Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Charlotte is elke week te zien op tv: ‘Ik loop anders door de supermarkt dan eerst’

Door Merel van Dijk 13 januari 2020

Foodie Charlotte Hamilton (21) is elke donderdagavond te zien op NPO bij het programma ‘Gefileerd’. Hierbij reist zij met vier andere jongeren af naar Thailand om het productieproces van goedkoop eten zelf mee te maken. Wie betaalt de echte prijs van jouw sushi en kipnuggets?

Een studente die elke dag de tijd neemt om voor zichzelf te koken. Je leest het goed, geen Thuisbezorgd.nl voor de foodgoeroe: ”Mijn dagelijks leven staat echt in het teken van eten. Mijn ouders hebben een restaurant en mijn moeder heeft haar diploma van de koksschool op zak. Van jongs af aan hielp ik al met veel plezier mee in de zaak.”

Geen verwachtingen

Charlotte studeert Journalistiek in Tilburg en is van plan om haar studie later met het koken te combineren: ”Het is gewoon echt mijn passie. Ik zag een oproepje van NPO voorbijkomen op Facebook, waarin ze zochten naar echte eetliefhebbers die graag koken. That’s me! Niet wetende wat het precies inhield stuurde ik een mailtje, met maar weinig verwachtingen. Een dag later werd ik teruggebeld en vanaf daar is het allemaal zó snel gegaan.”

‘Er werd ons niks verteld, wat het erg spannend maakte’

Verrassing

Bij de eerste draaidag van het programma werden de vijf foodies in Nederland overdonderd met groot nieuws; ze reizen met presentatrice Jennifer Hoffman af naar Thailand om het productieproces van ons eten te doorlopen. ”Jennifer vertelde dat we met eigen ogen gingen zien hoe eten op ons het bord kwam. Ik kan me nog herinneren dat iedereen echt gelijk iets had van ‘OMG, vet’, terwijl er bij mij alleen vragen in mijn hoofd opkwamen… kan ik wel zo lang weg? Moet ik niet gewoon werken? Ik ben benieuwd hoe ze mijn reactie in de aflevering hebben verwerkt, haha.”

Tekst loopt door onder de Instagrampost

Thailand

Eenmaal in Thailand werden de telefoons afgenomen en zonder dat de jongeren wisten waar ze heen gingen, werden ze in een busjes gezet richting locatie: ”Er werd ons niks verteld, wat het erg spannend maakte. Elke dag gingen we zo op pad. Het was heftig. We kregen echt letterlijk de full experience. Zo hebben we bijvoorbeeld negen uur lang in rijstvelden staan werken, wat de mensen daar ook deden. Het was zwaar, maar ik dacht: ik kan dit want deze mensen doen het elke dag.”

”Ik ben door de reis wel echt veranderd”

Ervaring rijker

Joris Bijdendijk heeft de kandidaten begeleid bij het maken van een duurzaam viergangendiner. Joris is chef-kok bij sterrenrestaurant RIJKS in Amsterdam: ”Tachtig mensen zaten klaar voor een – geheel door ons verzorgd – viergangendiner. Ik heb bijna heel mijn leven in een restaurant gewerkt, dus ik had het minder zwaar verwacht dan dat het daadwerkelijk was. Het was echt pittig, maar een ervaring rijker ben ik zeker. Voor zo’n grote groep een geheel culinair én duurzaam diner verzorgen doe je niet elke dag.”, vertelt Charlotte.

Tekst loopt door onder de foto

De jongeren bij het uiteindelijke diner (Charlotte links) Foto: Ferry Knijn

De drive

”Veel geleerd van het programma heb ik sowieso. Naast het feit dat ik nu beter weet hoe en product tot stand komt, ben ik door de reis ook gewoon echt veranderd. Dat klinkt misschien cliché, maar ik ben echt anders naar eten gaan kijken. Ik loop anders door de supermarkt dan eerst. Er is een soort van nóg grotere drive om te weten hoe mijn eten op mijn bord terecht is gekomen.”

Gefileerd is vanaf 9 januari elke donderdag om 20.55 uur te zien op NPO 3.

Lees ook:

cathy rommen

Cathy is 7 jaar ouder dan haar vriend: ‘Ik trek me niets aan van wat er over ons gezegd wordt’

De 37-jarige Tilburgse Cathy Rommen heeft een relatie met de 30-jarige Timothy. Ze zijn al negen jaa...
sophie krielaart

Sophie is de beste personal trainster van Tilburg: ‘Ik wil dat vrouwen zich op hun gemak voelen’

Sophie Krielaart (27) is dit jaar op The Dutch Fitness Awards verkozen tot beste personal trainster ...

Kaylee woont in Talent Square: ‘Deze kast heb ik van het grofvuil gered’

Geloof Kaylee Noteboom (22) maar, in een dag kun je heel veel voor elkaar krijgen. Ze richtte haar h...

adv.