Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Freddie is dé man achter de foto’s en blog over de Piushaven

Door Thijs Dingemans 15 augustus 2017

Hij is misschien wel de grootste ambassadeur van de Piushaven en ook nog eens hét gezicht achter de dagelijkse foto’s en blogs op www.mijnpiushaven.nl. Freddie de Roeck (39) begon jaren geleden aan een ‘kleine’ hobby, maar inmiddels trekt hij elke dag zo’n 600 bezoekers naar zijn website. Wij spraken de Tilburger over hoe iets kleins zo groot kan worden. En natúúrlijk gingen we daarvoor naar de Piushaven.

Niet alleen wij zijn blij met de inzet van Freddie – in 2015 werd hij al eens in het zonnetje gezet door wethouder Berend de Vries. Voor de Tilburger is de Piushaven de place to be. Hij woont in de buurt, in Jeruzalem, en wandelt bijna elke dag door de haven. Mét camera. “Die heb ik altijd bij. Zo begon mijn hobby ook: ik zag heel veel dingen voorbij komen en daar maakte ik foto’s van. En die heb ik toen gezet op m’n blog over de Piushaven en de omliggende wijken”, vertelt Freddie trots.

Freddie de Roeck

Soms wel 1500

Bijná elke dag schiet hij plaatjes van de dingen die er gebeuren in zijn buurt. Die deelt Freddie vervolgens op z’n website en inmiddels heeft hij elke dag zo’n 500 tot 600 bezoekers. “En als er iets leuks te doen is zelfs zo’n 1000 á 1500 per dag. Of het allemaal lezers uit de buurt zijn? Nee, uit heel Tilburg of zelfs daarbuiten, die mensen vinden me via social media.”

Het water en de gebouwen

Freddie legt echt van alles vast op z’n vertrouwde camera, vooral de Piushaven. Waarom juist die plek? “Vanwege het water! En de oude gebouwen die ze gesloopt hebben. Ik probeer dan vast te leggen wat er voor terug is gekomen”, legt Freddie uit. Dat levert vaak prachtige reportages op, bijvoorbeeld deze van de AaBe Fabriek. En ook de bouw van het nieuwe hotel langs de A58 volgt Freddie op de voet.

Freddie de Roeck
Freddie fotografeert wethouder Erik de Ridder op de openingsdag van de Kermis 2017.

Retourtje Amsterdam

Van der Valk heeft hem daarvoor zelf gevraagd. Want dat is wat Freddies hobby óók heeft opgeleverd: betaalde foto-opdrachten. Zo reist hij al wat jaartjes geregeld richting het midden van het land voor persfoto’s bij concerten, musicals en theaters. “Maar dat doe ik nu een stuk minder omdat ik hier te druk ben. En het begint ook wel een beetje te vervelen, steeds op en neer naar Amsterdam.”

Piushaven op de radar

En tijd heeft Freddie er eigenlijk ook niet meer voor. Naast z’n hobby werkt hij ook nog eens 20 uur. Een druk leven dus, maar wel met een doel: de Piushaven op de kaart zetten. “Dat lukt wel, maar het kan nog beter. Ik krijg vaak leuke reacties van mensen. Dat ze een plek nog nooit hebben gezien of het een leuke locatie vinden. En die waardering maakt m’n hobby zo leuk.”

Tilburger van de week

Vorige week spraken we met Elke, die de vetste bands binnen en buiten Tilburg boekt. En ook gingen we langs bij Marjolein, die met Wobby de hele wereld over gaat. Ken je ook een Tilburger met een bijzonder verhaal? Of denk je: hé, ik heb net zo’n mooi verhaal als Marjolein? Laat het ons weten!

adv.