Had de kermis wel of niet mogen doorgaan? Dit vinden Tilburgers

Het is een vraag die Tilburg en de rest van Nederland bezig houdt: had de Tilburgse Kermis wel of niet mogen doorgaan? Tilburgers zijn het niet met elkaar eens en laten dat weten op social media. Dit zijn de verschillende meningen van stadsgenoten.

Trots op de gemeente

Vanuit sommige hoeken van het land mag dan met opgetrokken wenkbrauwen naar het besluit van de gemeente gekeken worden, veel Tilburgers vinden dat de kermis gewoon door moet gaan. “Ik ben trots dat de gemeente ondanks corona nog zo’n mooie en grote kermis heeft neergezet”, aldus Jordy.

Normaal laten doorgaan

Sommige Tilburgers vinden de beslissing om de kermis af te sluiten met hekken geen goed idee. Joey: “Ze hadden het gewoon normaal moeten laten doorgaan dan was er ook veel meer ruimte geweest. Bij al die pleinen met hekken staat iedereen op elkaar.” Danique voegt toe: “Om 21.00 uur dicht is echt de grootste onzin. Je zorgt voor meer drukte voor die tijd.”

Nog niet uit de crisis

John vindt dat de gemeente de kermis beter niet kon laten doorgaan. “Gezien hoe het vorig jaar ging. De anderhalve meter kon dan weliswaar op het terrein gehandhaafd worden, maar alleen omdat de mensen mondjesmaat toegelaten werden op het terrein. Hierdoor ontstonden er lange wachtrijen bij de ingangen tot het kermisterrein en in die rijen werd zeker geen voldoende afstand gehouden! Dit jaar weer hetzelfde probleem. We zijn nog niet uit de crisis en met de huidige maatregelen die van kracht zijn, kunnen dit soort evenementen gewoon niet goed gecontroleerd worden.”

Dubbel gevoel

Ans krijgt een dubbel gevoel bij het doorgaan van de Tilburgse Kermis. “Waarom mag een evenement als de sunday sessions van Auberge niet doorgaan? Dat is eten op het terras. En dit mag dan wel.”

Geen enkel jaar overslaan

Luke is heel blij dat de kermis doorging. “Het laatste wat ze ons konden ontnemen, hebben ze gelukkig niet gedaan. Tilburg is een kermisstad en deze mag geen enkel jaar worden overgeslagen.” Olaf sluit zich daarbij aan: “Inderdaad als kermisstad nummer één mag je wel je nek uitsteken en dat doet dat de Gemeente Tilburg dan ook. Het is niet zoals het normaal is/moet zijn maar altijd beter dan niets. Zo kunnen kermisexploitanten toch nog een boterham verdienen en heeft het volk iets leuks om naar toe te gaan in deze barre tijden.”

Doorstroomlocatie?

Gemeente Tilburg liet de Tilburgse Kermis doorgaan omdat het een doorstroomevenement is. Arjan is het hier niet mee eens. “Het is van de zotte dat men dit heeft door laten gaan. Een doorstroomlocatie heeft als vereiste dat er maximaal 1 persoon per 5 m2 aanwezig mag zijn. Dat er dan op een gegeven moment laf wordt gezegd dat de verantwoordelijkheid ook deels bij de bezoeker ligt… Dat is echt ongekend dom. Zeker na alle recente gebeurtenissen rondom corona.”

Alles op slot moeten houden

“Zeker niet laten doorgaan! Iedereen denkt: het overkomt mij niet”, vindt Christel. “Vooral de jeugd denkt zo. Het maakt niet uit waar de brandhaarden vandaan komen, maar zo krijgen we corona er niet onder. Ze hadden alles op slot moeten houden tot na de vakantie.”

Drukker in de supermarkt

Linda vindt het met de drukte wel meevallen. “Ik ben twee keer geweest op een stuk en het was niet druk. Anders was ik meteen omgedraaid. Anderhalve meter kon gewaarborgd worden. In de supermarkt was het drukker.” Priscilla: “Wie niet wil, blijft lekker thuis. Of gaat lekker in de drukke supermarkt lopen op zaterdag. Zelfde kans!”

Evenementen afgelast tot 13 augustus

Margreet snapt niet zo goed waarom de kermis wel doorging. “Allerlei evenementen zijn afgelast tot 13 augustus. Het zou wel zo fair zijn als de kermis ook niet door haf mogen gaan.”

Iets kleinschaliger

Miriam bekijkt het van twee kanten. “De kermis laten doorgaan of niet? Beter van niet, maar anderzijds snap ik ook wel dat mensen hier aan toe zijn. Iets kleinschaliger was denk ik beter geweest.”

Niet te regelen

“Het is niet te regelen dat men anderhalve afstand houdt”, vindt Berrie.

50.000 besmettingen in een week

Als je het aan Carlo vraagt had de kermis niet door mogen gaan. “50.000 besmettingen in een week. Ja, laten we doorgaan met de kop in het zand steken.”

Onrechtvaardig

“Ik vind het onrechtvaardig dat gemeentes festivals niet laten doorgaan, maar Gemeente Tilburg de kermis wel”, aldus Jos. “Er komen veel meer mensen naar de kermis en je hebt veel meer contacten omdat iedereen langs elkaar de kermis afstruint. Beetje jammer dit.”

Lees ook…

Meer in deze categorie

Tilburgse Kermis

Ga naar “Wat een bende! Zo zien de straten eruit na de kermis”

Wat een bende! Zo zien de straten eruit na de kermis

rotzooi Besterdplein kermis
Ga naar “Britt (20) gaat haar hele leven al naar de Tilburgse Kermis: ‘Ik houd van de sfeer’”

Britt (20) gaat haar hele leven al naar de Tilburgse Kermis: ‘Ik houd van de sfeer’

britt kermisfan
Ga naar “Zo werd kermislegende ‘Luchtbuks Ria’ geëerd op de Tilburgse Kermis”

Zo werd kermislegende ‘Luchtbuks Ria’ geëerd op de Tilburgse Kermis

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Blue textiel € 16,99”

Blue textiel € 16,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Alle Beemster* van € 2,79 voor € 2,09”

Alle Beemster* van € 2,79 voor € 2,09

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Zoete aardappels 750 g. € 1,49”

Zoete aardappels 750 g. € 1,49

 • ALDI
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Alle A-merk crackers, knäckebröd en rijstwafels* van € 6,27 voor € 4,18”

Alle A-merk crackers, knäckebröd en rijstwafels* van € 6,27 voor € 4,18

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023
Ga naar “Alle Kwekkeboom oven & airfryer snacks Diepvries van € 4,99 voor € 2,69”

Alle Kwekkeboom oven & airfryer snacks Diepvries van € 4,99 voor € 2,69

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 2 april 2023

Vacatures

Ga naar “Supply Chain Planner”

Supply Chain Planner

 • Positon
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Inside Sales Representative”

Inside Sales Representative

 • KESER Interim & Recruitment B.V.
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Logistiek medewerker”

Logistiek medewerker

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Administratief Medewerker”

Administratief Medewerker

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Operator”

Operator

 • Randstad
 • Fulltime

Agenda

Ga naar “Tilburgs Cabaret Festival”

Tilburgs Cabaret Festival

 • Van 6 mei t/m 3 jun
Cinecitta TilburgCinecitta Tilburg
Ga naar “Havenfeest 2023 (100 jaar Piushaven)”

Havenfeest 2023 (100 jaar Piushaven)

 • Van 5 aug t/m 6 aug
Ga naar “Mout Bierfestival”

Mout Bierfestival

 • Van 18 mei t/m 21 mei
Ga naar “Kumba Kumusha”

Kumba Kumusha

 • 27 mei 2023
uitzicht Heuveluitzicht Heuvel
Ga naar “Tilburg Zingt”

Tilburg Zingt

 • 26 april 2023