Ngannie vlogt over de Korvelseweg: ‘De sexshop is de uitblinker van de straat’

Door Rowie van der Vliet 13 februari 2018

Ngoc ‘Ngannie’ Ngan Vo vlogt over haar favoriete straat in Tilburg: de Korvelseweg. Met haar filmpjes wil ze de hele stad (en daarbuiten) laten zien wat er allemaal te beleven is. “Er zit zoveel meer dan Tilburgers kennen.”

Als je Ngannie naar haar favoriete stukje Tilburg vraagt dan hoeft ze daar niet eens over na te denken. “Ik lag laatst in bed en dacht: ‘ja, eigenlijk zit ik gewoon goed op de Korvel. Ik hoef nergens naartoe.’ ” Wat de Korvelseweg nou zo leuk maakt, kan ze ook zonder nadenken beantwoorden. “Diversiteit. Er is geen straat waar het multiculturele zo to the max is. Er zitten ondernemers met meer dan vijftien nationaliteiten! Het is echt superveel en zo gevarieerd allemaal. Ik kan bij de Turk boodschappen doen, naar de zonnebank om op te warmen, naar de toko als ik specerijen wil gaan halen en avondeten bij de Surinamer. Ik hoef de straat niet eens uit!”

Gezellig binnenwandelen

“Het is een hele drukke straat. Mensen rijden hier heel snel voorbij of komen hier specifiek voor één ding. Er wordt niet meer gekeken wat hier allemaal in de Korvelseweg te beleven is. Mensen komen gericht voor de slagerij of om hun nagels te laten doen.” In haar filmpjes zien we Ngannie langsgaan bij één van de zaken op de lange straat. Spontaan als ze is, gaat ze lekker buurten in de wijk. Zo zien we haar lekker eten bij Surinaamse broodjeszaak en stapt ze schaamteloos sexshop Candy binnen.

Ngannie vlog Korvelseweg
‘Zal ik even een setje pakken voor de foto?’ Foto: indebuurt

Sexshop is de uitblinker van de straat

“Wat ik nou precies zo’n zaak vind die meer aandacht verdient? Ik vind de sexshop wel heel grappig. De vrouw die daar werkt is ook gewoon supervrolijk en spontaan. Je voelt je heel erg welkom op het moment dat je daar naar binnenloopt. Zo kan het ook! Echt, dit is de uitblinker van de straat. Deze zaak is wat de Korvel maakt. Alle ondernemers zijn allemaal uniek en iedereen heeft een eigen inbreng. In de zomer is het hier zo’n gezellige straat. Iedereen zit dan op bankjes buiten met een drankje lekker te kletsen.”

Komen korvelen

Ngannie weet als geen ander hoe gezellig de Korvelseweg is. Ze woont er niet alleen sinds drie jaar, maar ze werkt ook in de straat. “Drie jaar geleden kwam hier een pand vrij voor mijn nagelsalon, VN Nails. Toen ben ik speciaal voor de winkel naar Tilburg verhuisd. Ik voelde mij gelijk thuis op de Korvel. Je kunt hier gezellig korvelen, haha.”

Ngannie vlog Korvelseweg
Foto: indebuurt

Eerste vlog

De vlogger durfde eigenlijk nooit te beginnen met filmpjes maken. Pas toen ze hoorde dat de ondernemersvereniging achter de Korvel en Besterd een vlogger zocht, durfde ze de stap te maken. “Ik vond mijn stem altijd veel te schor, haha. Nu besloot ik toch een filmpje te maken zodat ik mensen kan laten zien wat de Korvelseweg te bieden heeft. Ik heb nu echt een doel en dan gaat het vloggen niet alleen maar om mij. Dat maakt het minder eng. Ik heb zulke leuke reacties gehad! Mensen vinden dat ik zo’n blije uitstraling heb en lekker mezelf ben op camera. Ze worden blij van de vlogs.”

Tilburger van de week

De vorige keer spraken we met Etienne Timmermans, de Prins Carnaval. Ken je ook een Tilburger met een bijzonder verhaal? Of denk je: hé, ik heb net zo’n mooi verhaal als Etienne? Laat het ons weten!

Prins van Kruikenstad

Etienne is Prins van Kruikenstad: ‘Ik ben dus echt goed in de val gelokt’

Eindelijk mocht heel Tilburg het op 11-11 weten: Etienne Timmermans (51) is de nieuwe Prins ...
Thijs Dingemans - Geplaatst op 6 februari 2018