Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburgse Gohar is elke week te zien op NPO: ‘Ik moest veel voor mij houden’

Door Merel van Dijk 24 februari 2020

Drie maanden lang au pair zijn in Los Angeles, ook wel ‘The City of Dreams’. Voor veel mensen klinkt het als een droom, maar is dat eigenlijk wel het geval? Tilburgse Gohar Hovanes ondervond het. Zij deed namelijk mee aan het BNNVARA-programma ‘Au pairs’. Zo vloog Gohar 1 juni vorig jaar naar de andere kant van de wereld.

”Een vriendin van me had mij getagd in een Facebookpost van BNNVARA waarin ze nog mensen voor het programma zochten. Ik dacht: ik meld me maar aan. Kleine kans, toch? Later had ik een telefonische casting en hierna nog andere castingrondes. Een tijdje later werd ik dus gewoon gekozen. Ik had het écht niet verwacht.”

‘De kijkers van het programma leren je heel persoonlijk kennen’

Strenggelovig

”Ik werd in een gezin geplaatst met vier kinderen, twee honden en een kat, Family Young. Dit is het enige wat ik van te voren te horen kreeg. Ik ging gewoon met een gevoel van ‘let’s go we zien het wel’ naar LA. Niet wist ik dat het gezin waar ik drie maanden kwam te wonen, strenggelovig was. Dit was even schakelen. Wel had ik mezelf voorgenomen om gewoon helemaal mee te gaan in de manier van leven. Zo ging ik bijvoorbeeld mee met de moeder naar Bijbelles. Ik vond het oprecht interessant om te zien hoe deze met geloof omgingen en hoe het zo’n grote rol heeft op hun leven.”

Tekst loopt door onder de Instagrampost

View this post on Instagram

Selfie met de familie Young 😜 #aupairs #bnnvara

A post shared by GOHAR HOVANES (@goharhovaness) on

Het Engels

”Ik vond het in het begin toch best lastig om om te gaan met de Engelse taal. Zo kon ik wel alles verstaan, maar vond ik het soms nog lastig om me goed uit te drukken in het Engels. Maar weet je, als je in Amerika bent en iedereen spreekt 24/7 Engels tegen je, dan gaat alles gewoon vanzelf.”

Waarschuwen

”Vrienden, familie, docenten, iedereen was superenthousiast. Maar ik werd wel vaak, door bijvoorbeeld school, erop gewezen dat ik alert moest zijn. Je komt namelijk wel gewoon op tv. Ik studeer Journalistiek, dus weet wel een beetje hoe het mediawereldje in elkaar zit. Veel docenten en andere mensen zeiden: weet waar je terecht komt. Het op tv komen is niet zomaar iets. Daarnaast is het zo dat de kijkers van het programma je heel persoonlijk leren kennen.”

‘Ik zette mezelf op een tweede plek’

Kwetsbaar opstellen

”Per aflevering ga je zien dat elk meisje groeit als persoon. Dat geeft het programma goed weer. We hebben ons alle vier best wel kwetsbaar opgesteld. Je leert ons – zoals al gezegd – ook persoonlijk erg goed kennen. Dit is aan de ene kant super exciting, maar ook wel weer een beetje eng. Maar goed, dat wisten we allemaal van te voren en dat moet je maar ook gewoon accepteren. Ik ben van mezelf al erg open, dus het was voor mij misschien ietsje minder erg. Alle vier de meiden, van wie ikzelf, hebben heel verschillende karakters. Af en toe ontstonden er spanningen tussen ons, maar we konden juist door deze meningsverschillen erg veel van elkaar leren in die drie maanden.”

Tekst loopt door onder de Instagrampost

Jezelf tegenkomen

”Op wat voor manier ik mezelf heel erg ben tegengekomen? Dat kan ik het beste uitleggen aan hand van een voorbeeld. In het begin wilde ik echt heel erg mij best doen voor de ouders. Ik paste mezelf enorm aan. Natuurlijk moest ik als au pair veel poetsen en opruimen en had heel erg het gevoel van ‘Gohar, je moét het goed doen’. Daardoor zette ik mezelf toch wel op een soort tweede plek. Hierna heb ik in LA wel geleerd om voor mijzelf te kiezen en dat ik mezelf meer mag waarderen. Dit is wel echt mijn grootste les geweest.”

Back in NL

”Om terug in Nederland te zijn was heel erg wennen. Ik moest namelijk veel voor mij houden, dat was wel even lastig. Verder heb ik samen met vrienden de eerste aflevering gekeken. Soms dacht ik: Gohar, wat zeg je nu weer, haha. Nee, maar ik ben verder blij met hoe ik op tv kom. Wel écht mezelf. Ik heb nog contact met de familie bij wie ik heb gewoond. Ze sturen me berichtjes en vragen hoe het met me gaat, of zeggen dat ze me missen. Dat is echt superlief. Ik ben zo dankbaar voor alles wat ik heb meegemaakt.”

Gohar is elke dinsdag te zien op NPO3 in het BNNVARA-programma Au Pairs. De eerstvolgende uitzending is op dinsdag 25 februari om 21.20 uur.

Lees ook

Edwin viel 80 kilo af: ‘Het is een levenslange strijd’

Van en eetverslaving naar een sportverslaving. Het is niet iets wat je vaak hoort. Toch is het bij d...

Charlotte is elke week te zien op tv: ‘Ik loop anders door de supermarkt dan eerst’

Foodie Charlotte Hamilton (21) is elke donderdagavond te zien op NPO bij het programma 'Gefileerd'. ...
Frietboetiek

Roel van De Frietboetiek: ‘Als je ons niet kent, ben je geen echte Tilburger’

Kledingwinkels, restaurants, eettentjes, drogisterijen... Bijna alles in de Heuvelstraat komt en gaa...

adv.