Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Iedje is al zo’n zestig keer op tv geweest: ‘Ik had niet verwacht dat zoveel mensen het zouden zien’

Door Rowie van der Vliet 1 april 2019

Jarenlang is één tv-programma vaste prik tijdens het ochtendritueel van Iedje van Puijenbroek. De Tilburgse begint de dag altijd met het programma Nederland in Beweging. Niemand had verwacht dat ze ooit zelf te zien zou zijn in het programma, maar toch schittert ze naast presentatoren Olga Commandeur en Duco Bauwens. 

“Mensen die ik niet ken, vragen: ‘Kan het dat ik u op tv zag?’ Soms nemen mensen die ik lang niet gezien heb, ook weer contact met mij op. ‘God, zag ik je op tv’, vragen ze dan. Ik had niet verwacht dat zoveel mensen het zouden zien. Tja, veel mensen hebben de televisie toch ’s ochtends aan, denk ik.”

Elke week naar Hilversum?

Iedje hoeft niet elk weekend van Tilburg helemaal naar Hilversum te reizen. “Heel veel mensen denken dat ik vaak naar Hilversum ga. Ik moet eerlijk zeggen, dat dacht ik zelf ook voordat ik meedeed. Nee, eigenlijk zijn de opnames maar één weekend. Ze hebben drie groepen van vijf mensen.” Vijf? We zien er toch maar vier op televisie? Volgens Iedje is dat niet zomaar. “Bij elke oefening zit nog iemand aan de kant. Als er dan iemand geblesseerd raakt, is er altijd een reserve.”

Door, door, door

“Je maakt dagen van 8.00 uur tot 18.00 uur. Er worden acht oefeningen per dag opgenomen, dus in totaal zestien. De oefeningen duren zo’n drie minuten. Daarna kijkt de regie of alles er goed opstaat. We mogen even snel een slokje drinken en dan weer door. Even zitten is er niet bij, haha. Eerst doen we het zonder camera’s. Het eerste half uurtje met camera’s was wel even wennen, ja. In het begin was ik bang om iets verkeerd te doen, maar dat gevoel raakte ik al snel kwijt.”

Iedje
Foto: Iedje van Puijenbroek

Sportieve achtergrond

Tijdens haar dagelijkse ochtendoefening zag Iedje ineens een balk in beeld komen. “Ze zochten nieuwe mensen. Toen heb ik mij via het internet aangemeld. Het is wel belangrijk dat je een sportieve achtergrond hebt. Zo waren er mensen in ons groepje met een eigen sportschool. Ik sport echt al jaren. Van kleins af aan zit ik al op jazzballet en stijldansen. Salsa heb ik ook vijf jaar gedaan en ik tennis nog steeds. Het is nuttig om te bewegen. Ik zit sowieso niet veel, haha. Ik doe echt alles op de fiets.”

Olga en Duco in het echt

Na een week kreeg Iedje goed nieuws: ze werd geselecteerd om auditie te doen!  “Ik bleek niet de enige… Er waren 150 mensen die dag. In groepjes van tien mochten we met Olga of Duco een oefening doen. Weer een week later hoorde ik dat ik geselecteerd was. Ik heb echt een keileuk weekend gehad! Olga en Duco hebben totaal geen kapsones. Olga zei zelfs: ‘Als jij het lekker vindt, was ik je sportkleding wel uit.’ Via Facebook heb ik nog steeds contact met Olga, Duco en de andere kandidaten.”

Nederland in Beweging is elke dag om 9.15 uur te zien. De herhaling komt om 5.55 uur. Iedje komt nog tot september 2019 één keer in de drie dagen op de buis.

Lees ook:

Gwen Stoffels

Gwen doet iets heel bijzonders: ‘Mensen zien mij als idool’

Gwen Stoffels (20) is in het dagelijkse leven 'gewoon' een studente uit Tilburg. Via Instagram kenne...
Wesley First Dates Hotel

Wesley deed mee aan First Dates Hotel: ‘Ik ben uit eten geweest met haar beste vriendin’

Daar zat-ie dan in het First Dates Hotel: Wesley Boer (36). Tot verbazing van sommige vrienden, fami...

Bas maakt de gaafste foto’s van Tilburg: ‘Ik vind de Westpoint altijd mooi’

Bas (22) heeft het liefst altijd een camera op zak. In het dagelijkse leven is hij student Bedrijfsk...

adv.