Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

De Tilburgse Leontine schitterde op televisie: ‘Ik word er nog steeds emotioneel van’

Door Rowie van der Vliet 4 november 2019

Leontine Den Heijer-Blok is een vrouw met een missie. De Tilburgse is van ver gekomen en moest leren om zichzelf te accepteren zoals ze is. Ze had nooit durven dromen dat een bekende Nederlander haar daarbij zou helpen. Leontine deed mee aan TLCs Alles uit de Kast met Fred van Leer. “Ik wilde lipoedeem, mijn ziekte, aandacht geven.”

Als Leontine over haar lipoedeem praat, schiet ze vol. “O, ik word er nog steeds emotioneel van.” De Tilburgse veegt haar tranen weg als ze denkt aan al die momenten waarop ze niet wist wat er met haar lichaam aan de hand was. “Pas op mijn 38ste kwam ik erachter wat ik had. Daarvoor dacht ik: ik zal wel gek zijn. Ik zat op mijn dertiende op een lijnclub met allemaal mensen die veel ouder waren dan ik. Lipoedeem is een stoornis in je vetopslag. Nu ben ik bezig met liposuctie, maar vroeger had ik hele dikke armen en benen. Die stonden niet in verhouding met de rest van mijn lichaam.”

Tekst loopt door na de foto.

Leontine deed mee met Alles uit de Kast. Foto: indebuurt Tilburg

Niet in het openbaar eten

Als Leontine door de straten van Tilburg liep, kreeg ze veel opmerkingen naar haar hoofd geslingerd. “Ik ben weleens nageroepen in het park. Mensen zien je lopen en denken al snel dat je dik bent omdat je alleen maar op de bank zit. Ik woon sinds 2009 in Tilburg, maar ben pas vorig jaar april voor het eerst bij De Frietboetiek geweest. Ik durfde eerst niet in het openbaar te eten.”

Meer zelfvertrouwen

Door mee te doen aan Alles uit de Kast leerde Leontine echt dat ze blij mag zijn met zichzelf. “Ik heb nu meer zelfvertrouwen. Ik denk niet dat ik zo snel voor liposuctie was gegaan als ik niet had meegedaan. Terwijl ik die operaties juist laat doen zodat ik minder pijn heb. Ja, het was wel een stuk maar nu durf ik het aan. Ik dacht echt: fuck it, nu ga ik ervoor.” Leontine kleedt zich inmiddels heel anders. “Ik droeg altijd zo wijd mogelijke bloesjes. Fred liet mij zien dat je zo juist nog meer de nadruk legt op je lichaam. Nu draag ik veel jurken, terwijl ik die eerst nooit aan had.”

Tekst loopt door na de foto.

Freddy’s Angels

“Tijdens de uitzending gebeurde er iets in mijn hoofd. Ik dacht: ik mag er wél zijn. En dan het moment dat je de make-over zelf voor het eerst ziet. Dat was zo bijzonder. Heel de productie staat erbij en die klapt allemaal voor je. Nou, dan ga je wel!” Fred van Leer noemt Leontine zelfs zijn vriendin. “Hij is echt heel lief en oprecht. We appen regelmatig en ik krijg kaartjes als hij ergens een optreden heeft. Ik heb ook een appgroep met alle meiden van het eerste seizoen, Freddy’s Angels.”

Lees ook:

Rachel is stylist en laat Tilburgers stralen: ‘Ik werk samen met Fred van Leer’

Heb je nooit iets om aan te trekken? Sta je met je handen in het haar tijdens een middagje shoppen n...

Kaylee deed mee aan First Dates: ‘Ik snapte niet hoe ze op mij kwamen’

Heb je vorige week opgelet tijdens het programma First Dates? Ook Kaylee Noteboom (22) was met haar ...
Iedje

Iedje is al zo’n zestig keer op tv geweest: ‘Ik had niet verwacht dat zoveel mensen het zouden zien’

Jarenlang is één tv-programma vaste prik tijdens het ochtendritueel van Iedje van Puijenbroek. De Ti...

adv.