Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Giene runt ‘Giene Plukt’: ‘Ik wil het persoonlijk houden’

Door Gwyneth Oomens 28 september 2020

Wanneer Giene met een grote bos bloemen naar onze redactie komt voor een interview, staat ze nog maar een dag officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Met een grote glimlach vertelt Giene Klein Gebbink hoeveel energie ze nu al uit haar onderneming ‘Giene Plukt’ haalt: “Alles komt voor mij hier samen.”

“Al vanaf kleins af aan hou ik van de natuur. Ik heb heel veel gekampeerd en mijn ouders zijn echte natuurliefhebbers, dus dat is er echt met de paplepel ingegoten. Een jaar geleden kocht ik een huis hier in Tilburg en deze zomer stond de tuin daar voor het eerst in bloei. Ik ben toen begonnen met bloemen plukken uit mijn eigen tuin en boeketten daarvan maken. Ik kreeg er leuke reacties op. Ik dacht: why not share it?

Alles met de fiets

Sinds een maand kan iedere inwoner in Tilburg boeketten bestellen bij Giene, die ze vervolgens persoonlijk bij je komt afleveren met de fiets. “Ik kies voor fietsen omdat het duurzaam is. Zeker, ik kan de auto pakken, maar ik laat ook op deze manier meer zien wie ik ben. Daarbij draagt de klant ook nog eens bij aan mijn eigen lichaamsbeweging, zo blijf ik fit.”

Foto loopt door onder foto

Bron: indebuurt Tilburg

Mode-achtergrond

“Ik heb een achtergrond in de mode, styling en fotografie. Ik ben afgestudeerd als stylist en daarna heb ik fotografie gestudeerd. Ik heb het idee dat ik die dingen nu combineer in mijn bedrijf.  Alles komt voor mij hier samen. Op Instagram zie je ook jurkjes van mij voorbij komen. Het is een deel van mij, dus dat hoort dan ook in mijn bedrijf.”

Lokaal ondernemen

“De coronacrisis waar we nu inzitten, laat mij zien hoe belangrijk het is om lokaal te ondernemen en lokale ondernemers te supporten. Ik heb het idee dat mensen in deze tijd toe zijn aan persoonlijke en lokale producten met een verhaal. Ik wil met anderen delen wat voor moois hier te zien en te plukken is. Ik neem voor iemand de tijd want ieder boeketje is uniek.”

Persoonlijke aspect

“Mensen vinden het persoonlijke aspect heel leuk en dat wil ik er ook echt inhouden. Ik heb nu een klant en die bestelt iedere maand bloemen voor zijn vrouw. Laatst zei hij: “Doe er ook maar een bij voor de buurvrouw.” Op die manier breidt mijn klantenkring ook weer uit. Wat ik heel leuk vind? De reacties van mensen. Sommige mensen vragen me zelfs om even binnen te komen als ik de bloemen kom brengen. Je hebt een connectie met je klanten.”

Foto loopt door onder foto

Bron: indebuurt Tilburg

Adresjes

Giene is met één boeket ruim een uur bezig. “Hoe het boeket eruit gaat zien voor een klant, is een verrassing. Wel kunnen ze uiteraard het formaat kiezen. Sommige mensen sturen mij ook een foto van hun interieur en dan kijk ik wat er goed bij past.” Giene plukt de bloemen in verschillende tuinen. “Ook in mijn eigen tuin, maar die is nu een beetje kaal aan het worden”, zegt de ze met een lach. “Mijn moeder is een grote inspiratiebron voor mij op het gebied van bloemen en planten. Verder heb ik ook nog adresjes van andere mensen waarbij ik mag plukken in de tuin. Zelf houd ik mijn ogen open voor bijvoorbeeld een kwekerij in Tilburg.”

Kritische opmerkingen

Giene vertelt hoe ze ook kritische opmerkingen kreeg toen ze met Giene Plukt startte. “Mensen die heel dicht bij mij staan begrijpen het goed. Die weten dat ik al zo lang zelf wil ondernemen en dat dit echt bij mij past. Er zijn ook mensen die me erop wijzen dat ik mijn werk opgeef waar ik mijn vaste kosten uit haal. Toch denk ik: ik ga het wel gewoon laten zien. Ik geloof er in. Ik ben iemand die makkelijk kan schakelen. Als de trends veranderen of mensen behoefte hebben aan andere producten of diensten, ga ik proberen om daarin mee te gaan. Dat is een eigen onderneming hebben.”

Ken jij een lokale kwekerij waar Giene terecht kan? Laat het haar weten via @Giene_plukt of [email protected]!

Lees ook:

Modeliefhebbers opgelet: er komt een muzikale kledingmarkt aan

Ben jij iemand die niet klakkeloos meeloopt met de laatste modetrends? Of hou je er gewoon van om st...

Nieuwe coronacijfers: zoveel besmettingen zijn afgelopen week in Tilburg vastgesteld

We delen de nieuwste coronacijfers! In een week tijd zijn 8.265 Nederlanders positief getest op het ...

Kijktip: Natasja Froger helpt Sabrina en Maarten kiezen tussen Tilburg en Zeeland

Sabrina en Maarten wonen in Tilburg, maar krijgen de optie om naar Zeeland te verhuizen. Maandagavon...

MAG DAT: zonder shirt op het terras zitten?

Regels: je houdt er krampachtig aan vast óf je probeert ze zoveel mogelijk te verbreken. Maar soms w...
bredaseweg

Spooky, hier in Tilburg zou het spoken!

Brrr! Of het echt waar is, durven we niet te zeggen maar in Tilburg zouden er op verschillende plekk...

adv.