Annet werkt al negen jaar bij Studio: ‘Het is echt mijn kindje’

Door Maartje Cooijman 22 oktober 2018

Studio is jarig. De kroeg bestaat tien jaar dus eind oktober is het feest! Door de jaren heen is de kroeg flink veranderd. Annet Koning maakte het meeste van dichtbij mee want ze werkt al negen jaar bij Studio. Wij spraken met haar over deze mooie tijd.

Studio is altijd bezig geweest om zich te onderscheiden. De naam komt van Studio Brussel, een alternatieve muziekzender in België. Met dat idee zijn ze begonnen. Je ziet door het gebouw nog overal verwijzingen. Zo komen de woorden noord, oost, zuid en west bijvoorbeeld terug op de muren.

Te hip

Toen ik hier kwam, was de kroeg net een jaar geopend. Het zag er toen nog heel anders uit, veel industriëler. Buiten stonden bijvoorbeeld van die ijzeren stoelen waar natuurlijk niemand op ging zitten, haha. Waar nu de bar is, zat toen nog een vitrine met hammen erin en zo. Het was eigenlijk iets te hip. Later kwamen de gordijnen en werd het al snel wat minder kil.”

Alternatief

“In het begin kwam veel personeel van de Rockacademie. Die studenten waren heel creatief, alleen ze wisten niet zoveel van de horeca. Dus toen kwam ik in beeld. Ik ben hier binnengekomen om te helpen bij het goed opzetten van de bediening. Ik kon destijds kiezen tussen Studio en Bolle, die waren toen van dezelfde eigenaar. Het werd Studio want dat leek mij een grotere uitdaging.”

Annet Koning
Foto: Facebook Studio

Kleine dingetjes

“De kleine dingetjes vind ik het leukst. Het inwerken van mensen die heel lang blijven hangen bijvoorbeeld. Je ziet echt dat ze van je leren en dat ze groeien. Maar ook het contact met de gasten. Als rechterhand van de eigenaar zit ik tegenwoordig veel op kantoor, maar vanochtend hadden we een zieke. Dan neem ik het openen gewoon over, ik ben hier toch. Ik vind het heerlijk om de tafeltjes buiten te zetten en goedemorgen tegen iedereen te zeggen. Dat je gewoon even onder de mensen bent.”

Mogelijkheden

“Ik heb echt hele creatieve collega’s. Sommigen komen met ideeën voor een nieuwe cocktailkaart, anderen met ideeën voor het bokbierfestival. Of iemand wil iets organiseren. Er kan hier heel erg veel. Dat maakt Studio ook Studio: alles is mogelijk. Ik kan er  echt van genieten dat mensen zo creatief zijn. Dat heb ik zelf niet, ik ben juist meer van de structuur, haha.”

Annet Koning
Foto: Facebook Studio

Studio over tien jaar

“Studio is echt mijn kindje, dus ik hoop we over tien jaar nog steeds een begrip zijn in Tilburg. Dat is in onze prachtige stad toch wel een behoorlijke uitdaging. We kunnen dus niet even achterover leunen, maar moeten met de tijd mee blijven veranderen. Dat is echt mijn wens.”

Tilburger van de week

De vorige keer spraken we met Annelies over dat armoede ook mooie kanten heeft. Ken je ook een Tilburger met een bijzonder verhaal? Of denk je: hé, ik heb net zo’n mooi verhaal als Annet en Annelies? Laat het ons weten!

Lees ook:

uitgaan

Studio Feestweek

Studio

23 okt 2018 vanaf 17:00 t/m 28 okt 2018 tot 23:59
dierenambulance

John en Henny werken bij de dierenambulance: ‘Het moet uit je hart komen’

John en Henny Görtzen zijn niet alleen getrouwd met elkaar, maar werken ook samen bij de dierenambul...
Worstenbrood & Wijn

Ilona van Worstenbrood & Wijn: ‘Ik ben echt altijd met eten bezig’

Ilona de Wit is het succes achter de foodblog Worstenbrood & Wijn. Ze maakt prachtige foto's van het...

Meer over Studio ontdekken?

Studio cafés

Nu open10:00 - 04:00

Heuvel 7 & 9, Tilburg

Bekijk meer:cafés

 

adv.