Tilburgse blogger Anne Travel Foodie: ‘Ik wil 100 landen bezoeken voor mijn 100ste’

Anne Travel Foodie
Foto: Anne Travel Foodie

Blogger Anne de Graaf maakte prachtige reizen naar meer dan 50 landen en woonde zelfs een tijdje in New York en Amsterdam. Nu deelt ze met meer dan tienduizend lezers vanuit Tilburg de lekkerste gezonde recepten, vegan hotspots en reisverhalen op haar blog Anne Travel Foodie.

Anne werd geboren en getogen in Tilburg, maar dacht dat ze op haar achttiende klaar was met de stad. Geef haar eens ongelijk: wonen in New York stond in het verschiet. “Ik had niet de intentie om naar Tilburg terug te keren. Een jaar lang liep ik stage als drama docent in New York. Later woonde ik in mijn eigen appartement in Amsterdam. Ik heb mijn hart aan New York verpand. Soms mis ik het wonen in een grote stad. Ik hou namelijk wel van die anonimiteit.”

Terugkeren naar Tilburg

Hoe hard Anne ook riep dat ze zou wegblijven, toch maakte ze dat niet waar. “Ik werd verliefd op een jongen in Tilburg”, zegt Anne lachend. Het was niet het enige voordeel van terugkeren naar haar geboortestad. “Mijn ouders en broertje wonen ook nog hier, dus dat was superfijn. Toen ik terugkwam merkte ik hoeveel Tilburg verbeterd is. Je hebt nu echt leuke gebiedjes met een eigen sfeer zoals het centrum, de Piushaven, de Nieuwlandstraat en de Spoorzone. In Amsterdam zat je 40 minuten op de fiets om ergens te komen. Nu is alles zo dichtbij. Zeker omdat ik lekker in de binnenstad woon.”

Anne Travel Foodie
Foto: Anne Travel Foodie

Volledig vegetarisch

Als foodie was Amsterdam een walhalla voor Anne. “Op elke hoek van de straat zit wel een lekker restaurantje”, glimlacht de blogger. Gelukkig heeft ze in Tilburg ook haar hotspots en oude vertrouwde adresjes weten te vinden – zelfs als vegetariër. “Neem nou Eatonomy. Ken je dat? Dat zit boven cadeauwinkel WAAR. Alles op de kaart is vegetarisch, glutenvrij en zonder geraffineerde suikers. Zo dapper en stoer om te doen!”

Vegan chocoladetaart

“Tilburg heeft nog meer leuke tentjes zoals Studio TAT of Pleiäde. Heb je de vegan chocoladetaart met sinaasappel al eens geproefd? Zo lekker! Of de taartjes van Tarte Tartin. Die zijn echt goddelijk. Daar mag je mij midden in de nacht voor wakker maken. Ik kan ook erg genieten van de Dutch Weed Burger van de Risotto Bar bij Cinecitta. Die is heel lekker knapperig en romig.” Vegetarisch eten kan op meer plekken dan de hotspots van Tilburg. “Bij Lokaal Zeven hebben ze ook vegetarisch op de kaart. Dat had ik niet verwacht van een eetcafé dat er al zolang zit.”

Geen vleesliefhebber

Anne Travel Foodie
Foto: Anne Travel Foodie

Toen Anne de documentaire cowspiracy keek, knapte er iets in haar. De docu laat zien wat het effect is van de vleesindustrie op het klimaat. “Organisaties als Greenpeace durven niks te zeggen door de druk van de vleeslobby. Maar met het eten van één hamburger verbruik je net zoveel water als 6 weken douchen..” Na het kijken van de documentaire verbande Anne al het vlees uit haar leven. “Of het moeilijk was? Totaal niet. Ik was nooit een vleesliefhebber en zou daarvoor ook geen vlees bestellen in een restaurant.” Met haar blog Anne Travel Foodie wil ze lezers inspireren om eens wat vaker vegetarisch te eten. “Ik hoop met mijn recepten te laten zien dat een vegetarische maaltijd makkelijk en lekker kan zijn.”

12 likes was veel!

Het had niet veel gescheeld of Anne Travel Foodie was er nooit gekomen. “Ik had geen blog intenties. Het begon allemaal op Instagram toen een vriendin benieuwd was naar een recept voor een pizza met een bodem van bloemkool. Ik kreeg toen 12 likes. Dat was toen heel veel, haha. Ik had maar vier volgers. Vanaf toen vond ik het leuk om rond te neuzen op Instagram en steeds meer te plaatsen over mijn eten en reizen.” De blog kwam pas later en nog steeds heeft de Instagram van Anne Travel Foodie verreweg het grootste bereik.

“Ik wil naar de Zuid-Pool, want dan heb ik alle continenten gehad.”

100 landen voor 100ste

Op haar Instagram en blog kunnen we ook meegenieten van de mooiste reizen. Deze week is Anne lekker vertrokken naar Montenegro en Albanië. De volgende reizen zijn al geboekt: in december gaat ze naar Guatamala en Belize. “Hihi, ik riep altijd dat ik dertig landen voor mijn dertigste wilde bezoeken. Inmiddels heb ik er al meer dan vijftig gehad. Nu ga ik voor de 100 landen voor mijn 100ste. Stiekem wil ik naar de Zuid-Pool, want dan heb ik alle continenten gehad.”

Mijn stadje

Anne zal altijd blijven reizen, maar is inmiddels trots om Tilburg haar thuisbasis te noemen. “De Brabantse gezelligheid en gastvrijheid is beter dan waar dan ook. Je wordt hier veel fijner geholpen dan in Amsterdam.” Ze vindt het fijn om ook aan andere steden te laten zien wat er hier in Tilburg gebeurt. Zo nodigde ze deze zomer een clubje foodbloggers uit. “Veel mensen kennen Tilburg niet. Je komt er met de trein niet altijd makkelijk langs. Zelfs een meisje uit Eindhoven was hier nog nooit geweest. Ik was zo trots om mijn stadje te laten zien.”

Tilburger van de week

Vorige week spraken we met Theo, de man achter de enige echte fietstaxi van Tilburg. Ken je ook een Tilburger met een bijzonder verhaal? Of denk je: hé, ik heb net zo’n mooi verhaal als Theo en Anne? Laat het ons weten!

Meer in deze categorie

Tilburger van de Week

Ga naar “Nené ging van klein huis in Tilburg-Noord naar penthouse in Italië: ‘Maar dit blijft mijn thuis’”

Nené ging van klein huis in Tilburg-Noord naar penthouse in Italië: ‘Maar dit blijft mijn thuis’

Ga naar “Luversa organiseert koffiemomenten voor ouders en hun kleintje in Tilburg: ‘Ouders kunnen hier hun verhaal kwijt’”

Luversa organiseert koffiemomenten voor ouders en hun kleintje in Tilburg: ‘Ouders kunnen hier hun verhaal kwijt’

Luversa kleintje koffie
Ga naar “Karin verhuisde voor de liefde naar Tilburg: ‘Hij reed 110 kilometer voor onze eerste date’”

Karin verhuisde voor de liefde naar Tilburg: ‘Hij reed 110 kilometer voor onze eerste date’

In onze gids

Aanbiedingen

Ga naar “Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98”

Keuze uit vele multipakken van Andrélon, Axe, Dove, Dove Men+Care, Prodent, Robijn en Zwitsal. van € 19,96 voor € 9,98

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5”

Kruidvat Boob tape van € 5,99 voor € 5

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle A-merk mondverzorging van € 3,98 voor € 1,99”

Alle A-merk mondverzorging van € 3,98 voor € 1,99

 • Albert Heijn
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Alle zonbescherming van € 31,90 voor € 15,95”

Alle zonbescherming van € 31,90 voor € 15,95

 • Kruidvat
 • Geldig t/m 26 maart 2023
Ga naar “Footies € 2,48”

Footies € 2,48

 • Action
 • Geldig t/m 21 maart 2023

Vacatures

Ga naar “Magazijnmedewerker”

Magazijnmedewerker

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Creatief DTP’er”

Creatief DTP’er

 • Smartwares Group
 • Fulltime/Parttime
Smartgroup Wares
Ga naar “Supply Chain Planner”

Supply Chain Planner

 • Positon
 • Fulltime/Parttime
Ga naar “Administratief medewerker”

Administratief medewerker

 • Tempo-Team
 • Fulltime
Ga naar “Cost Engineer”

Cost Engineer

 • Actief Werkt! Uitzendbureau
 • Fulltime/Parttime

Agenda

Ga naar “Tilburgs Comedy Festival”

Tilburgs Comedy Festival

 • Van 23 mrt t/m 25 mrt
Cinecitta TilburgCinecitta Tilburg
Ga naar “Tweedehands het Festival”

Tweedehands het Festival

 • Van 24 mrt t/m 26 mrt
Ga naar “Havenfeest 2023 (100 jaar Piushaven)”

Havenfeest 2023 (100 jaar Piushaven)

 • Van 5 aug t/m 6 aug
Ga naar “Mout Bierfestival”

Mout Bierfestival

 • Van 18 mei t/m 21 mei
Ga naar “Kumba Kumusha”

Kumba Kumusha

 • 27 mei 2023
uitzicht Heuveluitzicht Heuvel