Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Terugkijktip: zo wonnen Lisa en Dries meteen de eerste aflevering van De Chocoladeshow

Door Thijs Dingemans 6 november 2017

Weet je nog, dat we laatst schreven over de Tilburgers Lisa en Dries die meedoen met het nieuwe RTL-programma ‘De Chocoladeshow’? Gisteravond – zondag 5 november – was de eerste aflevering en natuurlijk zaten wij voor de buis om te zien wat de Tilburgers ervan bakten. 

In de eerste aflevering voerden de kandidaten zowel een individuele opdracht als een groepsopdracht uit. De individuele opdracht bestond uit het tableren van chocolade. Table-watte?! Tableren is een techniek waarbij vloeibare, warme chocolade wordt uitgesmeerd over een marmeren plaat, net zolang totdat het de juiste temperatuur krijgt. Dit zorgt dan weer voor een mooie glans over de chocolade. Met deze glanzende chocolade moesten de kandidaten een bloem maken.

Chocolademeester Hidde vond de bloem van Dries te dik, maar de opbouw erg mooi. Die van Lisa was mooi en creatief, maar vertoonde wel plekjes.

de chocoladeshow
Teamcaptain Lisa aan het woord. Foto: still uit ‘De Chocoladeshow’

The Big City

De opdracht werd gewonnen door Lisa en Tomas, die vervolgens de overige kandidaten mochten kiezen voor hun team. Lisa koos uiteráárd voor Dries (en nog drie anderen). De tweede opdracht bestond uit een ode aan de favoriete stad van de twee teams. Beide teams kozen voor een ode aan The Big City, New York.

Winst!

Het team van Lisa en Dries maakte een prachtige wolkenkrabber met typische New Yorkse elementen, zoals donuts, straatbordjes en natuurlijk de skyline van de stad. Daarbij werden prachtige bonbons gemaakt. Het harde werken werd beloond, want het ‘Tilburgs’ team won de groepsopdracht. Uit het andere team werd Marc naar huis gestuurd.

Gefeliciteerd Lisa en Dries! Benieuwd geworden naar deze watertandende aflevering? Hier kijk je hem terug. Beide Tilburgers kun je iedere zondag zien schitteren om 18:05 op RTL 4.

adv.