Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tiamo deed mee aan Holland’s Got Talent: ‘Ze vroegen: waarom heb je dit niet eerst laten zien?’

Door Angela Weisz 3 juni 2019

Op jonge leeftijd doet Tiamo Koster het allemaal. De 16-jarige Tilburger zingt, danst, acteert én is model. Dit jaar heeft hij ook nog eens meegedaan aan Holland’s Got Talent en staan er nog veel leuke dingen op zijn pad.

”Ik heb twee keer auditie gedaan voor Holland’s Got Talent. De eerste keer ging ik zingen, maar ik kreeg te horen dat ze al veel Nederlandstalige zangers hebben gehad. Ze vonden me niet goed genoeg. Maar via Instagram zag ik dat je via WhatsApp iets kon insturen, dus probeerde ik het nog eens maar dan met een dansact. Toen vroegen ze gelijk waarom ik dit niet als eerste liet zien. Ik heb met het gardedansen de voor-auditie gedaan en toen kreeg ik een telefoontje thuis dat ik op tv auditie mocht doen.”

De jury ging in discussie

”De dag van de opnames was heel gaaf. Het is natuurlijk een hele ervaring om aan zo’n groot programma mee te doen. Voor mijn auditie kreeg ik twee ja’s van Chantal Janzen en Paul de Leeuw en twee nee’s van Dan Karaty en Angela Groothuizen.” Helaas ging Tiamo niet door naar de volgende ronde. ”Dan zei dat hij het gaaf was om te zien, maar dat er te veel muziek- en pasherhaling in zat. Angela zei nee omdat ze het nog nooit had gezien. Dat vond ik een beetje raar. De jury kreeg er een discussie over. Paul zei toen ook: ‘Het is niet Holland’s we hebben het al gezien, het is Holland’s Got Talent.”’

(tekst loopt door onder de foto)

John West

Zanger John West plaatste een reactie onder de video op Tiamo’s Instagram. ”Ik ken hem niet persoonlijk maar ik heb met zijn liedje meegedaan aan een talentenjacht. Ik vond het heel leuk om te zien dat hij had gereageerd. Hij stond wel een keer toevallig op dezelfde camping en toen hebben we heel even een praatje gemaakt.” John is een groot voorbeeld voor Tiamo. ”Ik vind zijn liedjes tof en zelf zing ik die ook best vaak. Ik heb drie mensen naar wie ik veel luister en dat zijn John West, Tino Martin en Jeffrey Heesen.”

Zingen

Tiamo woont al zijn hele leven in Tilburg. Het zingen werd hem met de paplepel ingegoten. ”Ik zing Nederlandstalig. Dat zat van kleins af aan al in de familie. Ik begon het zingen steeds leuker te vinden en heb het serieuzer aangepakt. Dat begon toen ik zanglessen nam.”

Kampioen

”De dansvereniging ‘Dance Power’ traint bij ons in de wijk. Een vriendin van mij danste daar toevallig en vroeg aan mij of ik een keer mee wilde doen met het gardedansen. Dat is een soort dans gecombineerd met acrobatiek. Je doet dus heel veel sprongen en radslagen op ritme. Uiteindelijk vond ik het zo leuk, dat ik ben blijven hangen. In het begin kon ik niet heel veel omdat ik helemaal niet zo lenig was.” Elk seizoen werd Tiamo steeds beter en kreeg hij de kans om solo te dansen. ”Ik doe er ook wedstrijden in. Afgelopen seizoen ben ik kampioen geworden!”

(tekst loopt door onder de foto)

View this post on Instagram

👯‍♂️📸

A post shared by SC👻 : Official_Tiamo (@tiamokoster_) on

Volkszanger Junior

”Ik heb nu drie keer meegedaan met de zangwedstrijd Volkszanger Junior. Die heb ik helaas niet gewonnen. De winnaar mocht optreden op het Festival van het Levenslied. Maar ik ben steeds blijven meedoen met wedstrijden en talentenjachten.”

Bekend worden

Tiamo wil nog veel grote dingen bereiken. ”Ik wil het liefst bekend worden met zingen. Een eigen single uitbrengen zou ook heel gaaf zijn. Die komt er waarschijnlijk ook aan. Daar zijn ondertussen gesprekken over geweest. Dit is iets waar ik heel graag verder mee wil.”

Lees ook:

Puck Puxque

Puck verdient haar geld door te gamen: ‘Soms zitten er gekke bedragen tussen’

Het is best lastig om van je hobby, je baan te maken. Toch is het de Tilburgse Puck van den Brekel (...
Tilburger vd Week

Rianne zoekt gezellige Tilburgers: ‘Het zijn niet alleen ouderen die een maatje zoeken’

Bij eenzame Tilburgers denken we al gauw aan ouderen in het bejaardentehuis. Maar dat stadsgenoten v...
Steven

Steven lag op het randje van de dood: ‘Mijn been hoefde er helemaal niet af’

Een verschrikkelijk ongeluk veranderde zijn leven. Niet alleen op een negatieve manier, vindt Steven...
Ruben Topia

Ruben laat Tilburg op een heel andere manier zien: ‘Het is belangrijk om de ideeën in mijn hoofd een plek te geven’

Een achtbaan op het dak van het nieuwe busstation, een ijsje als torentje van de Sacramentskerk of e...

adv.