Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Maartje (24) wordt vrachtwagenchauffeur: ‘Ik voel me echt een koningin’

Aangeboden door Verkeersschool Tilburg 16 maart 2020

Laten we eerlijk zijn: bij de gedachte aan een vrachtwagenchauffeur heb je een bepaald beeld. Of Maartje van de Wetering (24) aan dat beeld voldoet? Kijk eens naar de foto’s en vul dat zelf in… Maar, trucker word je niet zomaar. Oefenen, oefenen, oefenen. En waar kan dat nou beter dan bij Verkeersschool Tilburg?

Nergens, zo luidt de mening van de 24-jarige trucker in spé. Verkeersschool Tilburg kende ze nog van haar ‘normale’ rijbewijs en ook toen was ze er tevreden over: “Het is een gemoedelijk clupke. Er worden grapjes gemaakt, en iedereen is goed bereikbaar. Ook buiten lesuren om.” Maar nu: op naar het echte werk.

Supermarkt

Maartje komt uit het supermarktbestaan. Jarenlang werkte ze bij Jumbo, waar ze voor het eerst interesse in vrachtwagens kreeg. “Ik moest daar vrachtwagens uitladen, maar ik heb als vrouw nou eenmaal wat minder kracht in m’n donder dan de mannen. Ik bouwde er connecties op en dan mocht ik weleens meerijden.”

Knikkende knieën

“Ik vond het zo leuk dat ik besloot de Chauffeursopleiding Goederenvervoer aan het ROC te gaan volgen. Ik kon lekker laat instromen, omdat ik al een MBO-opleiding had afgerond. Alleen dat groot rijbewijs, dat moest nog in de pocket. Ik moet wel zeggen, telkens als ik examens moet doen, beginnen de knieën toch wel te knikken…”

Tekst loopt door onder foto.

Maartje
Foto: indebuurt Tilburg.

Koningin

“Het rangeren is wel een van de lastigste dingen”, vertelt Maartje. Niet om de laatste reden omdat je niet altijd kunt zien wat er recht achter je gebeurt. “En als mensen dan geen hesjes dragen. Pff, ik moet er niet aan denken wat er kan gebeuren. Dat wil je niet op je geweten hebben. Maar er zijn veel meer leuke dingen. Op veel plekken voel ik me echt een koningin als vrouw zijnde. Allemaal kijken ze naar me!”

Liefde

Wat heet: Maartje hield zelfs de liefde van haar leven over aan haar nieuwe vakgebied. “Ja, echt! Hij was een van die mannen die me wel interessant vond en toen deed-ie alsof-ie zijn zakelijke nummer aan me gaf, maar dat bleek dus zijn privé-nummer te zijn!”

Lees ook:

Verkeersschool Tilburg

Desiree van Verkeersschool Tilburg: “Hele families hebben bij ons les gevolgd”

Al meer dan 35 jaar lang zitten Ruud Bindels en Desiree van Gorp met hun Verkeersschool Tilburg aan ...
Verkeersschool Tilburg

Zo beleefde redacteur Rowie (26) haar allereerste rijles ooit

Voor alles is een eerste keer... Redacteur Rowie (26) heeft nog nooit achter het stuur gezeten. Tijd...

 Deze bijdrage wordt je aangeboden door Verkeersschool Tilburg. Meer over Verkeersschool Tilburg ontdekken?

Verkeersschool Tilburg

rijscholen

Gesloten09:00 - 17:00

Korvelseweg 32, Tilburg

Bekijk meer:rijscholen

adv.