Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vrijgezel Sebastiaan: ‘Voor mij is het moeilijker om weer met iemand samen te leven’

Door Rowie van der Vliet 17 mei 2020

Heb jij de beste openingszin, ben je al met heel tinderend Tilburg op date geweest of krijg je al kriebels bij het idee aan een relatie? Wij interviewen elke week een van de leukste vrijgezellen van de stad. Deze keer: Sebastiaan Smetsers (41).

“Er zijn meer mensen in mijn familie die hun hele leven single zijn geweest. Die zijn ook als single gestorven. Natuurlijk heb ik het liefste niet dat het bij mij ook zo eindigt, maar als het gebeurt dan doe ik er niks aan. Voor mij is het moeilijker om weer met iemand samen te leven. Ik ben tien jaar lang elke dag druk op zoek geweest. Op datingsites heb ik er honderden euro’s ingestoken. En het leverde niks op. Dan denk je op den duur ook laat maar gaan. Nu heb ik mijn leven goed op de rails met fijne vrienden en familie. Dat is ook iets waard. Ik zeg altijd: hoe langer je single bent, hoe makkelijker het is.”

Geen klef gedoe

“Ik heb de tijd wel gehad dat ik iemand zoek om specifiek mee te bonken, om het zo maar te zeggen. Eigenlijk zoek ik wat iedereen beetje zoekt: een gezellig iemand om leuke dingen mee te doen. Zelf hou ik van fotograferen, het zou fijn zijn om samen op pad te gaan voor foto’s. Dan heb je in ieder geval een klik. Maar verder wil ik juist een vriendin die haar eigen leven heeft. Op elkaars lip zitten hoeft van mij niet. Op dat kleffe gedoe zit ik niet te wachten.”

Daten in coronatijdperk

“Ik kijk nu weleens op datingsites, als ik het niet vergeet. Als ik na mijn werk als vrachtwagenchauffeur rond 18.00 uur thuiskom en op de bank ben neergeploft, ben ik wel aan andere dingen toe dan een datingsite. Wel wilde ik het daten net weer een beetje op gaan pakken, maar dat gaat niet door corona. Al zijn er denk ik toch mensen die denken: ik hoef nu even niemand te zien, want ik zie er niet uit, haha. Ja, zelf moet ik nog naar de kapper.”

Gemiste kans voor Tilburg

“Wel doe ik soms aan speeddaten. Daarvoor moet ik nu veel naar Breda en Eindhoven. Je hebt zo’n grote organisatie, speeddaten.nl, maar die organiseren nooit iets in Tilburg. Een gemiste kans, als je het mij vraagt. Het kan natuurlijk dat er 15 keer niks uitkomt tijdens het speeddaten. Maar je hebt toch een leuke avond.”

Rugzakje als single

“Vrouwen rond mijn leeftijd hebben vaak al kinderen of een vorig huwelijk. Ik denk dat iedereen die single is op mijn leeftijd wel een rugzakje heeft. Ik zoek iemand die dat een plekje heeft kunnen geven en daar sterker uit is gekomen. Eigenlijk weet ik niet of ik opensta voor een relatie met iemand die al kinderen heeft. Het kan zijn dat ze jou niet mogen en dat de relatie dan niks wordt. Uiteraard kiest zo’n vrouw voor haar kinderen.”

‘Hoezo schaam jij je niet dat je zo over straat loopt?’

“Ik zoek iemand die zichzelf niet laat verslonzen. Soms zie je van die types dat je denkt: hoezo schaam jij je niet dat je zo over straat loopt? Mijn toekomstige vriendin hoeft geen fitnessgoeroe te zijn, maar ik vind het wel fijn als ze gezond in het leven staat. Dus niet iemand die alleen maar op de bank zit met een zak chips. Zelf heb ik de laatste jaren wat aan mijn levensstijl en eetgewoontes gedaan. Ik ben ook vegetariër, maar dat ben ik eigenlijk altijd al geweest. O nee, een partner hoeft dat niet te zijn. Wel ben ik een moeilijke eter, maar ik kom niks te kort.”

Hetzelfde verhaal

“Wat mij onderscheidend maakt? Dat vind ik lastig. Op datingprofielen zie je negen van de tien keer dezelfde verhalen. Ik ben gezellig, ik hou van leuke dingen doen, ik geef veel om familie en vrienden. Spit maar eens door profielen heen, iedereen zegt hetzelfde. Tja, dit zijn ook wel allemaal dingen die ik zou willen.”

Lees ook:

Vrijgezel van de Week Wout: ‘Weken wachten op een date duurt mij te lang’

Heb jij de beste openingszin, ben je al met heel tinderend Tilburg op date geweest of krijg je al kr...

Vrijgezel van de Week Martin: ‘Ik ben de Robert ten Brink van Tilburg’

Heb jij de beste openingszin, ben je al met heel tinderend Tilburg op date geweest of krijg je al kr...

Vrijgezel van de Week Manon: ‘Ik durf bijna niet te zeggen hoe lang ik al single ben’

Heb jij de beste openingszin, ben je al met heel tinderend Tilburg op date geweest of krijg je al kr...

adv.