Jason & CV D’r Neffe maakten dé Tilburgse carnavalskraker van 2019: ‘Geen hoempapa’

Door Rowie van der Vliet 11 februari 2019

De carnavalsfeestjes van CV D’r Neffe in de Sint Josephstraat zijn ondertussen legendarisch. Wat begon als gezellig onderonsje met vijventwintig man is nu een van de leukste momenten van carnaval voor duizenden Tilburgers. CV D’r Neffe pakt het groots aan en komt voor hun feest La Casa De Sjanternèl zelfs met een eigen carnavalskraker. Wij spreken Jason Haans, Jeroen Maas en Jules Sanders achter dé Tilburgse carnavalshit van 2019, Sjanternèl.

“De meeste carnavalsverenigingen hebben óf een feest óf een nummer. Wij willen het combineren”, legt Jeroen uit. Daarom maakten ze een parodie op het bekende deuntje uit de hitserie La Casa De Papel. Zo sluit het perfect aan bij het thema van het feest. Jules: “Dat lied zit overal in de serie. Volgens mij is het een Spaans strijderslied. Iedereen die de serie gezien heeft, kent dat. Het was voor ons een logische stap om ons feest La Casa De Sjanternel te noemen.”

Privéconcert

Net zo’n logische stap was het uitnodigen van zanger Jason om het nummer in te zingen. Vier jongens van CV D’r Neffe waren toevallig een avond uit in Le Clochard toen ze omver werden geblazen door Jason die lekker stond op te treden. “Op die dinsdagavond in Le Clochard waren denk ik zo’n tien tot vijftien man in de kroeg. Iedereen stond er maar een beetje bij, maar wij gingen helemaal uit ons dak”, lacht Jeroen. “Ja, we hadden bijna een privéconcert”, zegt Jules als hij terugdenkt aan die gouden avond. Jason: “Voor mij was het ook supertof. We hebben er met zijn vieren een feestje van gemaakt, haha.”

“We gaan ook gewoon lekker met elkaar een biertje drinken”

Stoute schoenen aangetrokken

Jeroen trok zijn stoute schoenen aan en vroeg Jason het nummer in te zingen. Zijn stem was precies het stukje waar de makers van het nummer (Jeroen, Jules en Ruben Smulders) al lang naar op zoek waren. “We hadden nog geprobeerd het zelf in te zingen, maar dat klonk voor geen ene meter”, lacht Jeroen. “Ja, met autotune enzovoorts. Jason heeft het nummer helemaal compleet gemaakt.” De zanger zelf is bescheiden: “Zonder deze jongens had ik het nooit gekund. Hoe zij de productie hebben gedaan en de tekst hebben geschreven is geweldig.” De mannen zijn nu vrienden geworden. “We gaan ook gewoon lekker met elkaar een biertje drinken”, zegt Jules.

(Tekst gaat verder na video)

Grote partyhit

Ook fijn: het blijft nog steeds een lekker nummertje na carnaval. “Ik denk dat het ook na carnaval een grote partyhit kan worden”, aldus Jason. Jeroen: “Het is niet té carnavalesk, vooral de beat niet. Dit is geen hoempapa. De tekst is heel erg op Tilburg gericht. We zijn Tilburgers in hart en nieren. We vinden het belangrijk dat een Tilburgs woord als sjanternèl niet in de vergetelheid raakt. Het nummer is echt gemaakt met een knipoog.”

Onverwachts

De clip voor het nummer is opgenomen op de plek waar de heren elkaar voor het eerst leerden kennen: in Le Clochard. En zo is de cirkel weer rond. Jason: “Daar had je bij moeten zijn, dat was een geweldige avond.” Maar de video heeft niet alleen beelden van de kroeg. “De clip is lekker onverwachts voor een carnavalsnummer. Het is stoer en lekker over de top”, aldus Jules.

Lees ook:

Prins van Kruikenstad

Etienne is Prins van Kruikenstad: ‘Ik ben dus echt goed in de val gelokt’

Eindelijk mocht heel Tilburg het op 11-11 weten: Etienne Timmermans (51) is de nieuwe Prins van Krui...
Stan Dannijs

Stan is vlogger: ‘Ik heb een video gemaakt met Katja Schuurman’

Vlogger Stan Dannijs is onderdeel van het YouTube-kanaal Tilburgse Mannen. Zijn missie is duidelijk:...
stichting kamaria naar school

Cristel zet zich in voor een fantastisch doel: ‘Dan zie je waar je het voor doet’

Het staat rood omcirkeld in de agenda van Cristel Weber: 10 januari 2019. Sinds die dag gaan er offi...

adv.