Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Sophie is de beste personal trainster van Tilburg: ‘Ik wil dat vrouwen zich op hun gemak voelen’

Door Merel van Dijk 6 januari 2020

Sophie Krielaart (27) is dit jaar op The Dutch Fitness Awards verkozen tot beste personal trainster van Tilburg. Ze helpt vrouwen uit heel Nederland om het mentaal én fysiek op orde te krijgen. Daarnaast heeft Sophie een groot bereik op Instagram en ze traint nu hard voor het NK-powerlifting: ”En ik heb nog zo veel meer dromen, ik ben nog lang niet klaar.”

Van nitwit in de sportschool tot A-klasse bikini atleet én beste PT van Tilburg. Je wordt het niet zomaar: ”Ik was opgegeven om de beste trainster van Tilburg te worden. Hierna heb ik stemmen verzameld. Het werd een nek-aan-nekrace, maar toch ging ik met de prijs naar huis.”

Het wereldje

”Rond mijn 21ste ben ik in de sportschool met proeflesjes begonnen en ging ik al snel richting het krachthonk om zelf te trainen. Ook heb ik opleidingen gevolgd waarmee ik zelf mensen ben gaan begeleiden. Want dit is wat ik écht wilde. Het was voor mijn ouders best wel raar denk ik. Een meisje dat met gemak een universitaire opleiding afrondt, wilde als beroep personal trainster worden, haha.”

Vanaf daar is het balletje gaan rollen: ”Ik heb fanatiek bodybuildingwedstrijden gedaan, niet zonder resultaat. Nu ben ik echt heel erg hard bezig met powerlifting. Powerlifting is voor mij – en voor iedereen eigenlijk – een veel gezonder wereldje dan het bodybuilden.”

”Ik was gewoon echt veel te dun, mensen noemden het zelfs ‘anorexia-dun”’

Bodybuilden

”Dat is een wereldje waar ik volledig ben uitgestapt. Destijds vond ik het echt leuk om te doen, maar als ik er nu aan terugdenk, is het dieet dat je volgt gewoon té absurd. Het was echt niet meer gezond. Ik was gewoon veel te dun, mensen noemden het zelfs ‘anorexia-dun’. Zelf zit je echt helemaal in zo’n dieet, dat je eigenlijk niet meer nadenkt. Dan heb je een coach nodig die zegt dat je meer moet eten, maar dat had ik niet.”

Tekst loopt door onder Instagrampost. 

Instagram meisjes

”Het werk dat ik nu doe, is heel psychologisch. Ik werk alleen met vrouwen en merk dat december bijvoorbeeld voor de meeste dames echt een lastige maand kan zijn. Er is een hogere werkdruk, en tijdens de feestdagen van lekker eten afblijven is ook altijd een dingetje. Vrouwen voelen zich onzeker en vergelijken zichzelf al snel met de slanke Instagram-meisjes die hun foto’s via apps bewerken. Dan zeg ik al snel: ‘Ho even, je hebt net een kind gehad en doet alles wat je kan’. Ik steek niet expres veren in iemands reet, maar zo werkt het gewoon. Op televisie wordt het er ook erg ingeboord dat elke dag op de weegschaal staan goed is. Dit is niet zo, gewicht zegt in principe helemaal niks.”

”Vrouwen vinden het moeilijk om tussen de mannen bij de gewichten te staan”

Make me stronger

Je zou je kunnen afvragen of je kan rondkomen van het geven van zowel online coaching als personal training: ”Yep, het is echt mijn werk. Als je net als zzp’er begint, kan je niet gelijk rondkomen. Toen heb ik een tijdje bij PostNL gewerkt om het aan te vullen. Sinds anderhalf jaar doe ik dit echt gewoon fulltime. Met mijn bedrijf Make Me Stronger help ik mensen via online coaching. Ze krijgen van mij een voeding- en sportschema en daarnaast help ik ze eventueel in de sportschool met hun techniek. Ook is er vast mailcontact, waarbij ze met al hun vragen bij mij terecht kunnen.”

Tekst loopt door onder foto. 

Sophie op dit moment foto: Sophie Krielaart

Dromen

”Mijn echte uiteindelijke doel is toch wel het openen van een eigen sportschool. En dan vooral een sportschool waar vrouwen zich echt helemaal op hun gemak voelen. Ik merk dat als ik zelf aan het sporten ben, dat vrouwen het moeilijk vinden om tussen de grote gewichten bij de mannen te staan. Ik krijg zelf ook weleens reacties van mannen. Niet altijd negatief, maar ik snap dat vrouwen zich dan een beetje geïntimideerd kunnen voelen. Ik heb al ergens een mooi leegstaand pand gezien, dus wie weet. Daarnaast hoop ik natuurlijk te gaan knallen op het NK-powerlifting!”

Lees ook:

Bas Bierens kerstpakketten

Bas zorgt voor kerstpakketten voor arme Tilburgers: ‘Schrijnend hoeveel mensen er op afkomen’

Bas Bierens is lid van de oudste Lions Club van Tilburg. Samen met andere Lions-leden bezorgt hij dr...
Max de Beijer

Max (28) is een van de meest hardwerkende Tilburgers: ‘Soms werk ik 18 uur per dag’

Bijna iedereen vindt natuurlijk dat hij of zij het druk heeft op werk. Als je dan een beetje geluk h...
Stanley Duyshart First Dates

Tilburger Stanley deed mee aan First Dates: ‘Jammer genoeg is barman Victor hetero’

Een date voor de camera's, zou jij het doen? Vrijdag zag je wéér een Tilburger die meedeed aan het p...

adv.