Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Brugklasbeatz doet mee aan The Voice of Holland: ‘We dachten: wow, wat gebeurt hier?’

Door Rowie van der Vliet 20 januari 2020

Bij The Voice of Holland zijn door de jaren heen al heel wat kandidaten voorbijgekomen. Ook de coaches draaiden hun stoel al voor veel muziekacts, maar zoiets als Brugklasbeatz zagen ze niet snel. Sophie Driebeek en Milo Seerden van de Tilburgse band vertellen over het The Voice-avontuur en hun aankomende show in Poppodium 013.

Brugklasbeatz valt niet alleen op door de zevenkoppige formatie met zangeressen Milo, Sophie, Anouk Vrakking en muzikanten Thijs Tervoort (bas), Rosalie Zuijderwijk (gitaar), Marten Oosterhaven (toetsenist) en Joost Koevoets (drums). De Tilburgse toppers zingen vooral guilty pleasures uit de 90’s en 00’s. Van klassiekers die nog steeds in je playlist staan tot nummers waarbij je denkt: o ja, ik was vergeten dat dit nummer bestond. Sophie: “Het is echt muziek uit onze jeugd. Wij worden blij van het jeugdsentiment. Het brengt zoveel herinneringen naar boven. Van slowen op je eerste schoolfeest tot je eerste concert. Dat heeft de hele band.”

Ieder feestje een succes

“Het begon allemaal met een playlist die de bassist had gemaakt – genaamd Brugklasbeats – die tijdens elk feestje werd gedraaid. Een lijst met allemaal nummers uit de periode 1990 tot 2010, waar onze generatie naar luisterde in de periode dat ze op de middelbare school zaten. Ieder feestje bleek deze lijst een groot succes. Toen later de band werd gevormd met het idee om deze guilty pleasures te spelen was de naam dus al snel gevonden!”

‘Dat er vier stoelen zouden draaien, hadden we niet verwacht’

Favoriet nummer

Milo: “Ja, we hebben allemaal wel een favoriet nummer. Het is moeilijk kiezen. We spelen in onze show in Poppodium 013 straks 113 nummers. Ik vind onze Bijlmermedley geniaal. Met de Partysquad en Def Rhymz.” Sophie heeft weer een andere favoriet. “We beginnen met de Intro Medley. Die is echt episch. We zingen ook de pareltjes die je alweer vergeten was. Een voorbeeld? Even graven, hoor… Jamai! Dat is nou echt een vergeten parel. Of Belle Perez, Never Alone…” Milo zingt spontaan een stukje van Never Alone van 2 Brothers of the 4th Floor.

Staande ovatie

Wie Brugklasbeatz op het podium ziet staan, weet al snel: de band valt op door het plezier voor muziek maken. Tijdens de auditie leken ze geen last van zenuwen te hebben. Wás dat ook zo? “De auditie zelf vond ik wel heel spannend”, zegt Sophie eerlijk. “Dat er vier stoelen zouden draaien, hadden we niet verwacht”, aldus Milo. Sophie: “We zijn geen standaard act die daar meestal staat, dus we wisten niet hoe wij zouden vallen. Toen alle vier de stoelen gedraaid waren en we een staande ovatie kregen, dachten we: wow, wat gebeurt hier?”

Enorme lolbroek

Hét nummer waarbij ze voor altijd aan The Voice of Holland moeten denken, is toch De Leipe Mocro Flavour. Brugklasbeatz liet de kans niet aan zich voorbij gaan om met jeugdheld Ali B op het podium te staan. Sophie: “Mijn innerlijke kind kwam gelijk naar boven.” Milo: “We dachten meteen: dit moeten we gewoon samen met hem zingen.” De keuze voor de coach was voor de band niet moeilijk. Sophie: “Zijn muziek zit ook in ons repertoire en conceptueel past het goed bij ons.” Bovendien klikt het ook goed. Milo: “Ja, hij is echt zoals je op tv ziet. Het is een enorme lolbroek die ook wel houdt van een showtje geven. Hij is best direct.”

‘Daar moet je het mee doen’

Brugklasbeatz kon niet alleen op lovende reacties van de coaches rekenen. Tijdens de battles zongen ze samen met kandidaat Nelson Despacito van Luisi Fonsi, Daddy Yankee en Justin Bieber. De jury was niet echt onder de indruk, maar ook kreeg Brugklasbeatz slechte reacties van kijkers. Sophie: “Dat komt denk ik ook door het nummer. Daar kiezen we niet voor. We hebben er het beste van gemaakt. Wij zijn als band supertrots wat we hebben neergezet. En we kregen ook veel goede reacties.” Toch was de kritiek even slikken. Milou: “Het is wel lastig, omdat je zo werkt ervoor. Je krijgt het nummer en de kandidaat tegen wie je moet battlen en daar moet je het mee doen. We hebben er echt iets supertofs van gemaakt, dus ik denk echt dat we er het beste van maakten dat mogelijk was.”

Headliner in 013

Alle afleveringen tot en met de liveshows zijn al opgenomen. Brugklasbeatz mag nog niet verklappen of ze bij de knock-outs door zijn. Of ze nou door zijn of niet, een show als headliner in Poppodium 013 heeft de band al in de pocket. 25 januari is het zover. Sophie: “We werken nu 1,5 maand aan een gloednieuwe show. Het wordt superleuk! We gaan alle kanten op met onder andere Whitney Houston, Paul Estak en Nirvana.” Naast de zeven bandleden klimmen nog meer acts op het podium. The Voice of Holland-kandidaten Zorah Lagerwerf, Sophie Mol, Celine van Veldhoven, Nigel Sean en Dasilvian Bruce verzorgen een gastoptreden.

Zoveel goeds gebracht

Stel dat de band een tijdreismachine had. Zouden ze dan weer auditie doen? Sophie: “Als band sowieso wel. Het heeft ons zoveel goeds gebracht.” Milou: “We zijn nog hechter geworden en veel meer naar elkaar toe gegroeid.” Sophie: “We zijn letterlijk een groep vrienden die lol hebben. We kunnen stress delen, het plezier delen en muziek delen. Top om dit samen te doen!”

Lees hier meer over de show in 013:

Brugklasbeatz @ Poppodium 013

BrugklasBeatz (TVOH s10) presenteert nieuwe show in 013. Op zaterdag 25 januari zal de Tilburgse ...

Lees ook:

Charlotte is elke week te zien op tv: ‘Ik loop anders door de supermarkt dan eerst’

Foodie Charlotte Hamilton (21) is elke donderdagavond te zien op NPO bij het programma 'Gefileerd'. ...
sophie krielaart

Sophie is de beste personal trainster van Tilburg: ‘Ik wil dat vrouwen zich op hun gemak voelen’

Sophie Krielaart (27) is dit jaar op The Dutch Fitness Awards verkozen tot beste personal trainster ...
cathy rommen

Cathy is 7 jaar ouder dan haar vriend: ‘Ik trek me niets aan van wat er over ons gezegd wordt’

De 37-jarige Tilburgse Cathy Rommen heeft een relatie met de 30-jarige Timothy. Ze zijn al negen jaa...

adv.