Kim, Steffi, Lize en Alvirah organiseren een foodfestival: ‘Er gebeurt zoveel positiefs in Tilburg-Noord’

Door Rowie van der Vliet 15 april 2019

Kim Mathura, Steffi Kieboom, Lize van der Sande en Alvirah Haurissa ervaren bijna dagelijks hoe leuk het kan zijn in Tilburg-Noord. Als medewerkers van de Albert Heijn aan het Wagnerplein helpen ze buurtbewoners met hun boodschappen. Op tweede paasdag doen ze iets terug voor de wijk. De dames organiseren het AH foodfestival. We praten met organisatoren Kim en Lize. 

“Tilburg is echt mijn stad. Ik ben geboren en opgegroeid in Tilburg-Noord en mijn moeder woont hier nog steeds”, legt Kim uit. “Ik heb zeker veel liefde voor de wijk. Daarom werk ik nog steeds bij de Albert Heijn aan het Wagnerplein. Wat ik vind van de negativiteit over Tilburg-Noord? Belachelijk! Er gebeurt hier zoveel positiefs. Zoals dit festival? Ja!”

Multiculturele buurt

In 2018 organiseerden drie medewerkers, waaronder Kim, voor het eerst een foodfestival vanuit Albert Heijn Wagnerplein. “We werden toen uitgenodigd door Albert Heijn voor een workshop om iets te organiseren voor je wijk. Daar kwam een picknickfestival uit. Dat was echt met broodjes ham en kaas. Het was toen ook al een feest voor de buurt. Maar Tilburg-Noord is echt een multiculturele buurt. Dat willen we er nu meer inbrengen. Van zo’n eerste editie hebben we weer geleerd. We werken nu samen met Young Impact, Het Ronde Tafelhuis en woonzorgcentrum de Heikant. We willen zorgen voor verbinding tussen jong en oud. Het mooiste is om te zien wat er op zo’n dag ontstaat. We zullen zelf ook rondlopen en met mensen kletsen.”

Kim Lize Food Festival
Kim en Lize organiseren samen met Steffi en Alvirah een food festival in Tilburg-Noord. Foto: indebuurt Tilburg

Zó dankbaar

Lize was vorig jaar ook van de partij en heeft nog steeds warme herinneringen aan de eerste editie. “Ik weet nog goed hoe mensen reageerden. Ze zijn je zó dankbaar. Vooral de ouderen van De Heikant. Het is fijn om zo’n moment met z’n allen te delen. Ik krijg er zoveel voor terug. Het geeft echt een kick en veel zelfvertrouwen om dit op te zetten. Ik kan er echt mijn inspiratie in kwijt. Eigenlijk kan ik alles doen wat ik wil. We hebben nu een Pasen-thema, dus we gaan ook eieren schilderen en kleurplaten. Het begint nu al te leven in Tilburg-Noord.”

Kwaliteiten

Kim is de supervisor van het foodfestival. Ze geniet ervan dat Lize, Steffi en Alvirah er zo hun ei in kwijt kunnen. “Het is zo mooi om te zien dat ze hier hun kwaliteit laten zien. Ze zijn hier echt aan het ontplooiien.”

Samenkomen

Tijdens het foodfestival proeven we deze keer meer dan bammetjes met ham en kaas. “Er is ook een Somalische en Syrische groep die meedoet. Ik weet nog niet precies wat ze gaan maken, maar het zal best lekker zijn, haha”, aldus Kim. “Het is foodfestival is voor jong tot oud. Ook voor stelletjes met kinderen. Het gaat echt om die verbinding die plaatsvindt in Tilburg-Noord. Dat zien we ook in de Albert Heijn. Mensen van allerlei leeftijden en nationaliteiten doen hier boodschappen en dat komt allemaal samen.”

Kom ook gezellig kijken bij het AH Foodfestival van 12.00 uur tot en met 15.00 uur op tweede paasdag. Schrijf je in bij de servicebalie van Albert Heijn Wagnerplein voor een gratis lunch.

Lees ook:

Foodtruck

AH Food Festival

Jonge medewerkers van Albert Heijn Wagnerplein organiseren foodfestival! Food festival Op maandag ...
Bieke van Engelen

Bieke sluit zich twaalf uur lang op in een hokje: ‘Ik krijg alleen een kommetje rijst’

Bieke van Engelen is 17 jaar ('over een week 18') en laat zich op 13 mei vrijwillig opsluiten in een...
Iedje

Iedje is al zo’n zestig keer op tv geweest: ‘Ik had niet verwacht dat zoveel mensen het zouden zien’

Jarenlang is één tv-programma vaste prik tijdens het ochtendritueel van Iedje van Puijenbroek. De Ti...
kees molenschot

Kees is al sinds 1991 postbezorger: ‘Heel wat wijken in Tilburg gehad’

Dikke kans dat je Kees Molenschot ooit op z'n fietsie door Tilburg hebt zien rijden. De Tilburger br...

Meer over Albert Heijn – Wagnerplein ontdekken?

Albert Heijn – Wagnerplein supermarkten

Nu open08:00 - 20:00

Wagnerplein 52, Tilburg

Bekijk meer:supermarkten

adv.