Isabel uit Tilburg trad op in Paradiso: ‘Ik geloofde eerst niet dat het echt gelukt was’

Foto: Simone Michielsen

Isabel Provoost is 23 jaar, maar heeft als artiest al dingen meegemaakt waar anderen alleen van dromen. Ze trad op met Bløf tijdens Concert At Sea, werd tweede bij The Voice Kids en The Voice én had een releaseparty in poptempel Paradiso van haar nieuwe EP Flowerchild. Als het aan haar ligt, is dit nog maar het begin.

De coronacrisis zorgde ervoor dat Isabel met zichzelf werd geconfronteerd. Na veel hoogtepunten in haar carrière stond ineens alles stil. Dat zorgde voor nieuwe inzichten en focus op een nieuwe stijl. Isabel omschrijft het als rnb popmuziek met een elektronische sound, waarbij een tintje soul niet ontbreekt. Haar grote voorbeelden van het moment zijn H.E.R en Jasmin Sullivan. “Niet alleen hoe zij zich neerzetten als artiest, maar ook hoe zij hun stem gebruiken. Doordat ik nu minder covers zing, heb ik er ook nieuwe fans bijgekregen.”

Meer dan liefdesliedjes

“Ik schrijf al mijn eigen muziek, vroeger vooral veel liefdesliedjes. Dat is een prachtig onderwerp, maar ik leerde ook schrijven over vriendschap, jezelf openstellen of eerlijk leven. Ik ben geen snelle schrijver. Vaak wil ik iets tien keer overkijken.”

Tekst loopt door na de foto >

Foto: Akam Rezakhani

Emotioneel worden

“Het moeilijkste nummer om te schrijven was Just Like This. Dat schreef ik voor een vriendin om haar te vertellen dat ze duizend keer meer waard is dan ze dacht en dat ik haar nooit in de steek laat. We kennen elkaar van de middelbare school. Als ik sta op te treden met dit nummer moet ik echt mijn best doen om niet te huilen. Vooral als ik zie dat anderen ook emotioneel worden van de muziek, misschien omdat zij zich in het verhaal herkennen. Je ziet hun gezichtsuitdrukking dan veranderen. Eigenlijk is die emoties overbrengen ook wel het mooiste van optreden met je eigen muziek.”

Eigen show in Paradiso

Haar eerste optreden na de coronacrisis was gelijk een van de gaafste dingen die ze tot nu toe deed: een releaseparty in Paradiso. “Ik had een pitch gedaan. Toen de boeker vertelde dat ze mij wilden hebben dacht ik echt: huh, hoor ik dat nu goed? Mijn mond viel open. Ik heb ze de volgende dag een mail gestuurd om te vragen of het echt waar was. En dat was zo! Eigenlijk ben ik voor een optreden nooit zenuwachtig, ook niet toen ik op Concert At Sea stond. Maar voor mijn eigen show in Paradiso wel. Daarna had ik ook even nodig om bij te komen, want ik ben heel perfectionistisch. Ik heb toen alles doorgenomen. Droeg ik wel de goede outfit? Maar mijn band en ik hebben echt iets geweldigs neergezet. Daar ben ik superblij om.”

Tekst loopt door na de foto >

Foto: Roel Pelk

Student in Tilburg

Veel artiesten halen nu de mislukte festivalzomers in. Isabel komt met nieuwe muziek, maar staat nog niet op (grote) festivals. “Veel festivals zijn verplaatst en artiesten die toen zouden optreden doen dat nu. Er is niet altijd ruimte voor nieuwe acts. Daarnaast studeer ik nog rechten aan de universiteit, met een specialisatie in mensenrechten en milieu. Ik deed afgelopen tijd vrijwilligerswerk bij Milieudefensie. De releases van muziek stem ik goed af op mijn tentamens.”

Allergrootste droom

Een carrière in de muziek- of milieuwereld? Als Isabel écht moet kiezen (maar dan ook echt) wil ze gaan voor de muziek. “Ik heb ook een passie voor milieu en mensenrechten. Het geeft mij voldoening om iets terug te doen voor de wereld. Maar het allerliefst ga ik door met zingen. Mijn allergrootste droom is dat ik later volledig van mijn muziek kan leven. Ik wil optreden op grote festivals als Lowlands en Pinkpop. En ik droom van een eigen clubtour met optredens in de grote zaal van 013 en Paradiso. Dat kan niet zomaar, daar moet ik nog hard voor werken.”

Tekst loopt door na de foto >

Foto: Simone Michielsen

Ons-kent-ons-gevoel in Tilburg

De zangeres is geen geboren Tilburgse, maar moet er niet aan denken om weg te gaan. Ze komt uit Middelburg en kwam naar Tilburg voor haar studie. “Mijn vriend uit Goes wil ook in Tilburg blijven, dus dat maakt de keuze ook makkelijk. Maar ik vind hier het ons-kent-ons-gevoel wat ik nog ken uit Zeeland zo fijn. En je hebt Moerenburg en de Oude Warande heel dicht in de buurt. Wat ik ook zo mooi vind aan Tilburg zijn alle mensen die de creatieve scène zo gaaf maken. Jongeren tussen de 20 en 30 zijn hier vaak creatief bezig en worden gedragen door de stad. Dat motiveert mij heel erg.”

Show in Tilburg

Isabel zou in september optreden bij de Hall of Fame, maar dat is uitgesteld door de vertraging van de verbouwing aan dit pand. “We zoeken nog naar een nieuwe datum. Houd daarvoor de socials in de gaten. Ik hoop dat iedereen komt en dat we er met z’n allen een mooie avond van maken.”

Lees ook…

Meer in deze categorie

Tilburger van de Week

Ga naar “Wilbert heeft elke keer een andere kleur haar: ‘Mijn collega’s noemen mij stoplicht’”

Wilbert heeft elke keer een andere kleur haar: ‘Mijn collega’s noemen mij stoplicht’

Ga naar “Tilburgers Nicky en Ronald gaan in veel kermisattracties: ‘Vier keer achter elkaar in de Reactor? Waarom niet?’”

Tilburgers Nicky en Ronald gaan in veel kermisattracties: ‘Vier keer achter elkaar in de Reactor? Waarom niet?’

Ga naar “Edwin bouwde de Tilburgse Kermis in het klein: ‘Het duurde drie dagen’”

Edwin bouwde de Tilburgse Kermis in het klein: ‘Het duurde drie dagen’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Boob tape € 5,99”

Boob tape € 5,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50”

Satisfyer van € 24,99 voor € 12,50

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99”

Hangmat polyester katoen assorti 290×100 cm van € 39,99 voor € 29,99

 • Geldig t/m 31 december 2022
Ga naar “Eastpak rugzak vanaf € 14,99”

Eastpak rugzak vanaf € 14,99

 • Geldig t/m 21 augustus 2022
Ga naar “Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99”

Alle ventilatoren, airco’s en aircoolers 20% korting € 4,99

 • Geldig t/m 28 augustus 2022

Vacatures

Ga naar “Centralist Connexxion Taxi Services regiecentrale Tilburg”

Centralist Connexxion Taxi Services regiecentrale Tilburg

 • Transdev
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Bezorger pakketten / koerier”

Bezorger pakketten / koerier

 • Randstad
 • Fulltime
Ga naar “omscholen in de zorg”

omscholen in de zorg

 • Randstad
 • Parttime
Ga naar “Backoffice medewerker”

Backoffice medewerker

 • Work-On
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Work-On
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Wilhelminapark viert de zomer”

Wilhelminapark viert de zomer

 • Van 10 aug t/m 28 aug
Wilhelminapark viert de zomer
Ga naar “Lustwarande”

Lustwarande

 • Van 26 jun t/m 2 okt
Ga naar “De Troubadour is 107 jaar”

De Troubadour is 107 jaar

 • Café de Troubadour
 • 3 september 2022
Rob
Ga naar “Silent disco festival”

Silent disco festival

 • 19 augustus 2022
Ga naar “Purple Festival 2022”

Purple Festival 2022

 • Van 22 aug t/m 26 aug
Purple Festival