Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Coen draaide al 28 keer in een uitverkocht Ahoy: ‘Dat blijft iets magisch’

Door Thijs Dingemans 13 december 2017

Het is ongetwijfeld de droom van een heleboel Tilburgers: optreden in een uitverkocht Ahoy, Gelredome of Ziggo Dome. Voor Coen Broers – beter bekend als DJ Coenio – is het inmiddels de normaalste zaak van de wereld geworden. De Tilburger draaide al 28 keer in Ahoy en werd onlangs voor de derde keer uitgeroepen tot populairste allround dj van Nederland. En dat had-ie niet verwacht.

“Nee, echt niet. Je hoopt er natuurlijk wel op, maar ik zag het niet aankomen”, begint Coen, die de prijs in 2013 en 2015 ook won. De Tilburger is een bekend gezicht in Nederland geworden. Hij draaide de afgelopen jaren op de grootste feesten in bijvoorbeeld Ahoy, de ArenA, de Ziggo Dome en het Goffertpark. Vooral Rotterdam is inmiddels een tweede thuis geworden. “In september draaide ik voor de 28e keer in Ahoy. Dat blijft echt iets magisch. Er zijn weinig allround dj’s die dat mogen doen.”

coen broers
Coen draait door heel Nederland.

Vleugels uitslaan

Op de hoek van de Korte Heuvel draaide Coen 22 jaar geleden z’n eerste platen. “Ik heb een jaartje of 13 bij Le Clochard gewerkt. Ik draaide daar vijf dagen in de week Nederlandstalige muziek. Op een gegeven moment wil je je vleugels uitslaan. Ik vind alle muziekstromen leuk en heb altijd gezegd dat ik de beste allround dj van Nederland word. Dus ik ben mezelf gaan ontwikkelen en van alles gaan proberen. Daarmee heb ik een heel breed portfolio opgebouwd.”

Alleen nog een ‘Coenio-dingetje’

Coen heeft eigenlijk alles al wel gehad in Nederland. Want naast die keren in bijvoorbeeld Ahoy, het Goffertpark en Ziggo Dome, horen we hem elk jaar in Tilburg in de Amstel Bierhal op de kermis, op het Festival van het Levenslied en in het Leijpark bij Back to the 90’s. Zelfs het Willem II Stadion heeft-ie al gehad. Welke plek nog ontbreekt? “Eigenlijk niets. Er is wel iets wat ik graag wil: over drie jaar zit ik 25 jaar in het vak, dan wil ik uitpakken. Dat is het enige wat ik sowieso nog wil doen; iets zelf organiseren, m’n eigen Coenio-dingetje.”

coen broers
Wat nog ontbreekt? Een eigen evenement.

De ene dag 40.000 mensen, dag erna 15 man

Net als twee jaar geleden toen hij 20 jaar in het vak zat. “Ik dacht even een feestje te geven op het Piusplein. Maar dat raakte in no-time overvol. Er was niet eens genoeg plek.” Da’s toch heel wat anders dan een random avond in de kroeg. Dan draait Coen soms voor een bijna leeg café. “Dat heeft ook wel iets. Weet je wat grappig is: afgelopen zomer stond ik twee dagen te draaien voor 40.000 mensen in het Goffertpark. De dag erna stond ik in De Baret met 15 man aan de bar. Ook dat was een feest. Die afwisseling maakt m’n werk zo leuk.”

“Tilburg zit in m’n hart. Dat zal ik altijd uitdragen”

Als we Coen vragen waar hij het liefst draait, begint-ie te glunderen. “De Bierhal op de kermis is geweldig. Dan heb ik carte blanche. Als de tent maar uit z’n voegen barst. En het 90’s feestje in het Leijpark is geweldig, daar kijk ik het hele jaar naar uit.” Willen we nog één ding weten: blijft de populairste allround dj van Nederland in onze mooie stad? “Absoluut. Tilburg is mijn thuishaven, hier liggen m’n roots. De basis ligt hier, dat ga ik nooit vergeten. Tilburg zit in m’n hart en ik ben trots op de stad. Dat zal ik altijd uitdragen.”

Tilburger van de week

De vorige keer spraken we met Leo Alkemade, die ons vertelde hoe groot zijn liefde voor de stad is. Ken je ook een Tilburger met een bijzonder verhaal? Of denk je: hé, ik heb net zo’n mooi verhaal als Etienne? Laat het ons weten!

adv.