Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Linda brengt gratis soep langs bij Tilburgers: ‘Mensen zijn blij dat ze weer een praatje kunnen maken’

Door Rowie van der Vliet 17 maart 2020

Goh, we maken tóch soep, kan ik die niet naar een paar Tilburgers brengen, dacht raadslid Linda Oerlemans. Die ‘paar’ Tilburgers werden er iets meer. “Gisteren zijn we langs geweest bij vijftig mensen en daar komen er nog veel bij, gok ik.”

“Je wil niet weten hoeveel verbinding in Tilburg dit creëert. Het laat wel zien hoe sociaal Tilburg is. Iedereen waar we langsgaan is superblij. Er zijn mensen die allang niemand meer hebben gezien. Die zijn blij dat ze weer een praatje met iemand kunnen maken. Dat is misschien nog wel belangrijker dan die soep.”

Schaam je niet

Hoewel Linda veel aanvragen krijgt van Tilburgers die soep willen bestellen, is het niet voor iedereen even makkelijk om te reageren. “Mensen moeten nog wel een drempel over. Je merkt dat ze denken: oh, er zijn mensen die het meer nodig hebben… Maar schroom niet om ons een bericht te sturen! Schaam je niet, wij willen en kunnen graag zorgen.”

Zorgmedewerkers

“We komen ook kinderen tegen die twee keer per week voor mensen koken, maar nu niet kunnen omdat hun ouders risico lopen om besmet te raken. Zij bestellen dan ook soep bij ons. Of bijvoorbeeld zorgmedewerkers die een lange dag achter de rug hebben. Wij kunnen soep brengen zodat ze niet ook nog in de keuken hoeven te staan.”

Driehonderd studenten

“Allerlei studenten willen ons helpen. Het zijn er nu zo’n driehonderd maar de aanvragen blijven maar binnenkomen. Ook maatschappelijk werkster Bouchara wil ik even noemen. Zij heeft gisteren heel veel soep rondgebracht.”

Hulp van bedrijven

En dan te bedenken dat het allemaal begon omdat fractieleden van O.N.S Tilburg ziek waren en de fractie besloot soep voor elkaar te maken. “We hadden een grotere keuken nodig. Zo fijn dat Klopa Tilburg ons gelijk wilde helpen! Ook Albert Heijn XL draagt bij. Ik vroeg of ze misschien materiaal hadden waar we soep in konden vervoeren, maar toen kregen wij verse maaltijden aangeboden. De versafdeling mag ook niet open zijn, dus wij hebben nu die maaltijden. We brengen het liever weg dan dat we het weggooien.”

Zo lang mogelijk doorgaan

Linda en alle Tilburgers gaan door tot en met 6 april. “Er zijn meer initiatieven van Tilburgers die soep voor mensen maken. Daar komen we graag mee in contact. Zo kwam er een vrouw naar ons toe die acht kilo erwtensoep had gemaakt.”

Wil jij ook soep of een maaltijd ontvangen of juist zelf meehelpen? Neem dan vóór 17.00 uur contact op via [email protected] Geef dit door als je een maaltijd wil:

  • Jouw naam en voor hoeveel personen het is.
  • Geef eventuele allergieën ook door.
  • En jouw adres. O.N.S Tilburg bezorgt vanaf 14.00 uur tot etenstijd.
  • Wil je hier vaker gebruik van maken? Laat het ook weten, dan bekijkt Linda de mogelijkheden!

Lees ook:

Kinderopvang in Tilburg noodgedwongen open: ‘Normaal zitten er 50 kinderen, nu 2’

Scholen en kinderopvang in Tilburg zijn gesloten. Door deze landelijke maatregel zitten kinderen daa...

Deze Tilburgse restaurants bezorgen eten in tijden van coronavirus

Horeca in Tilburg blijft dicht tot 6 april. Toch hoeven we niet altijd ons favoriete gerecht te miss...
#coronahulp Tilburg

Deze Tilburgers doen aan #coronahulp: ‘Ik wil er zijn voor mensen die het hard nodig hebben’

Ken jij de hashtag #coronahulp al? Mensen uit heel het land bieden zich aan om een handje te helpen ...

adv.