen was er namelijk geen Tilburgse Kermis.

Wéér raak schieten op haar 99ste

Wij waren er natuurlijk ook bij en gingen live tijdens het spektakel. Bekijk hier hoe ze kermiswethouder Rolph Dols ontmoet, verbaas je over het mediacircus en maak het mee dat ze op haar 99ste wéér raak schiet.

WAT EEN TOPPER!! 💪 'Luchtbuks Ria' schiet voor de 83e (!!!) keer op De Tilburgse Kermis 😀 😀 En dat terwijl de Tilburgse – ze is 99 jaar! – aanvankelijk ziek was.

Posted by Indebuurt Tilburg on Friday, 26 July 2019

Lees ook:

Heidi komt uit Australië naar de Tilburgse Kermis

VIDEO: Heidi komt helemaal uit Australië voor de Tilburgse Kermis

Heidi Smulders woont al 25 jaar aan de andere kant van de wereld. Toch is ze haar roots niet vergete...
Joey van Vugt

Joey is groot fan van de Tilburgse Kermis: ‘Ik heb mijn vriendin leren kennen in de Breakdance’

Joey van Vugt ademt de Tilburgse Kermis. Als menneke van drie had hij het kermisvirus te pakken en d...
Emiel Tilburgse Kermis

VIDEO: Emiel heeft thuis de Tilburgse Kermis in het klein

Bij de echte kermisfans begint het weken voor De Tilburgse Kermis al te kriebelen. Bij Emiel gaan de...

adv.