Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Tilburgse Lucero maakt kans op titel Koningin Zomercarnaval: ‘Ik had niks met make-up’

Door Rowie van der Vliet 10 juli 2018

Lucero van Amerongen had niets met make-up of het modellenwereldje. Toch werd ze overgehaald om mee te doen aan een missverkiezing. Nu is ze een van de dames die kansmaakt om het Zomercarnaval in Rotterdam, een van de grootste multiculturele events van Europa, te openen. 

“Ik heb slapeloze nachten”, zegt Lucero schuldbewust. “Ik had niet verwacht dat dit mijn leven zoveel zou beheersen.” Op donkere kringen onder de ogen kunnen we de Tilburgse door haar mooie make-up niet betrappen. Een drive en passie voor waar ze mee bezig is? Dat is al duidelijk vanaf de eerste minuut!

Grote dag

We snappen wel dat Lucero niet goed in slaap kan komen. Op 14 juli heeft ze een grote dag voor de boeg: dan doet ze mee aan de Queens Election van het Zomercarnaval. “Ik denk dat ik wel een kans maak”, zegt ze glimlachend. Mocht ze winnen dan is zij de dame die de Straatparade van het Zomercarnaval aanvoert.

Lucero met hondje Kira in het Wandelbos Foto: indebuurt Tilburg

Danservaring

In principe hoeft Lucero zich geen zorgen te maken. De outfit ligt klaar én reist momenteel het hele land door om haar act door te nemen. Ook is haar make-up en haar al verschillende keren geoefend met haarstylisten en vistagistes. “Maar toch maak ik mij soms zorgen over dingen die mis kunnen gaan. Wat als ik een verkeerd stapje zet? Ik heb veel danservaring dus toen mij gevraagd werd wat ik kon, zei ik: alles! Ik heb ballet gedaan, streetdancen. De act heeft er allemaal lifts in zitten, want nu moet ik natuurlijk alles laten zien ook, haha.” Toch is het vooral een dubbel gevoel. “Ik ben heel erg excited om het te laten zien aan vrienden, familie en andere mensen.”

Tijd voor zichzelf

Gelukkig weet Lucero genoeg tijd vrij te maken voor zichzelf. “Ik was zo blij dat ik een meer vlakbij mijn vorige huis in de Reeshof ontdekte! Dat heeft wel drie jaar geduurd nadat ik in Tilburg met mijn toenmalige vriend kwam wonen. Ik vind het zo fijn om naar plekjes als het Wandelbos af te reizen. Daar kan ik lekker mijn hondje Kira uitlaten en even helemaal tot rust komen. Ik kom echt tot mijzelf in de natuur. Fijn dat dit in Tilburg kan!”

Lucero
Miss Lucero Foto: indebuurt Tilburg

Unieke Queens

Als Latijns-Amerikaanse vindt Lucero het prachtig om Nederland en Tilburg kennis te laten maken met haar cultuur. “Mijn moeder komt uit Columbia en mijn vader uit Nederland. Het is een bepaalde passie of energie die je met je meedraagt. Ik hou daarvan! Zelf ben ik erg spiritueel en zie ik het als de ‘rode godin’. Ik wil die energie ook kunnen overgeven en laten zien aan mensen.” Lucero denkt ook dat dit haar onderscheid. “Iedereen die meedoet aan de Queen Election heeft iets unieks. Zo is er iemand die paardrijdt en weer iemand anders heeft een eigen bedrijf. Mijn spiritualiteit is speciaal aan mij. Eerlijk gezegd gun ik het de andere dames ook zo erg. Als ik niet win, ben ik oprecht blij voor de andere winnares.”

Fleurige kleding

De tropische kostuums, opzwepende dans en lekker veel glitters: dat is iets dat sowieso bij Lucero past. “Ik kom uit Steenwijk, een dorpje in de provincie Friesland. Toen hakken met een punt net in waren, droeg ik die al. Daar werden mij allemaal dingen achterna geroepen. Bizar! Terwijl ik juist hou van fleurige kleding, zoals roze en gele broeken.” In Tilburg kan ze dat lekker dragen, maar tijdens het Zomercarnaval pakt ze natuurlijk helemaal uit.

Lucero
Lucero Foto: indebuurt Tilburg

Lucero’s zus

Het had niet veel gescheeld of het was Lucero’s zus geweest die meedeed aan de Queen Election. “Maar zij was nog druk bezig met haar opleiding als arts die ze pas heeft afgemaakt. Dat was niet goed te combineren. Toch vind ik haar meer een miss-type. Ze heeft een hele lieve lach en zulke mooie, lange benen. Tegen mij zeiden ze toen: je bent zo’n mooi meisje, zou je niet mee willen doen? Ik ben er toch over na gaan denken. Maar make-up is eigenlijk niks voor mij. Dat heb ik echt moeten leren. Al vond ik het wel heel leuk dat ik jurkjes zou krijgen, haha. Ik had zoiets van het is een keertje iets anders. Het gekke is: nu heb ik het gevoel dat alles wat ik in mijn leven heb gedaan samenkomt. Van mijn danservaring tot latinroots.”

Een groot feest

Tijdens een missverkiezing in Mexico liet Lucero al zien dat ze een winnares is. Op 14 juli maakt ze kans om de felbegeerde titel voor Koningin Zomercarnaval 2018 in de wacht te slepen. Als haar dit lukt dan mag ze de Straatparade in Rotterdam openen op 28 juli. Met meer dan 2500 deelnemers én 750.000 bezoekers gaat dat een groot feest worden!

Tilburger van de week

De vorige keer spraken we met Nol Havens, fotograaf en zanger van VOF de Kunst. Ken je ook een Tilburger met een bijzonder verhaal? Of denk je: hé, ik heb net zo’n mooi verhaal als Lucero en Nol? Laat het ons weten!

Lees ook:

Laura van der Weide

Laura plaatste een emotionele oproep over kanker van vriend Pim: ‘Bedankt Tilburg!’

Laura van der Weide wilde iets kunnen doen toen haar vriend Pim Trommelen de diagnose van Acute myel...
Patrick Kokx

Patrick Kokx is de big boss van Festival Mundial: ‘Bij BNN had ik alles wel gedaan’

Patrick Kokx werkte jarenlang in Hilversum, onder andere voor BNN. Een carrière waar velen alleen ma...
Pakje Kunst

Gaaf! Tilburger Ro-Nalt bedacht een idee dat nu Nederland verovert

"Waarom hebben we niet zo'n sigarettenautomaat met kunst in Tilburg?" Domme vragen bestaan niet, maa...

adv.