Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Armando (45) is ‘el jefe’ bij La Cabaña: ‘Helemaal op mijn plek’

Aangeboden door Bodegón La Cabaña 25 augustus 2020

Wie weleens bij Bodegón La Cabaña heeft gegeten, weet hoe lekker de tapas er zijn. Maar wie is eigenlijk de man achter al dat heerlijke eten? Armando Lara Herrera (45) verliet Ecuador voor Madrid en verkaste vervolgens voor de liefde naar Tilburg. “Nu heb ik hier twee kinderen en voel ik me helemaal op mijn plek.”

22 was Armando, toen-ie zijn geboorteland verliet voor Madrid. “Ik ging erheen om te studeren. Tijdens mijn opleiding fysiotherapie begon ik te werken in een vegetarisch restaurant. Eerst als afwasser, daarna in de keuken. Ik deed het om bij te verdienen voor tijdens mijn studie, maar vond het al snel zo leuk dat ik de definitieve stap maakte naar de horeca.”

Paella en gazpacho

Liefst zestien jaar bracht hij door in La Capital. Hij werkte er een tijdje in een Hard Rock Café én in een bejaardentehuis. “Daar leerde ik de traditionele Spaanse keuken kennen. Oude Spanjaarden willen geen nieuwe hippe gerechten, maar paella en gazpacho. Dus daar heb ik die dingen echt onder de knie gekregen”, vertelt Armando.

Tilburg

Hoewel hij het naar zijn zin had in Spanje, was de keuze zo gemaakt toen hij een Tilburgse ontmoette in Madrid. “In 2012 besloot ik naar Nederland te komen en ondanks dat we niet meer samen zijn, ben ik blij dat ik hier zit. Ik heb nog een tijdje in Eindhoven gewerkt en kwam in 2013 bij La Cabaña terecht. Doordat we ieder jaar weer een nieuwe menukaart bedenken, gaat het nooit vervelen.”

Tekst loopt door onder de foto.

Armando
Foto: indebuurt Tilburg.

Fantasie

“De kunst is om de traditionele keuken zo te benaderen dat het ook lekker is voor Nederlanders. Die hebben toch weer andere voorkeuren. Die wisselwerking houdt het spannend en ik krijg de ruimte om mijn fantasie er op los te laten. Bovendien variëren we hier ook binnen het menu zelf: mensen kunnen kiezen voor tapas a la carte maar ook voor een verrassingsmix. Mijn favorieten? Dat zijn er een aantal, maar het Galicisch rundvlees van de grill is echt een aanrader”, besluit Armando.

Benieuwd geworden naar Armando zijn creaties bij La Cabaña? Kijk vooral even op de website voor de mogelijkheden!

Lees ook:

Bodegón La Cabaña

Muy bien! Dit is waarom eten bij restaurant La Cabaña zo bijzonder is

We werden een tijdje terug aangenaam verrast toen we restaurant Bodegón La Cabaña aan de Academielaa...
Bodegón La Cabaña

We stapten binnen bij restaurant La Cabaña en werden aangenaam verrast…

En wij maar denken dat we bij Bodegón La Cabaña alleen terecht konden voor Spaanse tapas. Niet dus! ...


Deze bijdrage wordt je aangeboden door Bodegón La Cabaña. Meer over Bodegón La Cabaña ontdekken?

Bodegón La Cabaña

spaanse restaurants

Gesloten17:00 - 22:30

Academielaan 73, Tilburg

Bekijk meer:spaanse restaurants

adv.