Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Jason Haans en CV D’r Neffe maken vervolg op dé carnavalskraker van 2019: ‘Het is geen strijd’

Door Rowie van der Vliet 10 februari 2020

Ineens waren ze daar in 2019: Jason Haans en CV D’r Neffe. Je kon tijdens carnaval vorig jaar bijna geen (kruiken)kroeg induiken zonder het nummer Sjanternèl te horen. De La Casa de Papel-parodie had heel Kruikenstad in zijn ban. Dit jaar zijn de heren terug en pakken ze het groter aan dan ooit. 

Je hebt het vast weleens gehoord als je in de stad loopt: Mèn Nie Bèlle. Mij niet bellen, dus. “Het is een Tilburgs statement. Het is natuurlijk een bestaande uitspraak onder jongeren en wij dachten: daar maken we een caranvalsliedje van”, geeft Jason aan. Emiel van CV D’r Neffe legt het even uit. “Het betekent dat als je iets niet wil doen, dat je zegt: ‘mij niet bellen’.” Jason: “Ik zing wel plat Tilburgs, maar het statement is wel duidelijk. Ik was laatst in Maastricht en daar zeggen ze ook zoiets.”

Doorpakken

“Mensen vinden het leuk om te zien dat we doorpakken. Het is niet van: die komt even en gaat daarna weer”, zegt Emiel van CV D’r Neffe. “Het is leuk dat mensen nu inzien dat het serieus is. We hebben dit jaar echt de rust genomen om met een nummer te komen. We hadden genoeg tijd om dit in elkaar te vlammen. Ook waren we kritischer op onszelf. Onze tweede carnavalskraker, Mèn Nie Bèlle, is echt helemaal ons eigen ding. We gebruiken geen bestaande melodie”, vult Jason aan. De heren proberen zichzelf steeds meer uit te dagen en het echt op hun eigen manier te doen. Jason: “Onze muziek is geen hoempapa. Ik noem het popcarnaval.”

“Voor ons moet het geen geld opleveren”

Superleuke vriendengroep

De mannen zijn serieus aan de slag gegaan met het maken van een carnavalshit, maar vergeten nog lang niet wat de basis is van de samenwerking: plezier maken met vrienden. “We vinden het gewoon leuk om te doen. Het is niet gedwongen. Voor ons moet het geen geld opleveren. We zijn gewoon een superleuke vriendengroep die er vooral veel plezier in heeft”, aldus Emiel.

Mèn Nie Belle-trui

Noem het lol maken, ambitie of enthousiasme. Wanneer we zeggen dat CV D’r Neffe en Jason Haans het groter aanpakken dan ooit is daar niks overdreven aan. Je kunt bij Carnavalswinkel Van der Kruijs zelfs een trui, shirt en pet kopen met Mèn Nie Bèlle erop. Daarmee is CV D’r Neffe ook dit jaar weer in heel Kruikenstad te spotten. “We gaan proberen om iedereen in een Mèn Nie Bèlle-trui te laten lopen”, zegt Jason lachend. Voor Jason blijft de ambitie niet bij carnaval. “Er komen leuke dingen aan”, verzekert hij.

“Mensen vragen weleens: ‘vind je het niet erg dat een andere groep ook dat liedje heeft als titel?'”

Elfde editie

CV D’r Neffe vergeet ook lang niet waarmee het allemaal begon voor de carnavalsgroep: een feest in de Sint Josephstraat. Emiel: “Het begon met het idee om een feestje voor vrienden te organiseren. Vooral met mensen die we zelf kennen, maar het blijft maar groeien. Dit jaar is het ook weer groter dan voorheen.” Extra leuk: in 2020 vieren de mannen hun elfde feestje met DISCOnnected, Mèn Nie Bèlle.

‘Het is geen strijd’

CV D’r Neffe en Jason zijn niet de enigen met een carnavalskraker die Mèn Nie Bèlle heet. Ook CV De Kòljakkers bracht in 2020 een single uit met dezelfde naam. “Mensen vragen weleens: ‘vind je het niet erg dat een andere groep ook dat liedje heeft als titel?’ Nee, zeker niet! We willen laten merken dat we het iedereen gunnen. Wij vinden het hartstikke leuk. Het is geen strijd. Ieder heeft de kracht van zijn eigen liedje en heeft er net zoveel creativiteit in gestopt als wij”, zegt Jason.

Jason Haans CV D'r Neffe
CV D’r Neffe en Jason Haans. Foto: indebuurt Tilburg

Kracht in Tilburg

Diezelfde positieve energie is volgens de mannen eigenlijk precies waar carnaval in Tilburg voor staat. “Het leuke is dat je merkt dat iedereen het elkaar gunt. Eigenlijk zijn we met z’n allen een grote carnavalsgroep. Het is heel mooi dat we die kracht hier in Tilburg hebben”, zegt Jason. “Er is hier geen concurrentie. Je maakt carnaval samen”, vult Emiel aan.

Lees ook:

Hossen maar! Dit zijn de beste Tilburgse carnavalskrakers van 2020

En? Hebben we er al zin in mensen? Tuuuurlijk! Na het lezen (beluisteren) van dit bericht in ieder g...

Alaaf! In het centrum vind je nu een carnavalswinkel van 800 vierkante meter

Nog een nieuw pèkske nodig voor carnaval? Wie weet slaag je gewoon tijdens een dagje shoppen. Carnav...

Daar zijn ze weer! Dit is de carnavalskraker van CV D’r Neffe en Jason Haans

Na een gigantisch succes met Sjanternèl in 2019 maakten de heren van CV D'r Neffe (jeweetwel, van he...

adv.