Tilburg

×

indebuurt categorieën

Meer indebuurt

Service

Marleen verhuisde van Breda naar Tilburg: ‘Op de derde date zag ik mezelf al intrekken’

Door Rowie van der Vliet 15 september 2019

De een is geboren en getogen in Tilburg en de ander verhuist voor de liefde naar onze stad. Bij Marleen Kuijf (37) is dit laatste het geval. Ze had zichzelf nog zo voorgenomen om pas over een jaar samen te gaan wonen. Maar wanneer je voelt dat het goed zit, waarom dan wachten? Dit is het liefdesverhaal van Martijn (38) en Marleen.

“De derde date was gezellig bij Martijn thuis. Het voelde alsof ik hem al langer kende. Toen ik daar was, zag ik mezelf er stiekem wel wonen. Hij woonde toen ook al in de StadsHeer met een prachtig uitzicht over de stad. Hier pas ik wel bij, dacht ik toen. Eigenlijk wilde ik pas over een jaar samenwonen, maar toen zei mijn zus: ‘denk je dat er over drie maanden ineens niet meer wil?’ Ja, waarom eigenlijk wachten? Het was ook heel praktisch in verband met kerst.”

‘Het voelde gelijk goed’

Marleen had totaal geen ervaring met online daten. Toch besloot ze de gok te wagen en dat is de beste keuze van haar leven geweest. “Ik was eerste dates op die manier ook niet gewend. Het is toch een soort van keuren, hè? Maar het voelde gelijk goed. Natuurlijk was het wel een beetje ongemakkelijk, maar verder ging het vrij soepel. Wij hadden onze eerste date bij De Burgerij en deden nog een drankje bij Café de Spaarbank. Nog steeds vieren we ons jubileum bij De Burgerij. Ook de halve jaren vieren we, dan gaan we naar De Visserij.”

‘Dit is het gevoel waar zoveel liedjes over worden gemaakt’

Inmiddels is Marleen al 4,5 jaar samen met haar Tilburger en hebben ze samen een zoontje. “Soms moet ik even opzoeken hoe lang we elkaar ook alweer kennen. Is het nog maar 4,5 jaar, denk ik dan. Het voelt goed, precies zoals het zou moeten zijn. Sinds ik hem ken, denk ik: o, dit bedoelen mensen dus als ze het over liefde hebben. Dit is het gevoel waar zoveel liedjes over worden gemaakt. Heel cliché. Hij is heel sociaal en toen ik hem voor het eerst aan mijn familie voorstelde, waren ze onder de indruk. Ze zeiden: ‘wie is dit en hoe kom je daar aan?'”

Niet zien aankomen

Marleen heeft al op veel plekken gewoond. Ze had het daar erg naar haar zin, maar Tilburg is de eerste stad waar ze wil blijven. “Ik kom uit Oss, heb een studie gedaan en Rotterdam, waarna ik uiteindelijk in Breda terechtkwam. Ik kende Tilburg niet, dus dat was even wennen. Wat ik zo leuk vind aan de stad zijn de tradities zoals de MeiMarkt. Iedereen doet daar aan mee. Het is niet dat studenten denken: o, dat is voor bejaarden. Tilburg Zingt vind ik ook heel leuk.”

Lees ook:

Gezocht: mensen die voor de liefde halsoverkop naar Tilburg zijn verhuisd

De liefde, tja, die doet soms gekke dingen met je. Soms zo gek, dat je besluit om voor de liefde te ...
Emiel Tilburgse Kermis

Binnenkijken in het kermishuis van Emiel: ‘Ik ben voor de liefde en de kermis naar Tilburg verhuisd’

Wimpie's Prijzenpaleis vinden we helaas niet meer op de Tilburgse Kermis. Toch houdt Emiel Groenendi...
Marjolein Busser

Vrijgezel van de Week Marjolein: ‘Ik zie veel losbandige types’

Heb jij de beste bachelorpad, ben je al met heel tinderend Tilburg op date geweest of krijg je al kr...

Meer over

Tilburgers

adv.