Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Yvette wil een kattencafé openen in Tilburg: ‘Ik heb er zoveel zin in!’

Door Rowie van der Vliet 21 augustus 2018

Den Bosch, Breda, Eindhoven… allemaal hebben (of krijgen) ze een kattencafé. Waar blijft Tilburg? Als het aan Yvette Kouwenberg ligt, gaat dat helemaal goedkomen. Ze is namelijk bezig met de voorbereidingen voor Kattencafé De Spinnerij.

“Ik heb het idee dat Tilburgers een kattencafé wel omarmen. Van de gemeente Tilburg heb ik in ieder geval groen licht. Tilburg moet gewoon een kattencafé hebben. De stad is volledig in opkomst, kijk maar naar de Spoorzone. Ik denk dat een kattencafé past bij die groei.”

Yoga tussen de katten

Als het aan Yvette ligt, wordt het ook echt een café dat bij de stad past. Zo is de naam De Spinnerij een verwijzing naar spinnen, maar ook de textielgeschiedenis van de stad. “Ik ben alle kattencafés in het land aan het afgaan en met de eigenaren aan het praten. Ik vind ze tot nu toe allemaal wat braafjes. Het mag in Tilburg wel wat stoerder. Wel met lekkere loungebanken, eten en drinken, en leuke activiteiten. Naast het cafégedeelte wil ik ook leuke activiteiten organiseren zoals filmavonden, concerten of workshops. In Groningen doen ze yoga tussen de katten. Ik zie het al helemaal voor me! Geniaal. Ook leuk om dat in Tilburg te doen.”

Foto: Pixabay

Eigen kat mee?

“We zijn een echte studentenstad. In negen van de tien studentenkamers mag je geen huisdier hebben. Studenten die behoefte hebben om met katten te kunnen knuffelen kunnen straks bij mij terecht. Natuurlijk is iedere kattenliefhebber van nul tot honderd welkom. Het is alleen niet de bedoeling dat mensen hun eigen kat meenemen, haha. Soms denken mensen dat, dat het geval is. Het wordt echt een plek waar zo’n acht tot negen katten de bewoners van het kattencafé worden. Ik wil ze straks bij stichtingen als de Kittenmand en DOC-T adopteren. Het lijkt mij goed om met deze stichtingen samen te werken.”

Helemaal nieuw

Yvette ziet het al helemaal zitten. “Ik heb al zo lang een plaatje in mijn hoofd. Nu wil ik echt mijn eigen pad volgen. Ik weet dat het heel veel werk gaat zijn. Maar ik heb er zoveel zin in! Voor mij is dit helemaal nieuw. Er komt zoveel op mij af. Ik ben mij nu goed voor aan het bereiden door mijn horecapapieren te halen en cursussen te volgen voor gastvrijheid. Ik werk al heel lang in dezelfde branche, als operationeel manager. Er kwam een punt waarop ik dacht: is dit wat ik de komende jaren wil doen? Van katten word ik oprecht blij.”

Dwaalgebied
Foto: indebuurt

Droombeeld

Het perfecte plaatje van hoe het kattencafé eruit komt te zien, zit al in Yvettes hoofd. Zo heeft ze al een paar panden op het oog, maar het blijft nog even bij dromen. “Dromen mag altijd. Het liefste start ik het kattencafé in het Dwaalgebied. Perfect met die mooie, karakteristieke panden. De sfeer van dat gebied past zo goed. Ik wil ook grote, brede ramen waar dan drie katten in een mandje op de vensterbank liggen. Bij andere kattencafés zie je mensen dan wijzen en afstappen van hun fiets om een foto te maken. Maar ook de Spoorzone of Piushaven zou goed passen.” Een tintje van het Dwaalgebied komt er sowieso: “Ken je Zoete Zaken? Zij gaat de taartjes en zoetigheid voor het café verzorgen.”

Crowdfunding

Er rest zich nog een ding: de crowdfunding opstarten. “Het wordt echt iets voor en door Tilburgers. Hopelijk wordt het een succes. Nu probeer ik Kattencafé De Spinnerij meer bekendheid te geven. Op de Dwalerij verkoop ik alvast allerlei leuke kattenspulletjes. De opbrengst gaat natuurlijk naar het café.”

Houd indebuurt Tilburg in de gaten voor meer informatie over de crowdfunding.

Tilburger van de week

De vorige keer spraken we met Rick de Leeuw, vuurspuwer. Ken je ook een Tilburger met een bijzonder verhaal? Of denk je: hé, ik heb net zo’n mooi verhaal als Yvette en Rick? Laat het ons weten!

Lees ook:

Ilse Cover FX Schmink

Vuurspuwer Rick: ‘Dit is wat ik de rest van mijn leven wil doen’

Tilburger Rick de Leeuw reist de hele wereld over om zijn trucs te laten zien. Hij laat vlammen dans...
Patricia van Opstal

Patricia heeft een oproep voor de gemeente: ‘Zorg voor meer beveiligde fietsenstallingen’

Patricia van Opstal-Janssens ziet het bijna elke dag wel voorbijkomen: wéér een bericht over een ges...
Zsa Zsa Faes

Zsa Zsa maakt de mooiste foto’s van dieren: ‘Gewoon op mijn bank!’

Zsa Zsa Faes maakt al van kleins af aan foto's. Van mensen, gebouwen en mooie landschappen, maar het...
  • Wil jij een 'Nieuw in Tilburg' alert ontvangen?
    Laat jouw e-mailadres achter en ontvang een seintje als we schrijven over nieuwe winkels, horeca of andere nieuwe plekken in Tilburg.

adv.