Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Toekomstige BN’er Claudy: ‘Ik wil de vrouwelijke Guus Meeuwis worden’

Door Rowie van der Vliet 7 januari 2019

Zegt de naam Claudy je nog niet zoveel? Wij durven te wedden dat deze zangeres over een poosje bekend in de oren klinkt. Maar liefhebbers van de lokale muziekscène hebben haar vast al eens zien optreden in Tilburg. We interviewen de goedlachse singersongwriter die al hard aan de weg aan het timmeren is.

“Heel veel echt bekende Brabantse zangeressen heb je niet echt. Nou ja, Corry Konings bijvoorbeeld wel, maar niet in mijn genre. Ik wil de vrouwelijke versie van Guus Meeuwis of Kenny B worden, haha.” Claudy heeft ook een echte missie met haar muziek. “Ik maak Nederlandstalige liedjes waar een boodschap in zit en waar mensen na het luisteren nog over blijven nadenken.”

Klein beginnen

Natuurlijk hoopt Claudy ooit een reeks concerten te geven door het hele land. Ze zegt echt geen nee tegen een theatertournee en al helemaal niet tegen optreden in Theaters Tilburg. “Dat is wel mijn grote droom”, geeft ze eerlijk toe. Maar nu nog even niet. “Ik voel nu dat ik klein moet beginnen. Ik ga voor een intieme setting, bijvoorbeeld door huiskamerconcerten te geven met alleen maar akoestische versies van mijn muziek.” Claudy weet precies hoe ze het wil hebben. “Ik heb mijn eigen label. Zo fijn! Ik regel echt alles zelf. Daarvan ben ik sterker geworden en heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik leer best verrassende dingen zoals hoe artiesten worden uitbetaald met streams en hoe royalty’s voor muziek werken.”

Singersongwriter Claudy
Foto: Claudy Wolfs

Videoclip in de Piushaven

Met klein beginnen en dicht bij jezelf blijven, kun je natuurlijk ook heel groot worden. De eerste stap is al gezet. “Ik heb een videoclip laten maken voor mijn liedje Tijden. Dat nummer gaat over ouder worden en terugkijken op een onbewapende tijd. Mensen zeggen dat ze zich erg in het lied kunnen herkennen.” De Piushaven is niet toevallig gekozen als decor van de clip. “Ik ben geboren en getogen in Tilburg. Het is echt mijn stad. Ik ben opgegroeid in de buurt van de Piushaven. Dat ken ik van schaatsen met papa en mama. Toen was er nog niet veel horeca. Nu is het zó leuk. Met alle lichtjes en restaurants. Het is een van de plekken die echt leeft in Tilburg.”

Warm bad

Stel dat die grote doorbraak er komt en Claudy echt de vrouwelijke Guus Meeuwis wordt, blijft ze dan wel in de stad? “Guus zelf switcht tussen Amsterdam en Tilburg, hè? Ik weet niet of ik zou vertrekken. Zeg nooit-nooit. Maar er is een grote kans dat ik in Tilburg wil blijven. Het is voor mij een warm bad. Voor nu vind ik het leuk om in Tilburg en andere steden te spelen. Ik ben te horen geweest bij Machinekamer, Radio Veronica, Omroep Brabant, Villa Pastorie, het cultureel café van Cinecitta en RAW.”

Lees ook:

Wilma bibliotheek Tilburger van de Week

Wilma werkt al meer dan 40 jaar bij de bieb: ‘Mijn kinderen zijn er opgegroeid’

Wilma Holverda is al zo'n 44 jaar de spin in het web van de bibliotheek in het centrum. Als meisje v...
Eddie van Ierland Diamant-groep

Eddie verwijdert al vijftien jaar graffiti in Tilburg: ‘Mensen hebben geen idee’

Eddie van Ierland is als een superheld die eigenlijk niemand kent. Maar zijn werk zien we overal in ...
Judy Schalken

Judy heeft een bijzonder beroep: ‘Ik verdien mijn geld door te gamen’

De 20-jarige Judy Schalken huurt haar eigen appartementje en is volledig onafhankelijk. Ze verdient ...

adv.