Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Kaylee deed mee aan First Dates: ‘Ik snapte niet hoe ze op mij kwamen’

Door Lot Boone 21 oktober 2019

Heb je vorige week opgelet tijdens het programma First Dates? Ook Kaylee Noteboom (22) was met haar blind date op de televisie te zien. “Veel meiden twijfelen over de begroeting en ik deed dat ook. Geef je nu een hand of toch drie zoenen?” 

Doe het haar maar eens na. Op een blind date gaan en dan ook nog met allemaal camera’s om je heen. Zou jij het doen? “Tijdens de opnames let je eigenlijk helemaal niet meer op de camera’s. Natuurlijk wel als je één op één wordt gefilmd in een aparte kamer. Maar zodra je aan tafel zit te eten, zie je ze niet. Wel heb ik één keer in de camera gezwaaid.”

Mismatch

Kaylee vond het leuk om mee te doen, maar de date zelf was niet heel geweldig. “Toen hij aankwam lopen, was ik gelijk al niet meer zenuwachtig. Toen wist ik eigenlijk al dat hij mijn type niet is. Ik had niet per se hoge verwachtingen, maar ik verwachtte wel een betere match. Ik heb zóóóveel gesprekken gehad met het programma over wat mijn type is en dan toch was het zo’n mismatch. We hadden op geen enkel vlak iets gemeen. Bij de helft van de menukaart zei hij: ‘dat lust ik niet’. En toen dacht ik echt: aaa, ben je zo’n man. Waarschijnlijk dacht het programma dat het een match was, omdat hij een tijdje journalistiek heeft gestudeerd in Tilburg en ik op het moment op die opleiding zit.”

‘De cameraman moest telkens lachen om wat ik zei’

Een soort grote machine

“Ik werd om 13.00 uur verwacht en om 15.30 uur was mijn date. De opnames duurden erg lang en traag. Mannen en vrouwen zaten apart. Tijdens het wachten werden er steeds kleine opnames gemaakt voor hun YouTube-kanaal. Maar ook de opname waarin je jezelf voorstelt. De date zelf wordt wel in één keer opgenomen.” Kaylee vindt dat het een beetje gek in elkaar zit. “Toen ik bij het gebouw aankwam, waren andere mensen al klaar met hun date. Het is eigenlijk een soort grote machine die maar doorgaat. Zodra je elkaar leuk vindt, mag je wel nog bij de bar blijven zitten en wat gaan drinken.”

Sappige verhalen

“Bij het voorstelstukje hopen ze wel een beetje dat je bepaalde dingen zegt en met sappige verhalen komt. Ik heb mijn stukje vaak opnieuw moeten doen. Niet omdat het slecht was, maar omdat de cameraman telkens moest lachen om wat ik zei, haha.”

‘Ik hoef helemaal geen man’

Datingapp

Kaylee heeft zichzelf niet aangemeld. “Mijn huisgenoten stuurden mij een enquête door van een vriend van hen. Het was voor een onderzoek voor een datingapp die hij maakte voor zijn opleiding. Het waren een vragen als ‘waar val je op’ en ‘wat vind je leuk aan een man’. Ik werd later ineens gebeld door iemand van First Dates en ik snapte niet hoe ze bij mij kwamen. Dat enquête bleek dus gewoon het aanmeldformulier te zijn voor First Dates! In eerste instantie wilde ik ook helemaal niet meedoen en heb ik er lang over nagedacht. We hebben een paar keer gebeld en op een gegeven moment dacht ik: oké, ik doe het wel. Maar meer met het journalistieke idee om te zien hoe het bij zo’n programma achter de schermen aan toegaat.”

Tweede date?

Een vervolg zit er bij Kaylee en haar Tilburgse date helaas niet in. “Ik heb geen contact meer met hem. Er was geen klik. En dat forceer je niet. Dit was meer voor de fun dan dat ik echt serieus op zoek naar een relatie was. Ik hoef helemaal geen man. Als ik er nu toevallig eentje in Tilburg tegenkom, spreek ik wel met hem af. Deelnemen aan First Dates vond ik wel een superleuke ervaring!”

Lees ook:

Wesley First Dates Hotel

Wesley deed mee aan First Dates Hotel: ‘Ik ben uit eten geweest met haar beste vriendin’

Daar zat-ie dan in het First Dates Hotel: Wesley Boer (36). Tot verbazing van sommige vrienden, fami...
First Dates Hotel Wesley Angelique

Terugkijktip: Tilburger Wesley gespot in First Dates Hotel

Het programma First Dates van BNNVARA is smullen. Ken je de spin-off First Dates Hotel al? Hierbij d...
de sleutel

Terugkijktip: Tilburgse dakloze Rigo te zien in nieuw programma Beau van Erven Dorens

En, heb jij dinsdagavond ook 'De Sleutel' op RTL 4 gezien? Het nieuwe programma van Beau van Erven D...

adv.