Yannick zong samen met Trijntje Oosterhuis: ‘En mijn moeder appt nog met haar!’

Door Rowie van der Vliet 14 januari 2019

Heel Nederland had het erover: het prachtige optreden van de verstandelijke beperkte Yannick met Trijntje Oosterhuis. Dat had de Tilburger natuurlijk nooit kunnen voorspellen. We gaan gezellig bij hem langs om te praten over de bijzondere ervaring.

“Op social media waren er veel reacties na mijn optreden. Niet normaal”, glimlacht Yannick een beetje verlegen. “Dat ze zo enthousiast waren. Thuis waren er mensen die hadden gekeken met tranen in hun ogen. Gewoon omdat ze vonden dat ik zo mooi had gezongen. Op Twitter vroeg de NPO zelfs: is hij de nieuwe Marco Borsato?” Hij kan het nog steeds niet geloven dat zijn optreden zó binnenkwam. “Ik heb het na het Knoop Gala nog heel druk gehad.”

Zenuwachtiger dan voor het Knoop Gala

“Trijntje Oosterhuis vroeg mij ook nog om op te treden in de laatste kerk van haar kerkentournee, in Oudenbosch. Dat had ze niet hoeven doen. Zo leuk! Eigenlijk was ik voor het optreden daar nog zenuwachtiger dan het Knoop Gala. Mensen vragen: hoe komt het dat je toen zenuwachtiger was? Ik denk omdat ik bij het Knoop Gala niet alleen was. Ja, in de kerk stond ik ook met Trijntje, maar dat is toch anders. Ze vroegen nog: wie kent het Knoop Gala? Toen stak bijna heel de kerk zijn hand op.”

Yannick
Foto: indebuurt

Bekende Nederlander

Yannick is al bijna een bekende Nederlander. “Na mijn optreden in de kerk stonden er net zoveel mensen om mij heen als om Trijntje. Iedereen wilde met mij op de foto”, lacht de Tilburger. Maar ook in het dagelijkse leven wordt hij al herkend. “Ik was op vakantie uit eten. Iemand vroeg toen: jij bent toch die jongen van het Knoop Gala. ‘Wat heb je goed gezongen.'”

Appen met Trijntje Oosterhuis

Yannick is nog steeds onder de indruk van Trijntje Oosterhuis. Niet omdat ze een bekende Nederlander is, maar juist omdat ze heel normaal over kwam. “Ze kwam hier nog brunchen en was echt superaardig. Een keer wilde mijn moeder haar op de foto zetten met mij en toen had ze geen make-up op. Dat vond ze helemaal niet erg! Mijn moeder appt nu nog steeds met Trijntje Oosterhuis.”

Yannick Knoop Gala
Foto: indebuurt

Kleintje Hollands

In Tilburg weten we al langer dat Yannick lekker kan zingen. Hij won vorig jaar Kleintje Hollands (voor de tweede keer) en dus staat er nu een reusachtige beker op zijn kamer in het Thomashuis, waar hij met andere verstandelijk gehandicapten woont. “Die moet ik over een half jaar weer doorgeven aan de volgende winnaar. Ik mag dan wel optreden als gastartiest.” Ook mocht hij zingen in De Lollipop en is hij inmiddels vaste gast bij improvisatie-avonden in Theater De Boemel. “De bandleden vragen vaak: ‘kom je weer zingen?’ Het is er altijd supergezellig! Het staat wel heel vol, maar het is gezellig druk.”

Zingen in Tilburg

Wil je Yannick nog eens de sterren van de hemel horen zingen? Komt dat even goed uit! Op 19 januari heeft hij namelijk zijn eigen Yannick Night in Theater de Boemel. Yannick staat er niet alleen voor. Na het Knoop Gala werd hij bevriend met Rico en Dieke. Zij klimmen gezellig met hem het podium op! De eregast mag maar liefst twintig nummers komen zingen. “Ik heb een heel breed repertoire. Ik zing Engels en Nederlands. Ik ben fan van de oude muziek, van de jaren 50, 60 en 70. Bijvoorbeeld Elvis Presley, Frank Sinatra, André Hazes, Marco Borsato en eigenlijk ook wel Trijntje Oosterhuis.”

Lees ook:

Yannick

Yannick Night @ Theater De Boemel

Theater de Boemel

19 jan 2019 vanaf 21:30 t/m 23:59
Claudy

Toekomstige BN’er Claudy: ‘Ik wil de vrouwelijke Guus Meeuwis worden’

Zegt de naam Claudy je nog niet zoveel? Wij durven te wedden dat deze zangeres over een poosje beken...
Wilma bibliotheek Tilburger van de Week

Wilma werkt al meer dan 40 jaar bij de bieb: ‘Mijn kinderen zijn er opgegroeid’

Wilma Holverda is al zo'n 44 jaar de spin in het web van de bibliotheek in het centrum. Als meisje v...
Judy Schalken

Judy heeft een bijzonder beroep: ‘Ik verdien mijn geld door te gamen’

De 20-jarige Judy Schalken huurt haar eigen appartementje en is volledig onafhankelijk. Ze verdient ...

adv.