Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Lotte: ‘Ik wil de eerste stadsvlogger van Tilburg worden!’

Door Thijs Dingemans 9 januari 2018

Wat begon als een grap, is een serieuze hobby geworden voor Lotte de Laat (30). Ze maakte een filmje bij de opening van Hudson’s Bay, ontving goede reacties en kreeg vervolgens ook wat BN’ers voor de camera. Met speciale vlogcamera trekt ze nu het liefst dag en nacht door de stad. Haar doel? De eerste stadsvlogger van Tilburg worden. 

Het is snel gegaan: twee maanden geleden ging Lottes YouTube-kanaal pas online. Inmiddels tellen we veertien vlogs. Heropening Thrill Grill, check. Opening Decathlon, check. Elf-elf in Kruikenstad, check. Winterkermis met Erik de Ridder, check. En zo kunnen we nog wel even doorgaan; Lotte probeert overal bij te zijn. “En dan te bedenken dat het als grapje is begonnen, haha”, begint de geboren en getogen Tilburgse, die ‘best openstond’ voor een nieuwe stad maar vanwege de liefde toch maar bleef.

stadsvlogger
Lotte begon voor de grap met vloggen, nu is ze het uithangbord van Decathlon. Foto: Indebuurt

Robert Kranenborg

“Hudson’s Bay was net open en m’n zus kon niet kijken. Toen heb ik een filmpje opgenomen met mijn moeder. Dat vond ze zo leuk. Ze zei: ‘stuur nog eens filmpje, dat vind ik lachen’. Nou, vervolgens ben ik bij veel evenementen waar ik naartoe ging, gaan filmen.” En dus besloot ze om bij de heropening van Thrill Grill maar meteen even aan te schuiven bij chef-kok Robert Kranenborg. “Dat vond ik wel heel spannend, hoor. Maar ik merkte aan de reacties dat mensen het leuk vonden; ze wilden meer zien. En ikzelf begon het ook steeds leuker te vinden.”

Gek op de stad

Wat Lotte met haar vlogs wil bereiken? Mensen laten zien hoe mooi Tilburg is. “Ik wil mensen laten zien hoe mooi de stad is en welke leuke dingen er te doen zijn. Want dat is echt, hoor: er is elk weekend wat te doen. Ik kan in de weekenden amper kiezen waar ik naartoe ga.” Of Lotte nog een doel heeft? Ja, absoluut. “Ik wil gewoon stadsvlogger van Tilburg worden! Dat mis ik nu een beetje. Bedrijfsfilmpjes, evenementen, ik doe van alles wat omdat ik veel leuk vind. Maar ik besef me dat het niet héél handig is. Ik heb het ideaalbeeld van stadsvlogger in mijn hoofd, die in beeld vastlegt wat er gebeurt.”

Het gezicht van Decathlon

Doet Lotte nu een open sollicitatie naar de gemeente? “Ja, zeker! Haha. Ik mis het wel een beetje en denk dat het echt iets kan toevoegen. Beeld kijkt lekker weg; je wordt snel meegenomen in iets. Soms is een artikel te lang, plaatjes doen dan veel. En ikzelf vind film natuurlijk een fijn medium.” Decathlon is in ieder geval overtuigd van Lottes vlogs. Afgelopen weekend zagen we de Tilburgse plots voorbijkomen in een Facebookpost van de sportwinkel. Een ‘rol’ die ze te danken heeft aan een vlog tijdens de opening. “In m’n vlog vertelde ik dat de halve marathon van Tilburg wil lopen. Een week later belden ze op: of ik filmpjes wil maken waarin ik mensen meeneem in mijn training. Nou, toen was ik toch wel trots op mezelf.”

stadsvlogger
Lotte heeft inmiddels een speciale vlogcamera. Foto: Indebuurt

Achter de schermen

Trots is Lotte ook op het feit dat ze op plekken mag komen waar verder bijna niemand komt. “Ja, dat vind ik echt het mooiste aan vloggen. Je mag letterlijk een kijkje in de keuken nemen. Ik sta soms echt te kijken van de plekken waar ik kom: de ene avond ben ik in een restaurant dat nog geopend moet worden, vervolgens zie ik hoe ze kerstschotels in de keuken maken. De verhalen die erachter zitten, vind ik echt heel gaaf.”

Tilburger van de week

De vorige keer spraken we met Majorie Verbunt, die uitbehandeld is en nu alle Tilburgse horecazaken ontdekt. Ken je ook een Tilburger met een bijzonder verhaal? Of denk je: hé, ik heb net zo’n mooi verhaal als Majorie en Lotte? Laat het ons weten!

adv.