Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ilse is – echt waar – de meest geliefde kantinevrouw van Tilburg

Door Thijs Dingemans 19 september 2017

Er is geen dag dat Ilse van Dijk (45) niet met plezier naar haar werk gaat. Als kantinevrouw verzorgt ze de catering op de Fontys (Journalistiek) aan de Professor Gimbrèrelaan. Elke dag verse broodjes; voor Ilse is het een sport om de studenten te laten eten wat zij maakt. Maar dat niet alleen: de waardering die ze ervoor terugkrijgt maakt haar – echt waar – de meest geliefde kantinevrouw van Tilburg. 

Zelf hebben wij van indebuurt tijdens onze studie ervaren hoe geliefd Ilse is. Ze is een bekend gezicht in het kleinste Fontys-gebouw van Tilburg en is elke dag druk in de weer met de catering. Zelfs als de kantine ’s ochtends vroeg nog dicht is, kun je rustig aankloppen voor een bak koffie. “Bij ons kan veel. Als de luiken nog dicht zijn, kloppen ze gewoon op de keukendeur. We geven net dat beetje extra. Dat maakt mijn werk gewoon heel leuk”, begint Ilse, die de zoveelste student met een heerlijk knikje begroet.

Ilse
Ilse kent iedereen en iedereen kent Ilse

Nummertjes? Dacht ’t nie!

Nee, je zult Ilse geen dag chagrijnig aantreffen in de keuken. Ze neemt voor iedereen de tijd, kent vrijwel elke student (en dat zijn er veel) bij naam en wat je wil, krijg je. “Met nummertjes werk ik niet. Ik heb ook op de Fontys-locatie in Stappegoor gestaan, daar was dat wel zo. Hier is het klein, iedereen kent jou en jij kent iedereen. Ook als ik in de stad loop, roepen ze me.”

‘Hey, da’s mijn kantinejuf!’

Zelfs in Nijmegen wordt Ilse gespot. “Laatst ging ik daar naar een concert en ik was op zoek naar wat eten en drinken. Wordt er opeens geroepen ‘hey, da’s mijn kantinejuf!’. Dat was echt heel leuk. Alhoewel ik er wel erg aan heb moeten wennen. Maar dat maakt m’n werk zo leuk.”

Ilse
‘Mensen zijn bij mij geen nummer die zomaar een broodje komen eten’

“Ik wil dat ze terugkomen en dat is gelukt”

Voor Ilse voelt d’r werk meer als een sport. Ze wil ze de mensen graag laten eten wat ze maakt en checkt daarvoor alle menukaarten als ze in de stad loopt. Met die inspiratie wisselt ze het aanbod af. En dat wordt gewaardeerd. “Ik vind het een uitdaging om te kijken of alles wat ik neerleg ook gegeten wordt. En vooral of ze het lekker vinden. Ik wil niet dat ze naar de Albert Heijn of Subway gaan, maar terugkomen. En da’s gelukt!”

Meer dan een kantinevrouw

Maakt dat zorgzame Ilse de meest geliefde kantinevrouw van Tilburg? En haar vriendelijkheid en warmte? Of is het gewoon alles bij elkaar? “Dat denk ik wel. Ik vind het voor de studenten en medewerkers ontspannend als ze hier komen eten. Ze zijn even uit de les en van het werk af, kunnen gezellig een praatje maken. En we zijn meer dan een kantinejuffrouw, hè. We nemen ook de tijd voor ze, als ze hun hart willen luchten. Mensen zijn bij mij geen nummer die zomaar een broodje komen eten.”

Ilse
Sommige studenten voelen voor Ilse echt als kinderen

Puur geluk en kippenvel

En die waardering krijgt de Tilburgse terug. Zo gaf een student haar kaartjes voor het tv-programma Puur Geluk, omdat Ilse dat elke week met haar dochter Nina kijkt. “Dat is voor mij puur geluk”, zegt ze met kippenvel op de armen. Dat kreeg ze onlangs nog, tijdens een diploma-uitreiking. “Een student werd gevraagd wat hij het meeste ging missen hier: ‘Ilse van de kantine’, was het antwoord. Dan krijg ik kippenvel, dat meen ik. Zo’n moment voelt echt alsof m’n kinderen het huis uitgaan.”

Tilburger van de week

Vorige week spraken we met Tina en Arnold, die zich inzetten voor gehandicapte honden. Ken je ook een Tilburger met een bijzonder verhaal? Of denk je: hé, ik heb net zo’n mooi verhaal als Ilse? Laat het ons weten!


Meer over Fontys Hogeschool Journalistiek ontdekken?

Fontys Hogeschool Journalistiek dienstverlening

Geopend09:00 - 21:30

Professor Gimbrèrelaan 16, Tilburg

Bekijk meer:dienstverlening

adv.