Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Roxanne (25) plaatst bijzondere foto’s van Tilburg op Instagram: ‘Vrienden weten niet dat ik het ben’

Door Rowie van der Vliet 20 juli 2020

Roxanne van de Zanden (25) studeerde in Amsterdam én miste Tilburg heel erg. Ze besloot haar liefde voor de stad voorgoed vast te leggen op een bijzondere manier: met analoge foto’s. “Ze zijn onbewerkt zonder gekke filters. Dat is wat Tilburg voor mij is. What you see is what you get.”

De analoge foto’s van de schôônste stad van ’t laand plaatst Roxanne op haar Instagramaccount Tilly.Analoog. “Vrienden weten vaak niet dat ik het ben. Dan zie ik dat ik word gevolgd door een vriend op Instagram. Vetleuk! ‘Dat is mijn account’, zeg ik dan. Langzaamaan ga ik het ook delen op mijn eigen social media.”

View this post on Instagram

❤️ #tillyanaloog

A post shared by TILLY • ANALOOG (@tilly.analoog) on

‘Onverwachts mooie plek? De Beukenflat’

“De mooiste plekken om foto’s te maken? Poe, ik vind alles in Tilburg heel leuk. De Spoorzone is top en het Dwaalgebied ook. Soms kom ik iets tegen op de meest random plekken waar ik aan het wandelen ben. Wat ik zo leuk vind aan Tilly.Analoog is dat ik heel anders naar mijn omgeving ben gaan kijken. Ik zie nu dingen die ik nooit eerder heb gezien. En dat terwijl ik toch echt in Tilburg ben opgegroeid. Bijvoorbeeld in het Dwaalgebied bij Leermakers & Van Dijk die plat-Tilburgse spreuken in de etalage hebben staan. En de Beukenflat vind ik mooi. Vooral dat contrast met dat felle rood en wit. Ik ben daar al zo vaak langsgefietst, maar zag het nooit.”

‘Onze stad lijkt lelijk’

“Ik miste Tilburg heel erg, dus daarom besloot ik terug te komen. Tilburg is heel rauw… heel uitgesproken. Onze stad lijkt lelijk, maar heeft zoveel charme en moois. Dat combineert mooi met mijn voorliefde voor analoge fotografie. Soms zit er een vinger voor, maar dat is de charme van het analoge. Je weet pas hoe de foto’s worden als ze zijn afgedrukt. Niks is gefilterd of bewerkt en dat past bij de stad. De Instagrampagina is een archiefje voor mezelf en dat heb ik openbaar gemaakt. Ik ben van plan nog veel toe te voegen. Ik heb nog een stuk of vier rolletjes liggen om te laten ontwikkelen.”

Cadeautje

“Het is wel jammer dat ik achterloop. Helaas heb ik thuis geen donkere kamer, dus ik was afhankelijk van het laten ontwikkelen bij de HEMA. Maar daar bleek het ook een gekkenhuis te zijn doordat veel mensen thuis werkten en de foto’s dus niet zo makkelijk konden ontwikkelen. Ik heb nog foto’s van carnaval liggen! Maar het is ook wel de charme dat je ze niet gelijk ziet. Het is een soort cadeautje als je de foto eindelijk bekijkt. Soms is het niet tof, soms veel toffer dan gedacht. Soms krijg je onverwachte effecten zoals een lensflare of een kleurencontrast dat er heel anders uitziet.”

‘Huh, is dit ook Tilburg?’

We gaan volgens Roxanne nog veel meer leuks zien op Tilly.Analoog. “Moerenburg staat op de planning. Dat is een stukje natuurgebied bij de Piushaven waar weinig mensen in mijn directe omgeving vanaf weten. Er zijn weleens mensen die zeggen: ‘huh, is dit ook Tilburg?'”

Lees ook:

Beachy Tim

Tim haalt een stadsstrand naar Tilburg: ‘Mét de meest gestoorde midgetgolfbaan van Europa’

We hoeven dit jaar niet naar Frankrijk of Spanje om lekker aan het strand te zitten. Naar verwachtin...

Marcel heeft 50.000 bijen: ‘Ik praat graag over de bloemetjes en de bijtjes’

Wat vertel jij op een verjaardag als mensen vragen wat je voor werk doet? Marcel Horck heeft een bij...
Peer Elshout Alternatieve Vierdaagse

Peer (73) wandelt met gemak twintig kilometer: ‘Lopen in Tilburg is verschrikkelijk mooi’

Peer Elshout (73) is de leeftijd gepasseerd waarop je hem fitboy kan noemen. Toch is de pensionaris ...

adv.