Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Rianne zoekt gezellige Tilburgers: ‘Het zijn niet alleen ouderen die een maatje zoeken’

Door Rowie van der Vliet 13 mei 2019

Bij eenzame Tilburgers denken we al gauw aan ouderen in het bejaardentehuis. Maar dat stadsgenoten van alle leeftijden zich weleens alleen voelen, merken we als we langsgaan bij Rianne de Louw (32). “Het zijn niet alleen ouderen die een maatje zoeken. Ik denk heel veel mensen. Van welke leeftijd dan ook.”

Rianne woont met veel plezier in het centrum van Tilburg. Samen met haar man is ze nu een jaartje inwoner van de stad. En ze heeft haar kersverse dochter Bo die haar gezelschap houdt.

Niet wilde wonen

“Ik vind Tilburg leuk. Vroeger, toen ik in Eindhoven studeerde, riep ik altijd dat ik hier niet wilde wonen. Maar er is zoveel veranderd. In positieve zin. We zijn hier naartoe verhuisd door het werk van mijn vriend. In Den Bosch konden we geen huis vinden, maar in Tilburg wel. En voor het kindje is het ook perfect.”

Rianne Tilburger van de Week
Foto: indebuurt Tilburg

In de auto stappen

Op papier heeft Rianne alles goed voor elkaar. Maar toch, soms begint het te knagen. Een spontaan drankje met een vriendin in de stad is er niet bij. “Natuurlijk heb ik wel vrienden en familie om mee af te spreken. Maar zij wonen niet in de buurt. Dan moet je steeds in de auto stappen of de trein nemen om af te spreken. Het lijkt mij leuk gewoon eens af te spreken op het terras.”

Geen vrienden in de buurt

“Als iemand mij op straat passeert, kunnen ze niet zien dat ik geen vrienden in de buurt heb. Met mijn pasgeboren dochtertje kan ik niet zomaar gaan sporten. Wanneer moet ik dat dan doen? Je hebt er niet altijd tijd voor of zin in. En met de zwangerschap is het er ook een beetje bij ingeslopen, haha. Je moet vaak of ergens lid van worden of zelf iets organiseren.”

Mamacafé

Rianne neemt daarom het heft in eigen handen. Ze wil een gezellig mamacafé organiseren waar andere Tilburgers gezellig met hun slapende kindjes in de maxi cosi kunnen afspreken. “Het idee was in Amsterdam en Haarlem, waar ik eerder heb gewoond, heel gewoon. Het consultatiebureau liet weten dat het hier weleens geprobeerd is, maar er kwam niet genoeg animo op af.”

Rianne
Rianne wil nieuwe mensen ontmoeten in Tilburg. Foto: indebuurt

Voor bijna alles in

Toch lijkt Rianne het een leuk project om samen met andere Tilburgers eens een paar keer gezellig af te spreken als haar dochtertje Bo slaapt. “We zouden de eerste keer hier thuis kunnen afspreken en later, als dat in het budget van iedereen past, eens wat kunnen eten bij bijvoorbeeld Het Ketelhuis.” Ennuh, niet alleen moeders zijn welkom. “Het mogen ook vaders zijn, haha. Ik ben voor alles in. Nou ja, bijna alles, haha.”

Zin om te kletsen

Voor Rianne is het mamacafé vooral een goede manier om te peilen wie ook zin heeft om eens gezellig te buurten of een drankje te doen. “Je komt wel mensen in de stad tegen, maar niet iedereen zit hierop te wachten. Je moet het maar net iemand treffen die zin heeft om te kletsen.”

Heb jij heel veel zin in gezelligheid met Rianne? Stuur dan een berichtje naar mamacafétilburg op Instagram.

Lees ook:

Steven

Steven lag op het randje van de dood: ‘Mijn been hoefde er helemaal niet af’

Een verschrikkelijk ongeluk veranderde zijn leven. Niet alleen op een negatieve manier, vindt Steven...
Ruben Topia

Ruben laat Tilburg op een heel andere manier zien: ‘Het is belangrijk om de ideeën in mijn hoofd een plek te geven’

Een achtbaan op het dak van het nieuwe busstation, een ijsje als torentje van de Sacramentskerk of e...
Bieke van Engelen

Bieke sluit zich twaalf uur lang op in een hokje: ‘Ik krijg alleen een kommetje rijst’

Bieke van Engelen is 17 jaar ('over een week 18') en laat zich op 13 mei vrijwillig opsluiten in een...

adv.