Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

‘Echt te triest voor woorden’ 9 x dit vinden Tilburgers van de vakantiekermis

Door Rowie van der Vliet 28 juli 2020

De vakantiekermis was een Tilburgse Kermis zoals we die nog nooit hebben meegemaakt. Met 55 attracties in plaats van meer dan 200. Sommige Tilburgers vonden de vakantiekermis een succes, anderen niet bepaald. We zetten negen meningen over de aangepaste kermis op een rijtje.

Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

Goed voor exploitanten

Peter is een van de Tilburgers die wel te spreken is over de vakantiekermis. “Dikke prima dat er in ieder geval nog iets van kermis was. Goed voor de exploitanten die ook getroffen zijn door corona, en leuk voor de bezoekers. Was prima geregeld allemaal!” Audrey vindt het ook fijn voor de exploitanten, maar hoopt dat een aangepaste kermis nooit meer nodig is. “De anderhalve meter kon namelijk op veel punten niet aangehouden worden. Bijvoorbeeld in het loopgebied tussen de Paleisring en het Koningsplein. Was veel te smal.”

Puntje aan zuigen

Rachelle vindt de vakantiekermis een voorbeeld voor hoe je een kermis in coronatijd organiseert. “Het was allemaal goed geregeld, gemeente en exploitanten hebben hun best gedaan om toch een grotere kermis tot een succes te maken. Kunnen meerdere gemeenten nog een puntje aan zuigen…”

Onverantwoord

Niet alle Tilburgers staan achter de vakantiekermis. Als het aan Henny had gelegen dan was er dit jaar nooit een kermis gekomen. “Heel dom en onverantwoord om in deze tijd zo’n evenement door te laten gaan en nog dommer om er naartoe te gaan.”

Tilburg durft nek uit te steken

Rian vindt het mooi dat Tilburg de beslissing maakt om de kermis door te laten gaan. “Ik ben super trots dat Tilburg zijn nek durft uit te steken. Zowel voor de exploitanten als voor ons Tilburgers. Ga er vanuit dat iedereen zich zo veel mogelijk aan de nieuwe regels heeft gehouden en dat we volgende week aan heel Nederland kunnen laten zien dat het kan. Maar het is wel afhankelijk van het gedrag van de bezoekers.”

Geen echte kermissfeer

Samantha merkte zeker het verschil tussen de vakantiekermis en de Tilburgse Kermis, maar ze heeft het toch leuk gehad tijdens haar bezoekjes. “Twee keer een middag geweest, was niet druk, stonden niet hutje op mutje, niet in de rij gestaan. Het was leuk maar helaas geen echte Tilburgse kermissfeer zoals normaal… hopelijk volgend jaar alles normaal! Ik hoop ook dat de exploitanten wat geld hebben kunnen verdienen zodat er een kermis kan blijven en ze niet failliet gaan.”

Lange rij

Frank neemt geen blad voor de mond. “Echt te triest voor woorden. Als je erheen wilde stond er een rij van 2-3 uur hutje op mutje. Het is echt alleen een centenkwestie geweest. Belachelijk!” Mark kan zich wel daar wel in vinden. “Wij zijn ook eens gaan kijken. Helaas stonden mensen dicht op elkaar zonder afstand te houden. Wij zijn teleurstellend weer naar huis gelopen.” Anderen vinden dat Frank maar overdrijft. Chantal: “Je stond hooguit tien tot vijftien minuten in de rij.”

Besterdring dichter op het centrum

Het kermisteam probeerde mensen zoveel mogelijk te spreiden over de vakantiekermis. Voor Diana had dat niet gehoeven. Zij had liever dat de kermisattracties aan de Besterdring iets dichter bij de andere kermisterreinen in de binnenstad stonden. Voor Willeke werkte de opstelling ook niet. “Ik miste toch een beetje de gezelligheid. Ik vond er geen bal aan. Sorry! Maar ik vind het wel super dat Tilburg zijn nek heeft uitgestoken voor de kermis.”

Nooit goedgekeurd mogen worden

Martin staat er anders in. “De vakantiekermis had nooit goedgekeurd mogen worden.”

Grote kermisfan

Bianca vindt het super dat er nog een kermis is gekomen, maar nam ook haar verantwoordelijkheid toen ze de drukte eng vond. “Wat een geklaag allemaal. Ik ben een enorme kermisfan, maar ben echter maar twee keer geweest omdat ik de drukte toch wel een beetje eng vind en ik de ‘normale’ sfeer niet helemaal kreeg. Toch vind ik dat het goed geregeld was.” John komt niet uit Tilburg en besloot de kermis als grote kermisfan te missen. “Ons jaarlijkse uitje naar mijn favoriete stad Tilburg… voor de eerste keer sinds ik het mij kan herinneren niet geweest!”

Lees ook:

VIDEO: Zo ziet het Koningsplein eruit na tien dagen kermis

De vakantiekermis zit erop! Na tien dagen kermis is op het Koningsplein, de Besterdring, Paleisring,...

Terugblik! Dit gebeurde er allemaal tijdens de vakantiekermis 2020

De meningen over de vakantiekermis 2020 zijn verdeeld. De ene Tilburger vindt dat er nooit een kermi...
wegafsluitingen tilburgse kermis

Wegwerkzaamheden: deze wegen zijn na de kermis ook nog (deels) afgesloten in Tilburg

De Tilburgse Kermis zorgde dit jaar met een afgeslankte versie ook voor twee afgesloten wegen. Maar ...
Pagina 1/9
⟵ swipe swipe ⟶

adv.