Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Zsa Zsa maakt de mooiste foto’s van dieren: ‘Gewoon op mijn bank!’

Door Rowie van der Vliet 31 juli 2018

Zsa Zsa Faes maakt al van kleins af aan foto’s. Van mensen, gebouwen en mooie landschappen, maar het allerliefst legt ze dieren vast. We interviewen de talentvolle Tilburgse over haar superleuke hobby.

Een zwarte kat kijkt in de camera. Het ene oog is blauw, het andere groen-geel. Klik! Zsa Zsa maakt misschien wel vijfhonderd foto’s waar er zo’n veertig over blijven. “Mensen denken vaak dat ik de foto van mijn kat Jack in een studio heb gemaakt. Nee hoor, dat was gewoon op mijn grijze bank!”

Dikke fotobomb

Wie naar de foto’s van Zsa Zsa kijkt, zou denken dat ze de dieren instructies geeft. Niets is minder waar. “De foto’s die ik van te voren niet uitdenk, zijn eigenlijk het leukste. Als een dier net lekker aan het spelen is of wegkijkt dan spreekt dat meer. Toen ik voor een vriendin een foto van een hond maakte, ging mijn eigen hond er ineens voorstaan. Dikke fotobomb! Toen heb ik echt zo hard gelachen. Die foto heb ik nog steeds.”

Zsa Zsa
Zsa Zsa’s foto van Jack die ze gewoon op de bank maakte. Foto: Zsa Zsa Faes Photography

Actiefoto’s

Foto’s van dieren maken, lijkt ons soms best een lastige klus. Wat doe je met dieren die constant rondrennen of lekker willen spelen? “Ik hou van actiefoto’s. Soms ga ik naar het park en maak ik foto’s van elke hond die ik zie lopen. Ook maak ik veel foto’s van dieren van vrienden en mijn eigen kat en hond. Voor een vriendin heb ik een keer een fotoboekje gemaakt. Zo leuk om te doen!”

Kalmeren

Zsa Zsa heeft sowieso niet zo’n moeite met het kalmeren van dieren. “Ik heb heel lang als vrijwilliger in een dierenasiel gewerkt. Het was mijn specialiteit om dieren rustig te maken.” Als dierenliefhebber redde ze haar kat Jack van een slecht leven in Griekenland. “Ik was op zoek naar een nieuwe kat toen mijn oudste katje overleed. Ik had op Facebook een berichtje geplaatst. Toen vroeg iemand: mag dat ook een katje uit het buitenland zijn? Toen ik een foto zag, was ik spontaan verliefd.”

Zsa Zsa Faes
Foto: indebuurt

Weer studeren

“Ik heb autisme en dus is het moeilijker voor mij om aan een baan te komen. Ik ben nu aan het denken wie ik ben en wat ik wil. Mijn probleem is dat ik heel veel dingen leuk vind, haha. Ik schilder en teken ook. Fotografie is wel iets dat vaak terugkomt. Het allerliefste zou ik mijn eigen studio hebben. Ik heb de vooropleiding fotografie in Boxtel gedaan, maar helaas kon ik de opleiding toen niet betalen. Nu twijfel ik of ik toch niet moet gaan studeren voor fotograaf.” Haar eerste stappen als professionele fotografe heeft Zsa Zsa al gezet. Via zorgatelier De Binnentuin heeft ze een expositie in M.F.A Het Spoor gefixt van haar eigen fotografie! “Met dierendag mag ik weer een foto-expositie verzorgen. Gaaf!”

'Dit is mijn hond Blue. Hij was zo blij in de sneeuw!' Foto: Zsa Zsa Faes Photography
'De hond van een vriendin lijkt hier net een wolf' Foto: Zsa Zsa Faes Photography
'Dit is een van mijn favoriete foto's' Foto: indebuurt

Tilburger van de week

De vorige keer spraken we met Arno Leblanc, die Kermis FM in zijn auto bedacht. Ken je ook een Tilburger met een bijzonder verhaal? Of denk je: hé, ik heb net zo’n mooi verhaal als Zsa Zsa en Arno? Laat het ons weten!

Lees ook:

indebuurt Tilburg

Tilburgers Bas en Noortje bedachten een supergaaf idee voor de Tilburgse Kermis!

Noortje van Venrooij en Bas Horsten willen met hun kermisattractie een stukje Tilburg echt terughale...
Lucero

Tilburgse Lucero maakt kans op titel Koningin Zomercarnaval: ‘Ik had niks met make-up’

Lucero van Amerongen had niets met make-up of het modellenwereldje. Toch werd ze overgehaald om mee ...
Lange Frans Baas B

Nol Havens van VOF de Kunst: ‘Tilburg zit in mijn DNA’

Nol Havens woont inmiddels in Hilvarenbeek, maar is nog steeds een bekende Tilburger te noemen. "Ik ...

adv.