Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Ghizlan is visitekaartje van Tiwos: ‘Iedereen kent de ernst van de situatie’

Aangeboden door Tiwos 28 april 2020

Tiwos heeft graag echt contact met haar bewoners. Tijdens de coronacrisis is dat soms wat lastiger maar de medewerkers bedachten mooie ideeën! Ghizlan van het serviceteam is zo’n Tiwosser, en ze is niet alleen. “Wij zijn het visitekaartje van Tiwos.”

“Huurders, woningzoekenden; ze komen als eerste bij ons terecht”, vertelt Ghizlan. “Wij zijn altijd telefonisch bereikbaar, maar normaal gesproken kunnen mensen ook zo binnenlopen.”

Spoedjes

Dat laatste is er nu dus even niet bij. “Nee, we doen helemaal niks meer op een fysieke manier. Alles gaat telefonisch.” Dat betekent niet dat het werk stilstaat. Wat heet: “We begonnen de crisis met enkel en alleen nog spoedjes bij de mensen. Lekkages en broodnodige reparaties. Maar ja, na een maand wordt een klein mankement ook een spoedje. We merken dus wel dat we steeds meer vragen krijgen van mensen.”

Coronarichtlijnen

“We sturen dus weer wat regelmatiger loodgieters of reparateurs langs, maar alles gaat volgens de coronarichtlijnen. We vragen eerst of er iemand verkouden is in het huis. Als dat zo is, sturen we niemand langs. Uiteraard zorgen we ook dat er veilig en op afstand gewerkt wordt door de vakmannen. Het is nu eenmaal een beetje passen en meten op dit moment”, zegt Ghizlan, die wel opmerkt dat mensen de situatie vaak snappen: “Iedereen kent de ernst van dit virus, dus er is veel begrip.”

Tekst loopt door onder foto. 

Ghizlan
Ghizlan. Foto: Bart van Hattem.

Initiatieven

Naast al deze ‘gewone’ werkzaamheden, focust het serviceteam zich op het moment ook op andere zaken. “We bellen veel met oudere bewoners om te vragen hoe het met ze gaat. Maar nog veel mooier zijn de initiatieven die anderen juist nemen. Dat een student in een van onze complexen aanbiedt boodschappen te doen voor ouderen. Of een alleenstaande moeder die nét even wat meer kookt zodat de oudere buren ook een portie hebben.”

Over mooie initiatieven gesproken: Tiwos beschikt ook over een zingende vakman. Ja, je leest het goed.


Kinderen

Ook kinderen worden niet overgeslagen. “We sturen kleurplaten naar kinderen en daarmee kunnen ze deelnemen aan kleurwedstrijden. Als de dan de plaat tegen het raam plakken, gaan wij kijken welke het mooiste is en geven we wat leuke prijsjes weg. Het is mooi dat we dit soort dingen kunnen doen, en bovendien merken we ook echt dat de mensen het waarderen!”

Lees ook:

budgetcoach Tiwos

Ivona werkt als budgetcoach bij Tiwos: ‘Mensen voelen zich bij mij vertrouwd’

Ivona Sokanovic zat twintig jaar in de incassowereld maar zocht een nieuwe uitdaging. Die vond ze bi...
Soep tilburg

Linda brengt gratis soep langs bij Tilburgers: ‘Mensen zijn blij dat ze weer een praatje kunnen maken’

Goh, we maken tóch soep, kan ik die niet naar een paar Tilburgers brengen, dacht raadslid Linda Oerl...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Tiwos. Meer over Tiwos ontdekken?

Tiwos

makelaars

Vandaag gesloten

Stationsstraat 24, Tilburg

Bekijk meer:makelaars

adv.