Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kelly (27) zette kaartenactie op voor eenzame ouderen: ‘Ik krijg elke dag berichtjes’

Door Rowie van der Vliet 24 maart 2020

Kelly van den Bosch (27) wilde iets doen om alle ouderen in verzorgingstehuizen een hart onder de riem te steken. Daarom bedacht ze een kaartenactie voor eenzame ouderen. “Er zijn nu al meer dan honderd kaarten verzonden.”

“Gisteren kreeg ik een gedichtje in de brievenbus van een vrouw die vond dat ik het zo goed deed. Ze wilde zo ook mij bedanken. Dat zijn mooie reacties. Van allebei de kanten geeft het een warm gevoel. Zowel de mensen die een kaartje sturen als degene die er eentje ontvangen.”

Honderd kaartjes

“Eind vorige week zijn de eerste kaartjes verzonden. Dat waren er zo’n honderd. Ik ben begonnen met kaartjes sturen naar De Wever, omdat ik als eerste hoorde dat dit verzorgingstehuis zou sluiten. Halfverwege mei zou ik via mijn bedrijfje De Bovenste Plank een evenement organiseren, GeneratieKloffie. Dat is een pop-up vintage shop. Voor deze editie zouden 70-plussers zelf kleding verkopen. Dat gaat nu natuurlijk niet door met de coronaheisa. En het is ook nog eens een onwijs kwetsbare groep. Maar het zette mij wel aan het denken. Ik dacht: wat kan ik doen om 70-plussers een hart onder de riem te steken? Toen kwam ik op het idee om post te versturen.”

Groot gebaar

“Of ik verwacht had dat het zoveel mensen zou raken? Ja en nee. Heel veel mensen zitten nu thuis en kunnen niks doen. Ze kunnen niet op bezoek gaan om mensen zo een hart onder de riem te steken. Een kaartje sturen is zo’n klein ding, maar een groot gebaar. Dus ik dacht wel dat veel mensen mee wilden doen. Iemand stelde zelfs voor elke week een kaartje te sturen. Je ziet ook dat veel gezinnen iets bijdragen. Moeders en vaders denken misschien: weet je wat, ga jij maar tekeningen maken. Toch zijn er zeker ook dingen die ik niet had verwacht. Ik krijg elke dag berichtjes van mensen. Dat is wel heel lief.”

Voorzichtig zijn

Kelly gaat nog zo lang mogelijk door met de kaartenactie. “In een ziekenhuis in Noord-Holland zijn ze ermee gestopt omdat het virus nog 24 uur op papier zou kunnen blijven. Ik heb het zelf gecheckt bij het RIVM, maar die zegt dat het niet bewezen is. De kans is heel klein dat je iemand zo kunt besmetten. Het is sowieso een kwestie van voorzichtig zijn. Ik stuur sowieso alleen kaartjes naar instanties waar ze zelf voorzichtig mee omgaan.”

Minste dat je kan doen

Wil jij ook in de pen klimmen voor eenzame ouderen in Tilburg? “Schroom niet, doe het gewoon. Er zijn zoveel initiatieven. Sluit je ergens bij aan. Een kaartje schrijven is wel het minste dat je kan doen. O ja, als je wil zet dan ook je telefoonnummer of adres op het kaartje. Zo kan iemand even de telefoon oppakken of terugschrijven zodra het mag. Het zou mooi zijn als er ook correspondentie uit voortkomt!”

Wil je meedoen? Stuur dan een berichtje naar Kelly via haar Facebookpagina of [email protected]

Lees ook:

De Wever sluit per direct alle woonzorgcentra in Tilburg voor bezoek

Bezoek is per direct niet meer welkom bij alle woonzorgcentra van De Wever in Tilburg om de versprei...
piusplein

Zaken dicht: 5 x zo steun jij de Tilburgse ondernemers

Van restaurants, cafés en sportclubs: zeker tot en met maandag 6 april blijven ze in verband met het...
Kras2 broodjes Tilburg

Deze restaurants in Tilburg bezorgen óók in tijden van coronavirus

Horeca in Tilburg blijft dicht tot 6 april. Toch hoeven we niet altijd ons favoriete gerecht te miss...

adv.