Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Radio-DJ en verslaggever Thomas: ‘Tilburg voelt iedere keer weer als thuiskomen’

Door Merel van Dijk 23 maart 2020

Het ‘maken’ buiten Tilburg, maar toch je hart hier laten. In dit geval hebben we het over radio-DJ en verslaggever Thomas van Groningen. Werkzaam bij BNR Nieuwsradio, maar nog elke dag trouw vanuit Amsterdam terugrijden naar onze mooie stad: Tilburg. Hij doet het maar al te graag.

”Ik heb ooit drie verlepte maanden in Amsterdam gewoond, omdat ik dacht dat het fijn zou zijn. Ik vond daar de sfeer niet leuk, de mensen niet leuk, gewoon alles bij elkaar. Als ik vanuit mijn werk de afrit Tilburg centrum-west pak, bij het stoplicht sta en Van der Valk hotel zie, denk ik: ah, ik ben er weer. Het voelt iedere keer weer als thuiskomen.”

BNR Nieuwsradio

”In het vierde jaar van mijn Journalistieke opleiding in Tilburg ben ik gestopt. Ik kreeg ergens een baan aangeboden en een tijd hierna ben ik naar BNR Nieuwsradio doorgeschoven. De zin om te werken was er en dat is dus ook wat ik ging doen. Het is ergens wel fijn om zo’n hbo-papiertje te hebben, maar toch bleef ik bij mijn keus. ‘BNR’ is gemaakt voor een hele specifieke doelgroep: business. Dat specifieke vind ik wel tof. Daardoor staan we wel gewoon in de top 5 van grootste radiozenders van Nederland.

‘Ik heb het gevoel dat Tilburg niet genoeg gewaardeerd wordt’

Tilburg

”Sinds 2008 woon ik al in Tilburg. In mijn studententijd ben ik echt helemaal verliefd geworden op de stad. Tilburg voelt voor mij zo vertrouwd en ik heb ook echt het gevoel alsof ik iedereen ken. Ik begon met in de horeca te werken, maar wat ik eigenlijk wilde was plaatjes draaien op de Heuvel. Toch bleek dat idee waarmaken moeilijker dan dat het leek. Dat DJ-wereldje in Tilburg was redelijk gesloten. Ons kent ons, met draaien. Dus ik dacht: zodra ik in de horeca ga werken, kom ik er ook tussen. En dat was me gelukt. Ik had destijds vaste avondjes in de Philip, dat is nu nog heel soms. Dat is wel lachen.”

Ondergewaardeerd

In zijn BNR radio-uitzendingen is Thomas niet bang om te laten weten dat hij trots is op onze stad. ”Ik maak ook vaak grapjes erover. Kleine, simpele dingen. Bijvoorbeeld vertellen dat je een bepaald ding wel in Tilburg hebt en een grote stad niet, haha. Waarom? Ik heb het gevoel dat Tilburg niet genoeg gewaardeerd wordt, door niet-Tilburgers zeg maar. Tilburg is echt een grote stad. Het is een van de grootste steden van Nederland. Als de dingen die hier gebeuren in Amsterdam zouden gebeuren, dan zou het voorpaginanieuws zijn. Maar omdat het in onze stad gebeurt, wordt er niet over gepraat. Daarom vind ik het wel leuk om een beetje door de uitzending te gooien.”

‘Ik kreeg de keus om bij de verkiezingsavond van Clinton óf Trump te zijn’

Kermis FM

”Naast mijn vaste baan zit al een lange tijd in de organisatie van Kermis FM. We laten jongeren die heel graag in de media willen werken, hier voor het eerst in contact komen met video, audio. Ik heb ook wel echt voorbeelden van mensen die bij Kermis FM voor het eerst een camera vasthielden, die nu bij de TV werken. Dat is wel echt mooi om te zien. Kermis FM heeft meer dan 240 vrijwilligers, dus het is echt wel iets groots.”

Hoogtepunt

”Als ik denk aan een ‘hoogtepunt’ uit mijn carrière denk ik aan de presidentsverkiezingen in 2016. Ik was in Amerika en deed hier verslag van. Ik kreeg de keus om bij de verkiezingsavond van Clinton óf Trump te zijn. Ik koos voor Clinton, omdat ik dacht – net zoals bijna iedereen – dat zij zou winnen. Niet dus. Het moment dat Trump werd gekozen, zal ik nooit vergeten. Hoe die sfeer toen omsloeg bij 10.000 mensen, alle wereldpers en haar team, was bizar. Verder doe ik dagelijks dingen die ik tof vind. Als ik echt een droom moet opnoemen is het toch wel een soort van eigen ding hebben. Denk bijvoorbeeld aan een talkshow. Maar goed, half Nederland wil een talkshow dus daar moet ik nog hard voor werken.”

Lees ook:

Edwin viel 80 kilo af: ‘Het is een levenslange strijd’

Van en eetverslaving naar een sportverslaving. Het is niet iets wat je vaak hoort. Toch is het bij d...

Guus Meeuwis: ‘Het zou gek zijn om Groots met een Zachte G in het Willem II-stadion te doen’

Charlotte is elke week te zien op tv: ‘Ik loop anders door de supermarkt dan eerst’

adv.