Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Bas maakt de gaafste foto’s van Tilburg: ‘Ik vind de Westpoint altijd mooi’

Door Rowie van der Vliet 18 februari 2019

Bas (22) heeft het liefst altijd een camera op zak. In het dagelijkse leven is hij student Bedrijfskunde, maar in zijn vrije uurtjes reist hij de hele wereld over om de mooiste plekken te fotograferen. Reken maar dat thuisstad Tilburg daar ook bij hoort!

“Ik hou van het zonlicht. De kleuren van de ondergaande zon trekken mij. Tijdens vakanties hou ik rekening met fotograferen. Reisgenoten zijn het inmiddels wel gewend, haha. Dan sta ik weer ergens stil. Ik kom vroeg mijn bed uit voor de zonsopgang, ga heel de middag wat anders doen en probeer de zonsondergang mee te pakken. De avond is perfect voor mooie vergezichten. Als ik ergens ben en geen camera mee heb, denk ik toch: shit, geen foto.”

Echt toeval

In de vijf jaar dat Bas hobbyfotograaf is, leerde hij al veel over de stand van de zon. Inmiddels kan hij redelijk goed uitrekenen op welk tijdstip hij het mooiste plaatje gaat krijgen. Maar niet al zijn beste foto’s zijn helemaal uitgedacht. “Ik kwam uit college toen ik fietste op de Hart van Brabantlaan. Ik dacht: misschien kan ik hier wel een foto schieten met lange sluitertijd. Uiteindelijk ben ik daar een kwartiertje geweest en zat er toevallig een goede foto tussen van Westpoint.”

Bas Hegger
Foto: indebuurt Tilburg

Hobby

Bas geniet het meest van reisfotografie. “Daar kan ik mijn creativiteit in kwijt. Ik hou van kleur en een lange sluitertijd. Het is voor mij lekker experimenteren. Ik fotografeer ook alleen wat ik leuk vind. Via vrienden of mensen uit de stad krijg ik weleens opdrachten. Maar ik wil er niet mijn baan van maken. Mijn studie bedrijfskunde is best theoretisch. Ik vind het fijn om fotografie ernaast te doen omdat dit iets creatiever is. Het is echt iets voor na het sporten en in de weekenduren.”

Mooiste plek

De mooiste plek die Bas ooit vastlegde met zijn camera? “Ik denk toch wel het Himalayagebergte in Nepal. Daar heb je nog dorpen waar ze niet iedere dag een fotograaf zien. Wat een mooie omgeving! Het is wat meer onbezonnen dan Venetië.” Ook in Tilburg heeft Bas zo zijn favorieten. “Ik vind de Westpoint – hoe je er ook tegenaan kijkt- altijd een mooi beeld. Hij staat daar op een plek met weinig hoogbouw. Iedere dag zie ik de wijk om Westpoint heen. Dat zijn bijna allemaal twee-onder-een-kapwoningen en dan heeft iemand bedacht om daar zo’n toren neer te zetten. Dat contrast vind ik wel heel mooi. Zo’n plek als Stadscafé MeesterS heb je ook niet heel veel in Tilburg. Het interieur is bijna perfect.”

Bas Hegger
Foto: indebuurt Tilburg

Herinnering

Voor Bas is het fotograferen ook een manier om met andere mensen in contact te komen. Af en toe drinkt hij koffie met mede-fotograferen en deelt hij tips. “Dat zou ik nog meer willen doen.” Via Instagram krijgt hij ook reacties op zijn fotografie. “Laatst reageerde er een vrouw op een foto van de watertoren. Zij woonde al twintig jaar niet meer in Tilburg. Ik geloof dat ze nu in de Randstad woont. Ze nam toch de moeite om mij een berichtje te sturen over de plek in de buurt waar ze vroeger altijd speelde. Zelf gebruik ik Instagram ook om anders naar de stad te kijken. Toeristen maken soms een foto van een rijtjeshuis in het centrum dat ons niet meer opvalt.”

Lees ook:

CV dr neffe Jason Haans

Jason & CV D’r Neffe maakten dé Tilburgse carnavalskraker van 2019: ‘Geen hoempapa’

De carnavalsfeestjes van CV D'r Neffe in de Sint Josephstraat zijn ondertussen legendarisch. Wat beg...
Stan Dannijs

Stan is vlogger: ‘Ik heb een video gemaakt met Katja Schuurman’

Vlogger Stan Dannijs is onderdeel van het YouTube-kanaal Tilburgse Mannen. Zijn missie is duidelijk:...
Lieke Anna fotografe

Lieke Anna zat vrijwillig 83 uur in een auto: ‘What the fuck, dacht ik gelijk’

Je moet het maar durven! In een opwelling gaf Lieke Anna Haertjens zich op voor het spel Blijf Erin ...

adv.