Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Vrijgezel Pip: ‘Ik ben single sinds de intelligente lockdown’

Door Rowie van der Vliet 21 juni 2020

Heb jij de beste openingszin, ben je al met heel tinderend Tilburg op date geweest of krijg je al kriebels bij het idee aan een relatie? Wij interviewen elke week een van de leukste vrijgezellen van de stad. Deze keer: Pip Horsman.

“Ik hou wel van een feestje, borrel of uitgaan. Het zou dus goed uitkomen als dat gewoon kon toen ik single werd. Ik ben vrijgezel sinds de intelligente lockdown, want op 19 maart ging mijn relatie uit. Op zo’n moment wil je met vrienden en vriendinnen uitgaan. De kroegen gingen dicht en toen dacht ik: wat nu? In het begin vond ik het echt lastiger om nu vrijgezel te zijn. Ik heb vrijheid nodig en voelde mij beperkt. Ik kon wel buiten wandelen, maar dat is toch anders dan nieuwe contacten opdoen. Als je dan met iemand praatte, ging het altijd over corona. Je wil het ook weleens ergens anders over hebben. Inmiddels heb ik mijn draai wel gevonden.”

Elkaar uitdagen

“Ik wil met iemand serieuze gesprekken kunnen voeren. Ik vind het belangrijk dat je elkaar uitdaagt in een relatie of het werk dat je doet. Dat je elkaar sterker maakt en een beter persoon dan je al bent. Natuurlijk wil ik soms ook gewoon slap ouwehoeren, lullen en grappen maken. Ik vind het aantrekkelijk als ik met iemand lol kan hebben, maar ook serieus kan zijn.”

Klik met de vriendengroep

“Ik heb het er weleens met iemand over gehad, maar ik heb niet specifiek een type. Wel vind ik het belangrijk dat iemand goed valt in de vriendengroep. Ik maakte het weleens mee dat het niet zo was. Dat wilde ik in het begin dan niet onderkennen, want het is pijnlijk voor jezelf. Je gaat jezelf afvragen: kan ik wel echt voor diegene vallen? Als het met vrienden niet klikt, ga ik mij toch afvragen of de relatie wel is wat ik wil. Het is niet zo dat vrienden uitmaken met wie ik een relatie heb, maar het is wel een belangrijk onderdeel.”

‘Ik ben niet goed in appen’

“Ergens ben ik ook wel blij dat ik in deze tijd single ben. Door het coronavirus heb ik goed kunnen nadenken over wat ik wel en niet wil in een relatie. Daar kan ik later de vruchten van plukken. Een paar weken na de start van de intelligente lockdown dacht ik: iedereen zit in dezelfde situatie, dus ik ga Tinder maar weer downloaden. Toen ben ik een paar keer gaan swipen. Ik kom niet erg ver. Ik ben gewoon niet zo goed in appen. Je kunt dat navragen bij vriendinnen. Ik spreek liever iemand in het echt. Misschien komt het wel als ik iemand ontmoet waar ik tot over de oren verliefd op ben. Dan wil ik misschien alles sturen wat ik op straat tegenkom of wat ik meemaak.”

Vrijgezellen Ellen (23) en Marieke (25): ‘Foute openingszinnen hebben een streepje voor’

Heb jij de beste openingszinnen, ben je al met heel tinderend Tilburg op date geweest of krijg je al...

Vrijgezel Anne: ‘Die standaard gesprekjes op Tinder vind ik helemaal niks’

Heb jij de beste openingszin, ben je al met heel tinderend Tilburg op date geweest of krijg je al kr...
Sebastiaan Smetsers

Vrijgezel Sebastiaan: ‘Voor mij is het moeilijker om weer met iemand samen te leven’

Heb jij de beste openingszin, ben je al met heel tinderend Tilburg op date geweest of krijg je al kr...

adv.