Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Esmée: ‘Mensen vinden het bijzonder dat je hiermee je geld kunt verdienen’

Door Rowie van der Vliet 19 augustus 2019

De hobby van Esmée Bos (24) uit Tilburg liep een tikkeltje uit de hand. Haar blog Esmée Lifestyle is inmiddels een fulltimebaan! En dat terwijl ze haar schrijfsels eerst niet op social media durfde te delen.

“Er zijn mensen die mijn blog elke dag bezoeken. Dan hoor ik dat ze echt wachten totdat er een nieuw artikel aankomt. Dat vind ik zo leuk! Het voelt zo goed om mensen te kunnen inspireren met zoiets kleins als een blogartikel.”

Spannend

Dat ze nu allemaal berichtjes krijgt van lezers via social media is best ironisch. “Ik vond het zó spannend wat anderen zouden vinden van mijn blog, dat ik het eerst niet deelde op social media. Toen ik dat wel deed, reageerde iedereen in mijn omgeving superpositief”, zegt Esmée. Het waren juist de positieve berichtjes van vreemden die ervoor zorgden dat ze haar passie ging uiten.

Tekst loopt door na de foto.

Esmée Lifestyle
Esmée tijdens een dagje uit in een andere stad. Foto: Esmée Lifestyle

Nooit geloofd

Esmée wist niet of ze überhaupt wel moest beginnen met bloggen, maar is er in 2013 toch voor gegaan. “Ben ik niet te laat”, vroeg ik mij af. Dat bleek reuze mee te vallen. “Als je mij had verteld dat ik er mijn geld mee zou verdienen en dat ik zoveel bezoekers zou krijgen, had ik het nooit geloofd.”

Bijzondere baan

Esmée krijgt heel wat vragen over haar baan als blogger. “Mensen vinden het bijzonder dat je hiermee je geld kunt verdienen. Soms vinden ze het ook een beetje wazig waar ik over schrijf, haha. Ik heb een lifestyleblog en geef tips over van alles en nog wat. De ene keer schrijf ik over beauty en een andere keer heb ik iets meer zin in interieur. Ik heb een brede interesse en dat kan ik er allemaal in kwijt.” Zo lees je op Esmée Lifestyle over vleesetende planten, de leukste jumpsuits voor de zomer en de nieuwste herfst- en wintercollectie van make-upmerk Essence.

Tekst loopt door na de foto.

Esmée Lifestyle
Esmée bij een van haar favoriete plekjes in Tilburg, Buutvrij. Foto: indebuurt Tilburg

Beautyblogs

Zelf was Esmée ook een van die meisjes die elke dag blogs las. Vooral de zogenoemde beautyblogs sloeg ze geen dag over. “Je had grote beautybloggers als Beautygloss, Vera Camilla en Miss Lipgloss. Die inspireerden mij enorm om ook te gaan bloggen. Alleen zijn zij niet meer zo actief. Mascha van Beautygloss zit nu veel op YouTube en Cynthia van Miss Lipgloss is meer de lifestylekant opgegaan. Er is nu niet echt meer een blog waar je naartoe gaat om te leren hoe je oogschaduw goed aanbrengt. Ik mis dat wel een beetje.” Daarom gaat de blogger zelf aan de slag. “Ik ga een tweede website starten waar ik alleen maar over beauty schrijf. Ja, best grappig eigenlijk. Ik begon juist heel breed en heb nu toch een beetje mijn niche gevonden. Natuurlijk blijf ik wel over lifestyle schrijven, maar nu komt er meer een scheiding in.”

Lees ook:

Onias Landveld

Onias promoot Tilburg op een toffe manier: ‘Mensen vinden het verrassend’

Rapper, uitsmijter, bodybuilder... Als Onias Landveld aan onbekenden vraagt waar ze hem op vinden li...
Dalí zonderzooi

Dalí eet heel gezond: ‘Ik zou nooit een hele reep chocolade opeten’

Herkenbaar voor menig student in Tilburg: pizza's als ontbijt, borrels op alle dagen van de week en ...
Saskia havenmeester Piushaven

Saskia is de havenmeester van de Piushaven: ‘Je weet niet wat je ’s morgens te wachten staat’

In de categorie beroepen-die-je-moet-uitleggen-op-een-verjaardag: Saskia Janssen is havenmeester. En...

adv.