Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Deze markten in het centrum vervallen tijdens de Tilburgse Kermis

Door Thijs Dingemans 14 juli 2019

Struin jij graag over de markt? Dikke kans dat je tijdens de kermis een weekje over moet slaan; een aantal weekmarkten vervalt tijdens het tiendaagse feest, sommige vind je op een andere locatie. Welke markt wel en niet doorgaat tijdens de Tilburgse Kermis, lees je in dit overzicht. 

Koningsplein

De vrijdagmarkt op het Koningsplein gaat op 19 en 26 juli niet door. Die van de zaterdag (20 en 27 juli) wél, maar dan op een andere locatie. Je kunt van 10.00 tot 16.30 uur terecht op het Burgemeester van de Mortelplein. De markt is bereikbaar vanaf de Van Oldenbarneveldstraat tot aan de Thorbeckestraat (hier geldt dan een wegsleepregeling vanaf 4.00 uur ‘s-morgens).

Besterd

Op woensdag 24 juli vind je geen marktkramen op het Besterdplein, maar kermisattracties. Gelukkig kun je van 9.00 tot 12.00 uur nog steeds fruit, vis of andere marktwaren halen: de markt zien we tijdens de Tilbugse Kermis op het stukje Besterdplein vanaf de Molenbochtstraat tot aan de Koestraat en een stukje Kruisstraat (tot huisnummer 67).

Let wel op: vanaf woensdag 24 juli 4.00 uur mag vanwege de opbouw van de markt niet geparkeerd worden in deze straten. Tijdens het parkeerverbod geldt een wegsleepregeling. Na 14.30 uur mag je de auto hier weer parkeren.

Markt Tilburgse Kermis

De andere weekmarkten gaan tijdens de kermis gewoon door op dezelfde locatie:

  • Westermarkt: op donderdag 18 en 25 juli, van 9.00 tot 12.00 uur;
  • Reeshof (Kalenbergplaats): op donderdag 18 en 25 juli van 13.00 – 17.00 uur;
  • Wagnerplein: op vrijdag 19 en 26 juli van 10.00 – 17.00 uur.

Tilburg op z’n kop

Tijdens de Tilburgse Kermis staat heel de stad op zijn kop. Letterlijk en figuurlijk! Wegen worden afgesloten, duizenden mensen komen gezellig naar de stad, parkeergarages hebben andere openingstijden en bussen rijden een blokje om. We hebben alles wat je moet weten over de Tilburgse Kermis 2019 in een handig overzicht gezet:

tilburgse kermis

Alles wat je moet weten over de Tilburgse Kermis 2019

Attenzioneeeeeeee! Nog een paar weken en dan staat de hele stad op z’n kop (letterlijk ook nog eens,...

adv.