Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

JAAA! De Tilburgse Kermis gaat door en zo komt het eruit te zien

Door Rowie van der Vliet 2 juli 2020

Wie, wat, waar?! Het beste nieuws van 2020 tot nu toe: de Tilburgse Kermis gaat door in kleinere vorm. In 2020 krijgen we een vakantiekermis met vijftig attracties op drie pleinen: Stadsforum, Koningsplein en Besterdplein.

Attenzioneee! Voor de duidelijkheid: de Tilburgse Kermis ziet er dit jaar natuurlijk niet hetzelfde uit als we gewend zijn. De grootste kermis van de Benelux staat dit jaar niet in Tilburg, maar we krijgen wél een kermis op vrijdag 17 juli tot en met zondag 26 juli. Dit jaar geen kermislint van 3,5 kilometer en 200 attracties.

Zo ziet de Tilburgse Kermis er straks uit

Wat er wel is? Kermisplezier op het Besterdplein, Stadsforum en Koningsplein. Er komen vijftig attracties, waaronder de draaimolen en het iconische reuzenrad, zo meldt Ticket to Tilburg. Ook is er een oliebollenkraam. Natuurlijk gebeurt dit allemaal op 1,5 meter. Je geniet elke dag vanaf 13.00 uur van de aangepaste kermis. Op weekdagen duurt de kermis tot 21.00 uur. In het weekend sluiten de pleinen om 23.00 uur. Nog leuker: je hoeft geen entree te betalen. Wel staan er bij de poorten gastvrouwen en -heren die alles in goede banen leiden. Ze zorgen ervoor dat iedereen de coronarichtlijnen nakomt. Bang om niet in het reuzenrad te kunnen hoef je niet te zijn, want die blijft aan de Spoorlaan lekker staan tot 17 september.

Wel of geen kermis in Tilburg dit jaar? Dit vinden Tilburgers

Evenementen zoals een kermis zijn in Nederland weer toegestaan vanaf 1 juli. Maar hoe zit dat met de...
openingstijden tilburgse kermis 2019

Kermissen mogen weer vanaf 1 juli en meer coronaversoepelingen: zo zit het in Tilburg

Groen licht: de coronaversoepelingen gaan per woensdag 1 juli in. Het zijn er zelfs nog meer dan op ...

adv.