Tweelingbroers Nick en Niels Robben: ‘We dromen van een showbizzcarrière’

Door Rowie van der Vliet 19 november 2018

Nick en Niels Robben zijn een bekend gezicht in Tilburg – en in de toekomst vast in heel Nederland. Of ze nu schitteren in televisieseries zoals Goede Tijden Slechte Tijden of musicals, flaneren in de Tilburgse winkelstraten of aan het werk zijn bij de HEMA. Wij interviewden het duo over tweeling zijn en hun droomcarrière in de showbizz.

We nemen plaats tegenover Nick en Niels op het terras van EVE. Maar uh… hoe houden we de eeneiige identieke tweelingbroers uit elkaar? “Niels heeft twee moedervlekken”, lacht Nick. Aha! “Onze ouders kunnen we niet voor de gek houden. Die kennen ons te goed”, zegt Nick. “Ja, maar we hebben vroeger wel veel mensen voor de gek gehouden”, vult Niels aan. “We hebben weleens van klas gewisseld voor een dag. Toen dachten juffen en meesters: huh, die kan ineens goed rekenen. Wanneer ze erachter kwamen? Pas aan het einde van de dag”, glimlacht Niels breed.

Wisseltruc

Beide heren hebben een prachtig jasje aan. Alsof ze net uit een fotoshoot of reclamespotje komen lopen. Eigenlijk niet anders dan we gewend zijn, behalve als we Nick of Niels tegen het lijf lopen bij de HEMA. “Soms zien mensen Niels op de Heyhoef. Als ze dan later naar de vestiging in Westermarkt gaan, zeggen ze: ‘hé, je bent nog sneller dan ik. Nu sta je ineens hier.’ Ja, dat horen we echt dagelijks. Echt komisch. Als ik in de Heuvelstraat loop en Niels op het Pieter Vreedeplein zeggen mensen ook: ‘huh, je was net daar'”, zegt Nick.

Nick en Niels Robben
Op de foto met Kenny B (l) en Brace tijdens de Televizering. Foto: Nick & Niels Robben

Showbizz

De moedervlekken van Niels zijn niet het enige verschil. “Ik heb een smaller gezicht en soms ander haar. En ik zit ook in de politiek, bij Lokaal Tilburg”, glimlacht Nick. Niels: “Dat is niks voor mij.” De showbizz is een ander verhaal. Niels: “We willen iets doen in de showbizz. Presenteren of acteren bijvoorbeeld.” Nick: “We hebben laatst een paar draaidagen gehad voor een talkshow, The Story Wall, waarbij ik de side-kickpresentator was vanuit de studio, zoals Luuk Ikkink dat deed voor RTL Late Night. Binnenkort gaan we wekelijks live via YouTube. Dat is uniek in Nederland!” Niels: “Ik ga de straat op om mensen te interviewen over een artiest aan tafel.” Nick: “En we willen ook nog een kledinglijn uitbrengen. We weten nog niet goed of het ook de Engelse stijl wordt die wij veel dragen. Het staat echt nog in de kinderschoenen.”

Modellenbureaus

En dan te bedenken dat hun droom allemaal acht jaar geleden begon. “We liepen in de Emmapassage toen we op de schouder werden getikt door Bram Delmee. Of we misschien wilden meewerken aan een fotoshoot voor de Typisch Tilburg kalender. Toen benaderden modellenbureaus en designers ons!” De tweeling liep twee jaar lang grote shows, zoals de Amsterdam Fashion Week. En Nick en Niels hebben al een aardig netwerk uit de showbizzwereld opgebouwd. “Frank en Roger van Paleis voor ’n Prikkie en Carlo Boszhard zijn echt vrienden van ons geworden.”

Nick Robben
Nick en Niels met Frank en Roger van Paleis voor ’n Prikkie. Foto: Nick Robben

Schamen

Niet alles pakt even goed uit. “Ik schaam me dat we ooit in de serie Noodlot hebben gespeeld. De regisseur wilde per se alles zelf doen en dat was zo slecht”, zegt Niels. “Maar het was wel een leerproces en we kunnen het mooi in ons portfolio zetten. Al was het geluid en camerawerk barslecht.”

Ons kent ons

Moeten we afscheid nemen van de broertjes als ze nog veel beroemder worden in de rest van het land? “Het is ons kent ons in de stad. Hier is het net een dorp. Dat is altijd gezellig. Ik zou niet willen verhuizen. Ik zou Tilburg zo erg missen”, zegt Nick. Niels: “Ja, maar er zit wel veel werk in Amsterdam. Misschien is Utrecht wel een idee. Dan ben je zo in Amsterdam en zo in Tilburg. Maar als ik weg zou gaan kom ik sowieso elk jaar terug voor carnaval en de kermis. Daar zijn we echt mee opgegroeid.”

Tilburger van de week

De vorige keer spraken we met Guus Meeuwis. Ken je ook een Tilburger met een bijzonder verhaal? Of denk je: hé, ik heb net zo’n mooi verhaal als Nick en Niels? Laat het ons weten!

Lees ook:

Alyssa Luypaert

Belgische Alyssa – bekend van Idols – verhuisde naar Tilburg: ‘Deze stad geeft mij een thuisgevoel’

Stilzitten is niet aan Alyssa Luypaert besteed. Het Belgisch publiek kent de creatieve duizendpoot u...
Guus Meeuwis

Guus Meeuwis: ‘Ik wil iets terugdoen voor Tilburg’

"En we blijven bij elkaar door dik en dun, door dun en dik, Tilburg en ik", zingt Guus Meeuwis in he...
Tilburger van de Week Julian Klop

Julian: ‘Ik maak tv voor huisvrouwen met kortpittige kapsels’

Als klein kind was Julian Klop (21) al bezig met televisieproducties maken. Hij pakte de Barbiepoppe...

adv.