Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vrijgezellen Ellen (23) en Marieke (25): ‘Foute openingszinnen hebben een streepje voor’

Door Rowie van der Vliet 13 juni 2020

Heb jij de beste openingszinnen, ben je al met heel tinderend Tilburg op date geweest of krijg je al kriebels bij het idee aan een relatie? Wij interviewen elke week een van de leukste vrijgezellen van de stad. Deze keer doen vriendinnen Ellen en Marieke gezellig samen mee.

“Het leek ons wel leuk om samen mee te doen”, zegt Ellen lachend tijdens het videobellen. Marieke knikt. Ellen: “We nemen het leven met een korreltje zout. We zijn best wel vrolijk en hebben allebei droge humor. Marieke lacht veel.” Marieke: “Ik zoek een vriend die af en toe vraagt: heb je zin om mee naar de stad te gaan?” Allebei de dames roepen in koor uit: “Tuurlijk!”

Vriendschap ontstaan door openingszinnen

“Onze vriendschap is ontstaan door slechte openingszinnen. We wilden afgelopen zondag eigenlijk openingszinnen sturen via Tinder of Happn, maar toen hebben we toch samen een marathon gedaan van alle High School Musical-films”, bekent Ellen. Marieke: “We ontmoetten elkaar voor het eerst in de stad. We waren toen met een groep waarvan een deel eerst naar huis wilden, maar wij gingen gelijk door naar de stad. Na die avond zijn we elkaar gaan taggen in foute openingszinnen op Facebook.”

Hoe fouter, hoe beter

Ellen: “Als een man met een foute openingszin komt dan heeft-ie wel een streepje voor. Hoe fouter, hoe beter. Het is een stukje zelfspot. Als iemand dat tegen mij zegt, moet ik enorm lachen.” Marieke: “Ik vind het ook een goede ijsbreker. Laatst vroeg iemand op Happn alleen: hé, alles goed? Toen heb ik echt lang nagedacht of ik wel zou reageren. Er komt dan echt een gesprek uit.” Ellen: “Laatst vroeg iemand of ik nog een leuk dierenfeitje wist. Zo grappig!”

Nieuwe mensen ontmoeten

“Ik ben al een hele tijd vrijgezel en woon op mezelf in een studio. Zeker in deze tijd zou het leuk zijn als er iemand naast je op de bank zit om een Netflix-serie mee te kijken of samen mee te eten. Of dat je dan je dag bespreekt”, vertelt Ellen. Marieke is iets minder lang single. “Het ging net uit voor kerst. Toen moest ik alle cadeautjes terugbrengen! Dat was echt vervelend. Ik woon in een studentenhuis, maar we werken wel allemaal. Toch is het soms eenzaam. Ik vind het ook gewoon heel leuk om nieuwe mensen te ontmoeten en dat is nu lastiger. Daar hoeft niet per se een nieuwe relatie uit te komen. Of ik weleens leuke types in de stad tegenkom? Poe, het is al zo lang geleden dat ik naar het centrum ben geweest.”

‘Mijn specialiteit is ontbijt’

De fans van goede foute openingszinnen strooien hun pogingen niet echt in het rond. Ellen: “Met carnaval was ik verkleed als chef en toen had ik bedacht om te zeggen: ‘Mijn specialiteit is ontbijt.’ Maar die heb ik niet echt gebruikt, dat durf ik dan weer niet.” Marieke: “Ik was verkleed als ananas. En Spongebob woont in een ananas. Toen vroeg ik: ‘Wil jij mijn Spongebob zijn?'”

Wil jij samen met een vriend(in) of alleen meedoen aan de Vrijgezel van de Week? Geef je op via [email protected]

Lees ook:

Vrijgezel Anne: ‘Die standaard gesprekjes op Tinder vind ik helemaal niks’

Heb jij de beste openingszin, ben je al met heel tinderend Tilburg op date geweest of krijg je al kr...
Sebastiaan Smetsers

Vrijgezel Sebastiaan: ‘Voor mij is het moeilijker om weer met iemand samen te leven’

Heb jij de beste openingszin, ben je al met heel tinderend Tilburg op date geweest of krijg je al kr...

Vrijgezel van de Week Wout: ‘Weken wachten op een date duurt mij te lang’

Heb jij de beste openingszin, ben je al met heel tinderend Tilburg op date geweest of krijg je al kr...

adv.