Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Joey is groot fan van de Tilburgse Kermis: ‘Ik heb mijn vriendin leren kennen in de Breakdance’

Door Rowie van der Vliet 22 juli 2019

Joey van Vugt ademt de Tilburgse Kermis. Als menneke van drie had hij het kermisvirus te pakken en dat is nooit meer weggegaan. Op zijn YouTube-kanaal KermisMovies plaatst hij reviews van attracties en laat hij zijn kijkers genieten van de rides. “Ik ben de grootste kermisfan van Tilburg”, zegt hij gekscherend.

Joey heeft veel gouden herinneringen aan de Tilburgse Kermis, maar eentje steekt er met kop en schouders bovenuit. “Ik heb mijn vriendin in de Breakdance leren kennen”, zegt hij trots. “Ik werkte daar op de Tilburgse Kermis. En zij ging heel vaak met een vriendin in de Breakdance.” Joey zocht zich een ongeluk op Facebook, maar kon haar niet vinden. “Ik had niet het lef haar aan te spreken”, zegt hij eerlijk. Gelukkig is het toch nog goed gekomen. Joey kon haar vriendin wel een vriendschapsverzoek sturen op Facebook. “Twee jaar geleden had ik haar op Facebook toegevoegd en van het een kwam het ander.”

32 kermissen in een jaar

Nu gaan Joey en zijn vriendin kermissen in binnen- en buitenland af. “Pffff, hoeveel er nog op de planning staan? Ik moet er dit jaar nog wel een paar doen. Ik denk dat ik er dit jaar al 32 heb bezocht. Ja, je moet er van houden om overal naartoe te gaan. Maar elke kermis is anders. Andere sfeer, andere mensen.” Wat Joey nou zo leuk vindt aan een kermis? Eigenlijk teveel om op te noemen. “De sfeer, de gezelligheid, de lichtjes en vooral de attracties zelf”, legt hij uit.

Tekst loopt door na de video.

Altijd gezellig op De Tilburgse Kermis

“In geen een kermis in Nederland wordt het zo aangepakt dat ze door heel het land weten wanneer het is. Het unieke aan de Tilburgse Kermis is dat het echt in de binnenstad is. Ik ken nog best veel mensen van de Breakdance en andere attracties, dus het is altijd gezellig. Als wij naar Duitsland gaan dan kennen we niemand.”

Kermisbaas Joey

Als Joey de baas van de kermis was, zou hij het wel ietsjes anders aanpakken. “Ik zou attracties uit het buitenland halen. Je hebt hier bijvoorbeeld de Gladiator, dat is een booster. Maar van datzelfde type heb je er nog meer staan. In Düsseldorf is dat heel anders. Daar staan 450 attracties, maar geen een is van hetzelfde type.”

Tekst loopt door na de video.

Favoriete attractie

We spreken met Joey op de hoek bij Intermezzo. Hij kijkt voor zich uit naar het kermisterrein. “Hier zou de Ghostrider komen, maar die is blijkbaar weggereden en hij komt niet meer. Jammer, want dat is mijn favoriete attractie. Die G-krachten die loskomen en op je lichaam drukken. Daar houd ik wel van. Zonde dat er lege plekken zijn.”

Vijf of zes keer een ritje maken

Joey en Selina brengen met geen enkele moeite tien dagen lang op de kermis door. “Van ’s ochtends acht uur tot ’s avonds laat. Wij hoeven echt niet naar huis. Wat ik dan doe? Ik ga sowieso overal wel vijf of zes keer in. En natuurlijk film ik alles al op de eerste dag. Zo kunnen de mensen die thuis zitten, en niet naar de kermis kunnen, ook genieten.”

Lees ook:

Stichting Roze Maandag

Rona en Freek van Stichting Roze Maandag: ‘We zijn het hele jaar bezig’

Het is weer bijna tijd voor hét feest tijdens de kermis: Roze Maandag. We spreken met Rona van der H...
martijn hessels

Martijn schiet meer dan 400 kermisfoto’s voor wie er niet bij kan zijn

Kun je deze week helaas niet bij de kermis zijn? Niet getreurd. Martijn Hessels zorgt er met zijn pr...
johan molenschot1

Johan wil een openluchtzwembad in Tilburg: ‘Ik ben niet de enige die het mist’

Even op de fiets naar het zwembad is in Tilburg makkelijker gezegd dan gedaan. Als het aan Johan lig...

adv.