Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Wel of geen kermis in Tilburg dit jaar? Dit vinden Tilburgers

Door Rowie van der Vliet 26 juni 2020

Evenementen zoals een kermis zijn in Nederland weer toegestaan vanaf 1 juli. Maar hoe zit dat met de massale kermis in Tilburg? Moet de Tilburgse Kermis gewoon doorgaan? Het kermisteam is druk bezig om verschillende scenario’s uit te werken. Ondertussen verschillen Tilburgers flink van mening over het laten doorgaan van de Tilburgse Kermis of niet.

Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

Inkomsten voor kermisexploitanten

“Voor de kermisexploitanten zeg ik ja, die mensen moeten ook hun inkomen hebben”, vindt Carla. “Tilburg is groot genoeg, Spoorzone erbij en alles op afstand. En buiten de terrassen houden! Mensen lopen toch wel naar het terras.”

Grootste kermis Benelux

“Voor dorpen en kleine gemeentes, en natuurlijk de exploitanten, is het fijn en goed te doen”, vindt Adriaan. Maar de Tilburgse Kermis? “Voor de grootste kermis van de Benelux zeg ik: ‘nee, niet verstandig.'”

Kleinere kermis

Remco vindt best dat de Tilburgse Kermis kan doorgaan, maar dan niet zo massaal als we gewend zijn. “Een kleinere kermis met een entree maken. Vol is vol! Laten we zeggen: Heuvel, Piusplein, Paleisring, Kattenrug, Koningsplein. Dan heeft de meeste horeca ook nog wat. Vraag me alleen af of er nu nog een kermis te organiseren is. Ik vrees dat het te kort dag is.”

Niet te doen

Kaim gelooft niet dat het haalbaar is om de Tilburgse Kermis te organiseren. “Gaat nooit gebeuren. Dat is niet te handhaven met 1,5 meter, zeker niet in de vakantieperiode.” Robin sluit zich daar helemaal bij aan. “1,5 meter afstand is dan echt niet te doen.”

Pretparken ook open

Pascalle denkt dat de kermis wel kan plaatsvinden. “Dat kan gerust. De pretparken mogen ook open.”

Minder attracties

Carlo heeft ook al goed nagedacht over de invulling van een aangepaste Tilburgse Kermis. “De helft minder attracties en geen evenementen eromheen! Zeg je nee, blijf je lekker weg.”

Superspread events voorkomen

Volgens Jurian is de Tilburgse Kermis een superspread event dat we moeten voorkomen. “Blij zijn en zegeningen tellen met de versoepelingen die we al hebben vanaf juli. Dit soort mega events kunnen ons weer terug de ellende instorten.”

Lees ook:

openingstijden tilburgse kermis 2019

Kermissen mogen weer vanaf 1 juli en meer coronaversoepelingen: zo zit het in Tilburg

Groen licht: de coronaversoepelingen gaan per woensdag 1 juli in. Het zijn er zelfs nog meer dan op ...
update coronavirus

Fijn: afgelopen twee weken geen nieuwe coronapatiënten opgenomen in Tilburg

Het is een geruststellende gedachte voor iedereen: steeds minder mensen komen vanwege corona in het ...

De Vierdaagse lopen rond Tilburg: zo doe je dat

Als wandelfan heb je vast (net als wij) een traantje weggepinkt toen je hoorde dat de Nijmeegse Vier...
Pagina 1/7
⟵ swipe swipe ⟶

adv.